Πολλά μετάλλια και πρωτιές για την Ελλάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Καταδύσεων Νέων – Νεανίδων της Βάρνας

Με το χρυσό μετάλλιο των Γρηγόρη Μήτρου και Σταύρου Σιφναίου στις συγχρονισμένες καταδύσεις από βατήρα 3μ, ολοκληρώθηκε την Κυριακή η παρουσία της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Καταδύσεων Νέων-Νεανίδων που έγινε στην θρακική πόλη της Βάρνας στη Βουλγαρία.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και ο Σπύρος Κοτζαγιάννης (Γ’ Κατηγορία, 1μ). Ο ίδιος αθλητής είχε κατακτήσει και ένα ακόμα χρυσό (Γ’ Κατηγορία, Σταθερά) όπως και ο Σταύρος Σιφναίος (Α’ Κατηγορία, 3μ), στην δεύτερη ημέρα των αγώνων. Στην πρεμιέρα των αγώνων στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γρηγόρης Μήτρου στις καταδύσεις από 1 μέτρο (Α’ Κατηγορία), όπου ο Σταύρος Σιφναίος ήταν 4ος.

Στην τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, το ασημένιο κατέκτησε το δίδυμο Σιμώνη Μονάχα και Αθηνά Παπαδοπούλου επίσης στις Συγχρονισμένες καταδύσεις από βατήρα 3μ (Α’ Κατηγορία), όπως και οι Παναγιώτης Καπνόπουλος- Μαργαρίτα Γιαννοπούλου στις Συγχρονισμένες mixed. Δεύτερη ήταν η Μυρτώ Καρτσιώτη (Γ΄Κατηγορία, 1μ), δεύτερος ο Παναγιώτης Καπνόπουλος (Β’ Κατηγορία, 3μ),  δεύτερος και ο Σταύρος Σιφναίος  (Α’ Κατηγορία, Σταθερά), τέταρτη η Χριστίνα Τζουμανίκα (Γ’ Κατηγορία, 1μ), και πέμπτη η Μαργαρίτα Γιαννοπούλου (Α’ Κατηγορία, Σταθερά).

Στην πρεμιέρα, εκτός από το χρυσό του Μήτρου είχαμε και τέσσερα χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν οι Σπύρος Κοτζαγιάννης (Γ’ Κατηγορία, 3μ), Μυρτώ Καρτσιώτη (Γ΄Κατηγορία, 3μ),  Παναγιώτης Καπνόπουλος (Β’ Κατηγορία, Σταθερά) και η Σιμώνη Μονάχα στην Α’ Κατηγορία, 3μ όπου η Μαργαρίτα Γιαννοπούλου κατέλαβε την 5η θέση. Η Μαρίλια Φραγκοπούλου ήταν 4η στα 3μ (Γ’ Κατηγορία).

Στην δεύτερη μέρα, εκτός από τα χρυσά των Κοτζαγιάννη και Σιφναίου είχαμε ασημένια από τον Γρηγόρη Μήτρου (Α’ Κατηγορία, 3μ), τη Μαρίλια Φραγκοπούλου (Γ’ Κατηγορία, Σταθερά) και τον Παναγιώτης Καπνόπουλος (Β’ Κατηγορία, 1μ). Η Χριστίνα Τζουμανίκα ήταν τέταρτη (Γ’ Κατηγορία, Σταθερά) όπως και η Αθηνά Παπαδοπούλου (Β’ Κατηγορία, 1μ). Στη 5η θέση η Μαργαρίτα Γιαννοπούλου (Α’ Κατηγορία, 1μ) και στην 7η η Σιμώνη Μονάχα (Α’ Κατηγορία,1μ).

Στη Γενική βαθμολογία, η Ελλάδα αναδείχθηκε πρώτη στην Α΄ Κατηγορία Αγοριών, δεύτερη στη Γ’ Κατηγορία αγοριών αλλά και κοριτσιών, και τρίτη στην Α’ Κατηγορία Κοριτσιών.