Μόλις… 724 ευρώ βρήκε για να κατασχέσει στα ταμεία του Εθνικού ο Γιώργος Γεωργιάδης ενώ είχαν μόλις εκταμιευθεί 50.000 ευρώ από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Στην αντεπίθεση περνά ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης Γιώργος Γεωργιάδης, μετά τις επώνυμες καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του από την νυν διοίκηση του ΜΓΣ Εθνικός σχετικά με την κατάσχεση στα ταμεία του συλλόγου στην οποί προχώρησε.

Ήδη προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου για το πρωί της Παρασκευής, κίνηση που «κρίθηκε αναγκαία για την πλήρη ενημέρωση του φιλάθλου κοινού της Αλεξανδρούπολης και του Εθνικού και προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα τεκταινόμενα στον ιστορικό μας σύλλογο». Ήδη μάλιστα το πρωί της Πέμπτης προχώρησε και σε ραδιοφωνική παρέμβαση στην εκπομπή του Δημήτρη Κολιού, προκειμένου να απαντήσει στο ερώτημα της νυν εφόρου του τμηματος βόλεϊ του Εθνικού Όλγας Γκούβερ «γιατί τώρα αυτή η κατάσχεση».

Όπως διευκρίνισε ο Γιώργος Γεωργιάδης, πρόεδρος του ΤΑΑ του Εθνικού την σεζόν 2015-2016, η υπόθεση που πρόσφατα τελεσιδίκησε στο Εφετείο Θράκης προφανώς δεν ξεκίνησε τώρα αλλά έχει τέσσερα χρόνια που έχει πάρει την δικαστική οδό, από το 2019. Πριν τελεσιδικήσει υπήρχε και η πρωτοδικη απόφαση με ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο το 2021, ενώ πιο πριν υπήρχαν και συζητήσεις σε προφορικό επίπεδο που δεν τελεσφόρησαν. Μάλιστα, η πλευρά Γεωργιάδη που τυγχανει και χορηγός του Εθνικού από το 1992 ανελλιπώς είχε κάνει μια πρόταση διακανονισμού προς την διοίκηση του ΜΓΣ Εθνικός, την οποία δεσμεύθηκε να αποκαλύψει την Παρασκευή, αλλά δεν έγινε αποδεκτή.

Συνεπώς όχι μόνο δεν έγινε κάτι τώρα, αλλά πρόκειται για μια παλιά υπόθεση που ήταν γνωστή στη διοίκηση του ΜΓΣ Εθνικός εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Μάλιστα, ο Γ. Γεωργιάδης ρώτησε στον ραδιοφωνικό αέρα την Γκούβερ που εκτός από έφορος βόλεϊ είναι και μέλος του ΔΣ Εθνικός αν γνωρίζει ποιο είναι το ποσό που έχει μπλοκάρει με την κατάσχεση στα ταμεία του συλλόγου και στην αρνητική της απάντηση, αποκάλυψε: «To ποσό που υπήρχε ήταν μόλις 724 ευρώ. Για να σταματήσει το παραμύθι ότι κινδυνεύει ο Εθνικός να μην κατέβει στην Pre League εξαιτίας της κατάσχεσης του Γεωργιάδη. Αν δεν ξέρετε, μην βγαίνετε δεξιά και αριστερά και στα ραδιόφωνα και δίνετε συνεντεύξεις Τύπου. Και αν δεν μπορείτε να ανεβάσετε μια ομάδα, μην προσπαθείτε να ρίξετε τις ευθύνες σας σε άλλους».

Το ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ημέρες πριν από την κατάσχεση, ο ΜΓΣ Εθνικός είχε λάβει 50.000 ευρώ από την επιχορήγηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης που φέρεται μάλιστα να εκταμιεύθηκε μέσα σε… μία ημέρα από την λήψη της απόφασης. Ωστόσο αυτα τα χρήματα που εκταμιεύθηκαν από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης δεν βρεθηκαν στα ταμεία του ΜΓΣ Εθνικός λίγες μέρες μετά την εκταμίευσή τους και είναι απορίας άξιον με ποιο δικαιολογητικό αφαιρέθηκαν από αυτά και που βρίσκονται τώρα.

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός εμφανίζεται εξαιρετικά απογοητευένος από την στάση της διοίκησης του ΜΓΣ Εθνικός και τις ονομαστικές επιθέσεις προς του πρόσωπό του για τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που τον δικαίωσαν και όλα δείχνουν ότι προτίθεται να προβεί με στοιχεία σε αποκαλύψεις. Μάλιστα, άνθρωποι που τον γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι πλέον σκοπεύει να απασφαλίσει ειδικά εναντίον προσώπων που σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές ενώ στο παρελθόν με την στάση τους έχουν βλάψει τον σύλλογο.

Στα βέλη του αναμένεται να βρεθούν πέρα από τα στελέχη της νυν διοίκησης που τον έβγαλαν στην «σέντρα», κατηγορώντας τον ακόμα και για δημιουργία χρέων ύψους 65.000 ευρω στον έναν χρόνο της διοίκησής του (ενώ είναι γνωστό ότι αυτά αφορούσαν σε προηγούμενες διοικήσεις), ακόμα και παίκτες της ομάδας. Μάλιστα, ο Γεωργιάδης φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένως με έναν πετοσφαιριστή, από τα μεγάλα ονόματα του συλλόγου, που ουσιαστικά τώρα εμφανίζεται για να γίνει σεβαστός ο ιδρώτας των παικτών να ζητάει να μην πληρωθούν τα χρέη του Εθνικού προς τους πρώην διοικούντες αλλά όταν ήταν εκείνος στην θέση του διεκδικητή χρημάτων, είχε αρνηθεί να έρθει σε διακανονισμό με την τότε διοίκηση Γεωργιάδη και μάλιστα για μια σεζόν στην οποία λόγω τραυματισμού δεν είχε καν αγωνιστεί.

Η συνέντευξη – απάντηση του Γιώργου Γεωργιάδη στη διοίκηση του ΜΓΣ Εθνικός αναμένεται με ενδιαφέρον, αλλά ένα πρώτο δείγμα δόθηκε στην ραδιοφωνική του «κόντρα» με την Όλγα Γκούβερ στον αέρα του Maximum FM…