Volley League: Επέστρεψε μετά από έναν χρόνο στον Άθλο Ορεστιάδας ο «Γερμανός» κεντρικός Νίκος Αλεξάκης

Την επιστροφή του Νίκου Αλεξάκη ανακοίνωσε ο Άθλος Ορεστιάδας μετά από έναν χρόνο στον ΑΟ Καβάλας.

Ο 30χρονος κεντρικός γεννήθηκε Στουγκάρδη της Γερμανίας, αλλά μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Με ύψος 2.02μ έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες των ΓΕΑ και Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ενώ σε επίπεδο ανδρών έπαιξε ακόμη σε ΓΕ Αλεξανδρούπολης (2011, 2012, 2013-2014) και Έβρο Σουφλίου (2014-2015).

Ακολούθησε τη σεζόν 2015-2016 η μεταγραφή του στον Ηρακλή Χαλκίδας, όπου πανηγύρισε ως δευτεραθλητής της Α2 την άνοδο στην Α1 Κατηγορία.

Την επόμενη χρονιά μετακόμισε στα Χανιά, ενώ το 2017-2018 τον βρήκε στη Σύρο, όπου αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στη Volley League με τον Φοίνικα.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην ομάδα της Καλαμάτας 80, ενώ η τρίτη του “νησιώτικη” εμπειρία της καριέρας του ήταν τη σεζόν 2019-2020 στη Σάμο με τη φανέλα του Α.Σ. Κέρκης Μαραθόκαμπου. Μετά τις δύο σεζόν στον Άθλο Ορεστιάδας, ο εκ των πρωταγωνιστών της ανόδου, πέρυσι ήταν ένας από τους κορυφαίους αθλητές του ΑΟΚ Καβάλας.

Η ανακοίνωση, αναφέρει:

Έναρξη συνεργασίας με τον Νίκο Αλεξάκη

Η διοίκηση του ΤΑΑ Άθλος Ορεστιάδας με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον αθλητή Νίκο Αλεξάκη, ο οποίος μετά από απουσία ενός έτους επιστρέφει στο δυναμικό της ομάδας μας ενόψει της νέας σεζόν Volleyleague 2023-2024.

Αυτή θα είναι η 3η σεζόν του έμπειρου κεντρικού με τα “χρώματα” του συλλόγου μας, καθώς στην προηγούμενη διετή παρουσία του (2020-2022) είχε σημαντική συμβολή στην ιστορική άνοδο της ομάδας μας στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ .

Ο Νίκος Αλεξάκης γεννήθηκε στις 11.05.1993 στη Στουγκάρδη της Γερμανίας, αλλά μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Με ύψος 2.02μ ο 30χρονος κεντρικός έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες των ΓΕΑ και Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ενώ σε επίπεδο ανδρών έπαιξε ακόμη σε ΓΕ Αλεξανδρούπολης (2011, 2012, 2013-2014) και Έβρο Σουφλίου (2014-2015). Ακολούθησε τη σεζόν 2015-2016 η μεταγραφή του στον Ηρακλή Χαλκίδας, όπου πανηγύρισε ως δευτεραθλητής της Α2 την άνοδο στην Α1 Κατηγορία. Την επόμενη χρονιά μετακόμισε στα Χανιά για λογαριασμό του τοπικού ΣΦΠ, ενώ το 2017-2018 τον βρήκε στη Σύρο, όπου αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στη Volleyleague κατέλαβε ως αθλητής του Φοίνικα Σύρου την 3η θέση σε Πρωτάθλημα, 3η θέση σε League Cup “Nίκος Σαμαράς και 9η σε Challenge Cup.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην ομάδα της Καλαμάτας 80, ενώ η τρίτη του “νησιώτικη” εμπειρία της καριέρας του ήταν τη σεζόν 2019-2020 στη Σάμο με τη φανέλα του Α.Σ. Κέρκης Μαραθόκαμπου. Μετά τις δύο σεζόν στον Άθλο Ορεστιάδας, ο εκ των πρωταγωνιστών της ανόδου, πέρυσι ήταν ένας από τους κορυφαίους αθλητές του ΑΟΚ Καβάλας.

Ως αναπόσπαστο μέλος της μέλος της ομάδας βόλεϊ της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, αλλά και της Εθνικής ομάδας της Αστυνομίας, έχει πανηγυρίσει σημαντικές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, με πιο πρόσφατη το ασημένιο μετάλλιο στο 11ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αστυνομίας που διεξήχθη στο Τορίνο της Ιταλίας (17-24/6).

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επισημοποίηση της νέας του συμφωνίας με τη διοίκηση ο γνώριμος στο κοινό της Ορεστιάδας, Εβρίτης άσος τόνισε τα εξής: “Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στον Άθλο και στην Ορεστιάδα μετά από ένα χρόνο απουσίας. Για μένα η νέα μας συνεργασία με τη διοίκηση αποτελεί μία ακόμη σημαντική πρόκληση στην καριέρα μου και έρχομαι ξανά με μοναδικό σκοπό να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις την ομάδα να πετύχει τους φετινούς της στόχους και να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Τη σεζόν που ανεβήκαμε στην Α1 έζησα πολύ ωραίες στιγμές και ελπίζω και φέτος με την προσπάθεια μας να ζήσουμε αντάξιες στιγμές μέσα και έξω απ’ το γήπεδο. Θα είναι μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά, γιατί όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί αρκετά, αλλά στο τέλος πιστεύω πως θα καταφέρουμε. έχοντας στο πλευρό μας τον κόσμο της Ορεστιάδας, να μπούμε στην εξάδα. Περιμένω να ανταμώσω ξανά με τον υπέροχο κόσμο της πόλης, όπου σε κάθε παιχνίδι μας έδειχνε την αγάπη του γεμίζοντας το γήπεδο.

Η οικογένεια του Άθλου Ορεστιάδας καλωσορίζει και πάλι το Νίκο στην ομάδα μας, ευχόμαστε μια καλή χρονιά και να πανηγυρίσουμε μαζί πολλές και σημαντικές επιτυχίες!