Έκκληση της διοίκησης του Εθνικού προς τις αρχές της Αλεξανδρούπολης να βρεθούν άμεσα 87.000 ευρώ για να κατέβει στην Pre League

Ενα ποσό της τάξεως των 87.000 ευρω αναζητά μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες η διοίκηση του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης προκειμένου να μπορέσει να κατέβει το τμήμα βόλεϊ στο πρωτάθλημα της Pre League, τον προθάλαμο της Volley League.

Σε αυτο το ποσό εκτίμησε η έφορος του τμήματος Ολγα Γκούβερ το συνολικό κόστος της νέας σεζόν για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα, τα ταξίδια που απαιτούνται σε όλη την Ελλάδα και τα λοιπά έξοδα για διαμονές, διατροφές και φυσικά λειτουργικά κόστη – με βάση τις τρέχουσες τιμές. Το ποσό αναφέρθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την οποία παραχώρησαν ο πρόεδρος του ΜΓΣ Αυγερινός Μεσινέζης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Πασσιάς, η έφορος του τμήματος βόλεϊ Όλγα Γκούβερ και ο αρχηγος της ομάδας Θωμάς Δημητριάδης.

Μια εβδομάδα μετά τις ανακοινώσεις στο Επιμελητήριο Έβρου για τις διεκδικήσεις που υπάρχουν σε βάρος του συλλόγου και οι οποίες ξεπερνούν τις 250.000 ευρώ, η διοίκηση του ΜΓΣ Εθνικός παραχώρησε νέα συνέντευξη Τύπου ειδικά για το τμήμα βόλεϊ, το οποίο την σεζόν που ολοκληρώθηκε σημείωσε τρεις σημαντικές επιτυχίες: την άνοδο στην Pre League του ανδρικού τμήματος και ένα χρυσό και ένα χάλκινο πανελλήνιο μετάλλιο στα αναπτυξιακά τμήματα παίδων – εφήβων. «Ολα αυτά έρχοται την στιγμή που τολμήσαμε να σηκώσουμε κεφάλι και που επί τρία χρόνια αυτό το τμήμα είναι οικονομικά καθαρό και με το κεφάλι ψηλά να φέρουμε τόσες επιτυχίες όσες δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν σε μια μόνο χρονιά», είπε η Όλγα Γκούβερ.

Ο Μεσινέζης ξεκαθάρισε ότι πρόθεση της διοίκησης του συλλόγου είναι να αγωνιστεί το τμήμα βόλεϊ στην Pre League και να βοηθηθεί, αλλά διευκρινίστηκε από την Γκούβερ ότι μετά την κατάσχεση των λογριασμών του ΜΓΣ Εθνικός από τον πρώην πρόεδρο του ΤΑΑ Γιώργο Γεωργιαδη, το τμήμα βόλεϊ βρίσκεται σε δυσχερή θέση για την συμμετοχή του στην Pre League και χρειάζεται οι τοπικές αρχές να βοηθήσουν με κάθε τροπο για να πραγματοποιηθεί αυτό. Μάλιστα έκανε έκκληση στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, στον πρόεεδρο του Επιμελητηριου Χριστόδουλο Τοψίδη, τους τέσσερις βουλευτές, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, επιχειρηματίες, επαγγελματίες και κάθε ενδιαφερόμενο Αλεξανδρουπολίτη να βοηθήσει (οικονομικά) τον σύλλογο.

Παράλληλα, αναφέροντας ονομαστικά τους πρώην προέδρους του ΤΑΑ Γιώργο Γεωργιάδη και Γιάννη Τζίμα, τους κληρονόμους του επίσης πρώη προέδρου Αντώνη Χατζησταύρου, τον Γιώργο Τσιρτσίδη και τον πρώην προπονητή Σάκη Μουστακίδη η Όλγα Γκούβερ έθεσε το ερώτημα: «Γιατί; Γιατί όλα αυτά γίνονται την δεδομένη στιγμή; Γιατί τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να τα πληρώσουμε τώρα σε ανθρώπους που μπήκαν επειδή υποτίθεται αγαπάνε και ήθελαν να βοηθήσουν το άθλημα του βόλεϊ. Όλοι αυτοί δεν σέβονται τον κόπο των παιδιών; Γιατί να στερήσουμε από τα παιδιά αυτά να παίξουν; Γιατί τους κόβουμε τα φτερά, να έχουν το όνειρο να παίξουν και να συνεχίσουν στην ανδρική ομάδα του Εθνικού αλλά και στην Εθνική Ομάδα; Καταφέραμε η ομάδα να ξαναφτάσει ψηλά και κάποιοι δεν μας αφήνουν. Αυτή η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει, γιατί ο Εθνικός είναι το βόλεϊ και το βόλεϊ είναι ο Εθνικός».

Οπως διευκρίνισε η Γκούβερ, οποιαδήποτε βοήθεια είναι χρήσιμη και μπορεί να αφορά πχ χορηγίες σε ταξίδια, ακόμα και σε μπάλες δηλώνοντας ότι το συνολικό ποσό για να βγει η χρονιά αγγίζει τις 87.000 ευρώ. Παράλληλα, η Όλγα Γκούβερ δίνοντας τον λόγο στον αρχηγό Θωμά Δημητριάδη, διευκρίνισε ότι την τελευταία τριετία δημιουργήθηκε η ομάδα αμιγώς από Αλεξανδρουπολίτες παίκτες και μάλιστα με παιδιά που ήταν διωκώμενα από προηγούμενες διοικήσεις και προπονητές. Ο Δημητριάδης με την ιδιότητα του αθλητή απέφυγε τα σχόλια για τα διοικητικά λάθη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να βγάλει κακία για παρελθόντικέ συμπεριφορές, αλλά δήλωσε ότι ο κόουτς Ανδραβίζος, η έφορος Γκούβερη και η διοίκηση του ΜΓΣ συσπείρωσαν παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες του Εθνικού, έγιναν μια παρέα, μια οικογένεια και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί λύση και να αγωνιστεί ο σύλλογος στην Pre League.

Τέλος, ο αντιπροεδρος του Εθνικού Γιώργος Πασσιάς δήλωσε ότι όλοι αυτοί που επωφθαλμιούν την επιχορήγηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης πρέπει να ξέρουν ότι είναι λεφτά που έχουν δαπανηθεί κυρίως από τους πρωταγωνιστές, παίκτες, προποητές και εφόρους. «Ολοι είμαστε εθελοντές και όχι μόνο δεν πληρωνόμαστε αλλά πληρώνουμε από την τσεπη μας, έτσι είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στην Ελλάδα, όλοι οι σύλλογοι δουλεύουν με παθητικό και θα έπρεπε να το ξέρουν άνθρωποι που μπήκαν για να βοηθήσουν», προσθέτοντας ότι όποιες βοήθειες δίνονται σε συλλόγους «δεν είναι δάνειο». Κλείνοντας την συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος Αυγερινός Μεσινέζης επανέλαβε την έκκληση όποιος μπορεί να βοηθήσει ώστε να μπορέσει το τμήμα βόλεϊ να παίξει στην Pre League, κάτι που επανέλαβε ότι αποτελεί την στόχευση της διοίκησης. Το χρονικό περιθώριο που υπάρχει για να συμβεί αυτό ανέρχεται στις 20 ημέρες και εκφράστηκε η ελπίδα ότι είναι αρκετό για να μπορέσουν να βρεθούν τα χρήματα και να δηλωθεί κανονικά η ομάδα στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα.