Βόμβες Γεωργιάδη κατά του νυν ΔΣ του Εθνικού: «Ψάχνουν άλλοθι για την δική τους ανεπάρκεια, είναι προκλητικοί, ψεύτες και υποκριτές»

Σε ευθεία επίθεση κατά της νυν διοικησης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης προχώρησε ο επιχειρηματίας Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός την σεζόν 2015-2016.

Οπως διευκρίνισε, δεν είχε σκοπό να αντιδικήσει με την διοίκηση του Εθνικού και δεν θα έμπαινε στην διαδικασία να απαντήσει, ωστόσο υποχρεώθηκε να το κάνει μετά τις δύο συνεντεύξεις Τύπου που παραχωρήθηκαν σε διάστημα δύο εβδομάδων και κατά τις οποίες βρέθηκε στο στόχαστρο για διεκδικήσεις του από τον σύλλογο, αλλά και τις δηλώσεις στελεχών του ΜΓΣ Εθνικός σε μέσα ενημέρωσης.

Αφού υπενθύμισε ότι ο ίδιος προσωπικά είναι «χορηγός του Εθνικού ανελλιπώς από το 1992 και για 25 χρόνια με ποσά από 2.000 ως και 10.000 ευρώ ετησίως», υπενθύμισε ότι η ανάληψη από μέρους του της προεδρίας του ΤΑΑ Εθνικός το 2015 «ήταν αναγκαστική» γιατί σε διαφορετική περίπτωση είτε θα οδηγούνταν το τμήμα σε διοίκηση Πρωτοδικείου είτε θα έμπαινε σε αυτήν «κάποιος τυχάρπαστος που στην συνέχεια καταδικάστηκε μέχρι και για κακουργήματα» (αναφορά προφανώς για τον Απόστολο Τσιπίδη).

Ο Γεωργιάδης ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της διοίκησής του υπήρξε μια υγιής εικόνα του συλλόγου, «ευρυθμη λειτουργία του τμήματος και εναρμόνισή του με τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα αθλητικό νόμο» όπως ανέφερε και η εξελεγκτική επιτροπή του Εθνικού και ψήφισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση του ΜΓΣ Εθνικός. Επιβεβαίωσε ότι πράγματι αποχωρώντας από την προεδρία του ΤΑΑ παρέδωσε 65.000 ευρώ χρέος, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΜΓΣ Αυγερινός Μεσινέζης, ωστόσο είχε παραλαβει 89.000 ευρώ χρέος και στο ένα έτος της προεδρίας του κατάφερε να το μειώσει.

«Ο λόγος της παραίτησης της δικής μου ήταν ότι με την ανάληψη του νέου ΔΣ του Ερασιτέχνη είχε διαφανεί μια τάση υποτίμησης και υποβίβασης του τμήματος βόλεϊ του συλλόγου. Το σκεπτικό του τότε ΔΣ που συμπτωματικά το ίδιο είναι και σήμερα ήταν ότι το βόλεϊ με τα χρήματα που δαπανά δεν δικαιολογεί αυτά που προσφέρει στον σύλλογο. Ηταν μια απόφαση που είχε τα ρίσκα της. Αν η ομάδα έμενε στην Α1, μόνο τα χρόνια του Covid θα έπαιρνε επιδοτήσεις από την ΓΓΑ 150.000 ευρώ τον χρόνο και τα χάσαμε», είπε ο Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι το αποκορύφωμα «ήταν ότι είχαμε καταφέρει να πάρουμε μια πρόσθετη επιχορήγηση από τον τότε δήμαρχο Αλεξανδρούπολης που αφορούσε τις επιτυχίες του βόλεϊ στην Ευρώπη, αλλά αντί αυτά τα χρήματα να πάνε στο βόλεϊ, με αποφαση του ΔΣ που δεν την κρίνω, τα χρήματα αυτά πήγαν κυρίως στα άλλα τμήματα του Εθνικού και ένα μικρό μέρος στο βόλεϊ. Από την στιγμή που ο Ερασιτέχνης δεν ήθελε στην Α1 το βόλεϊ, δεν είχε λόγο η ύπαρξή μου στο ΤΑΑ. Για αυτό παραιτήθηκα».

Απατώντας στις τελευταίες συνεντευξεις και αφού πρώτα διαχώρησε τον σύλλογο από το σημερινό του διοικητικό συμβούλιο, σχολίασε: «Αυτό το ΔΣ ήταν το πρώτο που μάλιστα για δεύτερη φορά έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις Τύπου για τυχόν διεκδικήσεις. Αυτό από μόνο του είναι τραγικό. Πιστεύετε ότι δεν υπήρχαν στο παρελθόν διεκδικήσεις; Ποτέ δεν είχαν όμως δημοσιοποιηθεί για ευνόητους λόγους. Αναρωτιέμαι μετά από όλο αυτό που έχει γίνει αυτές τις μέρες, είναι ευκολο για κάποιον να χρηματοδοτήσει τον σύλλογο όταν γνωρίζει ότι ανα πάσα στιγμή μεθαύριο μπορεί να βρεθεί εκτεθειμένος όπως βρίσκομαι εγώ αυτή τη στιγμή; Κανένα ΔΣ πριν το σημερινό δεν είχε δημοσιοποιήσει τις διεκδικήσεις».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Κατα τη γνώμη μου και οι δύο συνεντεύξεις που έγιναν χαρακτηρίζονται από προκλητικότητα, παραπληροφόρηση και υποκρισία». Όπως εξήγησε, δεν πίστευε στα αυτιά του όταν άκουσε τον πρόεδρο του ΜΓΣ Εθνικός να υποστηρίζει ότι η εξέλιξη του συλλόγου έγινε τα τελευτία 7 χρόνια της διοίκησής του, «μηδενίζοντας κατα αυτόν τον τρόπο την ιστορία ενός συλλόγου που υπάρχει από το 1927» και «το έργο όλων των προηγούμενων διοικήσεων, όπως των αείμνηστων Παρασκευόπουλου και Καρυωτάκη»; Μάλιστα, σε μια αποστροφή – καρφί προς τον Μεσινέζη, σχολίασε: «Δεν ήξερε ο κόσμος των Εθνικό Αλεξανδρούπολης πριν από επτά χρόνια και τον μπέρδευε με τον Εθνικό Πειραιώς; Αν αυτο το εννοούμε για το τμήμα πόλο, να το δεχτώ, αλλά όχι για όλον τον Εθνικό γιατί όπου κι αν γύρναγες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, όταν ακούγαν για Εθνικός καταλάβαιναν Αλεξανδρούπολη».

Στο πρόσφατο σχόλιο της Ολγας Γκούβερ ότι οι προηγούμενες διοικήσεις είχαν τα παιδιά της Αλεξανδρούπολης διωκόμενα και υποτιμημένα, ο Γιώργος Γεωργιάδης σχολίασε ότι στην χρονιά της δικής του διοίκησης «τέσσερα παιδιά από τις ακαδημίες, οι αδελφοί Δαλακούρα, ο Κασαμπαλής και ο Κοντοστάθης για πρώτη φορά έγιναν βασικοί στην ομάδα ανδρών». Και αναρωτήθηκε: «Ποιοι λοιπόν ήταν οι διωκόμενοι; Εκτός αν μιλάμε μόνο για έναν συγκεκριμένο παίκτη, ο οποίο έκανε προσπάθειες για να πάρει εντός εισαγωγικών τα δεδουλευλένα του από μια χρονιά που δεν είχε αγωνιστεί ούτε σε έναν αγωνα και προσέφυγε στην ΕΣΑΠ με προσδοκία να μπλοκάρει και την επιχορήγηση της ΕΣΑΠ και να μην κάνει μεταγραφές η ομάδα. Μιλάμε για τον άκρον άωτον της υποκρισίας».

Ο Γεωργιάδης απάντησε και στην φράση «τολμήσαμε να σηκώσουμε κεφάλι τα τρία τελευταία χρόνια και για αυτό μας χτυπούν», σχολιάζοντας ότι «αν για τις επιτυχίες στα ερασιτεχνικά και τα τοπικά λένε ότι σηκώσαμε κεφάλι, η διοικηση Τζίμα τι έπρεπε να πει όταν αναδείχθηκε δεύτερη στην Ελλάδα και έστελνε την ομάδα στους 8 και παραλίγο στους 4 της Ευρώπης». «Λίγη σοβαρότητα και λιγος σεβασμός στην ιστορία και τους ανθρώπους του Εθνικού δεν βλάπτει», πρόσθεσε ο Γιώργος Γεωργιάδης που πρόσθεσε: «Ακούσαμε και άλλα κωμικοταγικά, Για παράδειγμα, ότι το χρέος δεν υφίσταται όταν πάρω τα χρήματα αλλά δημιουργείται όταν διεκδικήσω τα χρήματα. Δηλαδή αν εγω δωσω σε καποιον 500 ευρώ, δεν μου τα χρωστάει, θα μου τα χρωστάει όταν τον πάω στα δικαστήρια. Αυτό δεν το έχω ξανακούσει ποτέ, είμαι 56 χρονών και το ακούω πρώτη φορά στη ζωή μου».

Στην αναφορά ότι ο σύλλογος δεν είχε κανένα στοιχείο για τις διεκδικήσεις από το 2012, ο Γεωργιάδης έκανε λόγο για «τεράστιο ψέμα και μάλιστα ενυπόγραφο». Οπως εξήγησε, τον Ιούνιο του 2016 υπάρχει έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτοπής η οποία έχει επικυρωθεί από την Γενική Συνέλευση της οποίας πρόεδρος ήταν ο σημερινός πρόεδρος και την έχει υπογράψει. «Σε αυτήν αναφέρεται ότι υπάρχουν ταμιακές διευκολύνσεις προς τον σύλλογο δικές μου ύψους 43.000 ευρώ. Ο πρόεδρος λοιπόν τα ήξερε από το 2016. Από τότε που ανέλαβε. Ποια πρακτικά ήθελε να δει, από την στιγμή που υπήρχε η έκθεση της Εξελεγτικής Επιτροπής και το πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης που το αποδέχθηκε; Ακούστηκε ακόμα ότι τα χρέη ήταν κεραυνός εν αιθρία, δεν τα ξέραμε και τώρα που ανεβήκαμε στην Pre League τα μάθαμε. Είμαστε σοβαροί; Απύθμενο θράσος, το μόνο που έχω να πω. Με επίσημα χαρτιά, όχι δικά μου αλλά του συλλόγου, σς αποδεικνύω ότι ο κ. Μεσινέζης γνώριζε και δια της υπογραφής του ότι αυτά τα χρήματα έχουν δοθεί. Σαν δικαιολογία λέει ότι δεν ήξερε ότι ήταν χρέος. Τι είναι η ταμειακή διευκόλυνση. Δάνειο; Δωρο; Δωρεά; Τι είναι;».

Σε σχέση με την ζημία 65.000 που άφησε στον σύλλογο η διοίκησή του, όπως κατήγγειλε ο Αυγερινός Μεσινέζης, ο Γιώργος γεωργιάδης απάντησε: «Δικιο έχει, σωστά τα είπε, αλλά η μισή αλήθεια είναι το χειρότερο ψέμα. Γιατί όπως λέει η Εξελεγκτική Επιτροπή, το επίσημο όργανο του συλλόγου, εγώ παρέδωσα 65 χιλιάδες ζημία αλλά πληρωσα 89 χιλιάδες παλαιά χρέη. Αν ακολουθούσα την τακτική του κ. Μεσινέζη, θα επρεπε να παρουσίαζα 25 χιλιάδες κέρδη αλλά θα εξέθετα τον σύλλογο σε όλους αυτους που χρωστούσε. Προτίμησα να σεβαστώ την ιστορία του συλλόγου, να μην δημοσιοποιήσω τίποτα, να πληρώσω τα χρέη που δεν μπορούσα να αποφύγω, να τα διακανονίσω, να τα κουρέψω προς όφελος του συλλόγου και να συνεχιστεί η πορεία του Εθνικού ανεμπόδιστα».

Στο ερώτημα «γιατί όλα αυτά τώρα», ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός ανέφερε: «Το χρέος δημιουργήθηκε την σεζόν 2015-2016 όπως το αναφέρει ο ίδιος ο Εθνικός. Το είδος του χρέους ήταν διπλό. Συνολικά έβαλα χρηματα γύρω στις 60.000 για τα οποία διατραπεζικά από τον λογαριασμό μου στον λογαριασμό του Εθνικού είχαν μπει οι 43.000. Οι υπολοιπες 17.000 ήταν γεύματα των αθλητών στο κατάστημα εστίασης που διέθετα τότε, ήταν καποια χαρτζιλίκια σε αθλητές που λόγω οικονομικών δυσχεριών δεν μπορούσαμε να τους πληρωσουμε και βγαίναν από την τσέπη μου. Αυτα φυσικά τα 17 χιλιάρικα ούτε τα διεκδίκησα ποτέ, ούτε τα διεκδικώ. Τα 43 όμως διατραπεζικά, ήταν δηλαδή εμφανέστατα ότι βγήκαν από τον λογαριασμό του Γεωργιάδη προς ταμειακή διεκόλυνση του συλλόγου και συμφωνα με τον αθλητικό νόμο όλα αυτά είχαν κοινοποιηθεί και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ολα αυτά λοιπόν είχαν γίνεια ποδεκτά από τις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου το 2016. Ο κ. Μεσινέζης δήλωσε ότι δεν ήξερε τίποτα ενώ τα έχει υπογράψει», επανέλαβε ο Γεωργιάδης.

Και διευκρίνισε ότι η έναρξη λοιπόν των διεκδικήσεων έγινε το 2018 ενω ο ίδιος είχε αποχωρήσει από το ΤΑΑ του συλλόγου από το 2016. Η διεκδίκηση δεν έγινε άμεσα γιατί «παρέμεινε στο τιμόνι του ΤΑΑ η δική μου ουσιαστικά διοίκηση χωρίς εμένα». Όταν όμως ο σύλλογος «αποφάσισε ουσιαστικά να αυτοϋποβιβάσει το βόλεϊ στις τοπικές κατηγορίες και ήξερα ότι εκεί πλέον δεν υπάρχουν επαγγελματικά συμβόλαια, μεγάλες μετακινήσεις κλπ, θεώρησα σωστό να μιλήσω προφορικά με τον πρόεδρο, να του πω για το χρέος των 43 χιλιάδων και να βρούμε ένα διακανονισμό. Εκεί συνάντησα μια πλήρη άρνηση». Εγιναν διάφορες συναντήσεις και η στάση του Εθνικού ήταν η άρνηση οποιουδήποτε χρέους, κατήγγελε ο Γεωργιάδης, που δήλωσε ότι έλαβε την απάντησση «αν θέλεις πήγαινε στα δικαστήρια».

Ο Γεωργιάδης προσέφυγε στην δικαιοσύνη λίγες μέρες πριν την εκπνοή του 2020, καθώς αν δεν πήγαινε τότε θα παραγραφόταν λόγω πενταετίας το χρέος. «Αναγκάστηκα λοιπόν να κάνω την αγωγή», είπε ο Γεωργιάδης αλλά αποκάλυψε ότι επεδίωξε εξωδικαστικό συμβιβασμό βάσει του οποίου πρότεινε να χαρίσει μέρος των χρημάτων που είχε βάλει και όλους του τόκους και να ζητήσει μόνο τις 40.000 ευρώ, εκ των οποίων μόλις τις 10.000 άμεσα και τα υπόλοιπα χρήματα σε έξι ετήσιες δόσεις των 5.000 ευρώ τον χρόνο. «Δηλαδή 400 ευρώ το μήνα, ένα πολύ μικρό ποσό μπροστά στις 25.000 τον μήνα που φέρεται να εισπράτει ο Εθνικός από την στιγμή που δηλώνει 1.230 αθλητές και η μηνιαία συνδρομή είναι στα 20 ευρώ».

«Προς έκπλήξή μου δεν έγινε δεκτή η πρότασή μου» και έτσι η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια, όπου ο Γεωργιάδης δικαιώθηκε τόσο σε πρώτο βαθμό από το Πρωτοδικείο στις 24 Σεπτεμβρίου του ’21 όσο και σε δεύτερο από το Εφτείο στις 2 Ιουνίου του ’23. «Μετά την πρωτόδικη απόφαση περίμενα να μου προτείνουν να προχωρησουμε στον παλιο διακανονισμό αλλά αντ’ αυτού ο Εθνικός επέλεξε να κάνει έφεση χωρίς να προσκομίσει κάποιο προσθετο δικαιολογητικό», με αποτέλεσμα να την χάσει και η τελεσίδικη απόφαση να επιδικάσει 56.000 ευρώ μαζί με τόκους και δικαστικά έξοδα. Μάλιστα ο Γεωργιάδης εξέφρασε την επιθυμία να μάθει «ποιος από τους πέντε δικηγόρους του Εθνικού συμβούλευσε να ασκηθεί έφεση αντί να δεχτεί τον διακανονισμό.

«Μια εβδομάδα μετά και την απόφαση, με πρωτοβουλία του προέδρου πήγα από τα γραφεία του Εθνικού να βρούμε μια συμφωνία, όπου ήταν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδος. Εκει μου είπαν ότι δεν έχουν χρήματα. Μετά από 15-20 ημέρες καταλήξαμε σε μια συμφωνία, η οποία τελικά δεν ίσχυσε. Αναγκάστηκα λοιπόν στις 22/6 να μπλοκάρω τους λογαριασμούς του Εθνικού. Μόνο να τους μπλοκάρω, γιατί δεν έχω κάνει ούτε ένα ευρώ κατάσχεση. Αυτό το έκανα σαν μοχλό πίεσης μήπως τελικά έρθει κάποια στιγμή ο Εθνικός να μου πει να τα βρούμε, να μου κάνει μια πρόταση, μια συμφωνία. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ», σχολίασε ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Κλείνοντας και απαντώντας σε ερωτήσεις, ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός ανέφερε: «Για ποιον λόγο με αναγκάσανε εμένα να φανώ ο κακός και να με παίρνει η μάνα μου τηλέφωνο και να μου λέει “λένε στα κανάλια ότι πτώχευσες τον Εθνικό και τον διαλύσεις;”. Αναρωτιέμαι επίσης για ποιον λόγο κινδυνεύει η Pre League; Εγώ δεν έχω κατασχέσει ούτε ένα ευρώ και τους άκουσα να κάνουν έρανο να μαζέψουνε 87 χιλιάδες. Καταλαβαίνετε τι γίνεται; Είναι ντροπή να μην μπορείτε να αναλάβετε την ευθύνη διοίκησης και να προσπαθείτε να ρίξετε την ευθύνη σε άλλους. Το χρέος υφίσταται εδώ και οκτώ χρόνια και εδώ και τέσσερα χρονια ο Εθνικός το γνωρίζει και δικαστικά. Δημιούργησε το πρόβλημα το ίδιο το ΔΣ του Εθνικού και το ώθησε σε αυτήν την κατάσταση. Εγώ λοιπόν μπορώ να κοιτάξω τα παιδιά του Εθνικού στα μάτια και πάντα ήμουν διατεθειμένος για έναν διακανονισμό. Τα μέλη του ΔΣ του Εθνικού μπορούν να κοιτάξουν τα παιδιά του Εθνικού στα μάτια; Γιατί το μόνο που έβλεπα είναι άρνηση του χρέους ακόμα και μετά την δευτεροβάθμια απόφαση, στην οποία τον μόνο τρόπο που βρήκαν να αντιδράσουν είναι να χτυπήσουνε ηθικά αυτόν που στήριξε επί τόσα χρόνια τον Εθνικό. Προσωπικά πιστευω ότι η σημερινή διοίκηση του Εθνικού προσπαθεί να βρει ένα ωραίο άλλοθι να μην ανέβει το βόλεϊ στην Pre League, να μην έχει έξοδα τις 87 χιλιάδες που ανέφερε η κυρία έφορος και να μην αναληφθύν οι ευθύνες της ανόδου στην Pre League. Η σημερινή διοικηση βρίσκει ένα ωραίο άλλοθι επειδή θα έρθει η τελεσίδικη απόφαση του Τζίμα, θα επιδικαστεί η απόφαση των δικαστηρίων των κληρονόμων του Χατζησταύρου, θα πάρει ο Μουστακίδης που είναι η ιστορία του συλλόγου τα τέσσερα χιλιάρικα που διεκδικεί κλπ. Αυτό είναι απλά ένα άλλοθι ώστε να μην αναλάβουν ευθύνες μισθοδοσίας, μετακινήσεων, μπάλες, ρούχα, παπούτσια κλπ».