Πανελλήνιο Στίβου Κ20: Παραμένει στη Λάρισα η διοργάνωση αλλά μετατίθεται για τα μέσα Σεπτέμβρη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, αποφάσισε τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών Κ20 στις 16-17 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Λάρισας.

Τα μέλη του Συμβουλίου αφού εξέτασαν διεξοδικά την πρόταση που τους κατέθεσαν από κοινού οι Επιτροπές Αγώνων, Ανάπτυξης και Υψηλού Αθλητισμού, κατέληξαν στην παραπάνω ημερομηνία, την οποία έκριναν ως την καταλληλότερη για τη μεταφορά της διοργάνωσης.

Η απόφαση βασίστηκε αρχικά στην εξασφάλιση, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας της πριμοδότησης αθλητών και αθλητριών για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε ό,τι αφορά στην ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, το όριο έχουν επιβεβαιώσει 26 αθλητές και αθλήτριες, ενώ κανονικά θα συμμετάσχουν στους αγώνες και οι επτά αθλητές που το έχουν πετύχει μία φορά και στην Λάρισα θα κυνηγούσαν το προσεχές Σαββατοκύριακο την επιβεβαίωση.

Η Επιτροπή Υψηλού αθλητισμού είναι σε συνεννόηση με τους προπονητές αθλητών και αθλητριών που είναι κοντά στα όρια ώστε να συμμετάσχουν το προσεχές Σαββατοκύριακο (22-23/7) σε αγώνες στο εξωτερικό και την επόμενη Τετάρτη (26/7) στο μίτινγκ “Κώστας Σπανίδης”, προκειμένου να προλάβουν την προθεσμία επίτευξης ορίων (27/7).

Στη διάρκεια του συμβουλίου συζητήθηκε το ενδεχόμενο διεξαγωγής του Πανελληνίου στις 29-30/7, πρόταση που όμως απορρίφθηκε, καθώς εκείνο το Σαββατοκύριακο είναι ορατός ο κίνδυνος να συνεχίζεται ο καύσωνας, ενώ λόγω της καλοκαιρινής περιόδου υπάρχει κίνδυνος μη διαθεσιμότητας αεροπορικών εισιτηρίων για τη μετακίνηση των σωματείων των νησιών.