Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου: Ασημένιος ο Ορεστιαδίτης Γιώργος Ματζαρίδης στα 800μ μετά από σπουδαία κούρσα, χρυσός ως νέος

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό στα 800 μέτρα, ο Γιώργος Ματζαρίδης του Πολυνίκη Ορεστιάδας κατέκτησε την 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών που διεξάγεται στον Βόλο.

Ο Ματζαρίδης τερμάτισε σε 1.49.74, πολύ κοντά στην ατομική επίδοση που πέτυχε πρόσφατα στην Βιέννη και που αν είχε απαναληφθεί στο παμπελοποννησιακό θα του έδινε την πρώτη θέση. Αυτή κατέληξε στον Χαρλιδημο Ξενιδάκη του Σητειακού με χρόνο 1.49.16.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι ο πανελληνιονίκης είναι γεννημένος το 2000 και άρα με ήδη συμπληρωμένα τα 23 χρόνια, σε αντίθεση με τον Ορεστιαδίτη που έχει γεννηθεί το 2002, είναι 21 ετών και κατά συνέπεια κατέκτησε το χρυσό στο Πανελλήνιο Κ23 που διεξάγεται ταυτόχρονα.

Το χάλκινο μετάλλιο στους άνδρες και αργυρό στα Κ23 κατέκτησε με ατομικό ρεκόρ ο κατά έναν χρόνο μικρότερος του Ορεστιαδίτη Γιωργος – Παναγιώτης Μαθιόπουλος από την Γλυφάδα που τερμάτισε με επίδοση 1.50.99.