Volley League: Απέκτησε τον πρώην λίμπερο του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού Σωτήρη Συναδινό ο Άθλος Ορεστιάδας

Την απόκτηση του 23χρονου λίμπερο Σωτήρη Συναδινού από τον Αριστοτέλη Σκύδρας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Ιουλίου ο Άθλος Ορεστιάδας.

Ο ταλαντούχος διεθνής με την Εφήβων ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και μετά το πέρασμά του από Παμβοχαϊκό και Κηφισιά, στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό, κατακτώντας και το Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε για λογαριασμό του Αριστοτέλη Σκύδρας.

Η ανακοίνωση, αναφέρει:

«Έναρξη συνεργασίας με τον Σωτήρη Συναδινό

Η διοίκηση του ΤΑΑ Άθλος Ορεστιάδας βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του συλλόγου με τον αθλητή Σωτήρη Συναδινό, ο οποίος θα ενισχύσει την ομάδα μας ενόψει της σεζόν της Volleyleague 2023-2024. Παρά το νεαρό της ηλικίας του το νέο απόκτημα της ομάδας μας με τις πολύτιμες εμπειρίες από σημαντικές εγχώριες διοργανώσεις αλλά και τις ευρωπαϊκές του παραστάσεις από το Challenge Cup, αποτελέι μία αξιόπιστη λύση για μία τόσο νευραλγική θέση.

Ο Σωτήρης Συναδινός, με καταγωγή από την Τρίπολη, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Μαρτίου 2000, έχει ύψος 1.83μ και αγωνίζεται ως λίμπερο. Ξεκίνησε το βόλεϊ το 2012 από της ακαδημίες του Ολυμπιακού, ως αθλητής του οποίου στέφθηκε το 2017 πρωταθλητής Ελλάδας στους Παίδες, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα αναδείχθηκε φιναλίστ στην ίδια διοργάνωση. Το 2018 πήρε μεταγραφή για τον ΓΑΣ Παμβοχαϊκό, όπου παρέμεινε έως το 2019. Τη σεζόν 2019 μεταπήδησε για μία σεζόν στον ΑΟΠ Κηφισιάς, και το 2020 αγωνίστηκε με τα “χρώματα” του Παναθηναϊκού. Στη διετή παρουσία του στο τριφύλλι στέφθηκε τη σεζόν 2021/22 πρωταθλητής Ελλάδας, ενώ κατέκτησε και το Λιγκ Καπ “Ν. Σαμαράς”. Σε διεθνές επίπεδο συμμετείχε στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, όπου κατέλαβε την 3η θέση στο Challenge Cup. Την τελευταία χρονιά αγωνίστηκε στον Αριστοτέλη Σκύδρας.

Πέρα από τις συλλογικές επιτυχίες, σε ατομικές διακρίσεις ο Συναδινός αναδείχθηκε κορυφαίος λίμπερο του Final 4 του Πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων, ενώ τη σεζόν 2021 μάλιστα είχε συμπεριληφθεί στην Dream Team της 13ης αγωνιστικής της Volleyleague.

Το 2012 κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Παίδων αγωνιζόμενος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της Σερβίας, ενώ το 2017 πήρε το “βάπτισμα πυρός” στην Εθνική Εφήβων. Όνειρό του να παίξει στο μέλλον και στην Εθνική Ανδρών.

Στις πρώτες του επίσημες δηλώσεις ο Συναδινός, που σπουδάζει Σχολή Μηχανικών Αυτοματισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεταγραφή του στον Άθλο Ορεστιάδας: Είμαι χαρούμενος που θα αγωνιστώ για άλλη μια χρονιά στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ και μάλιστα σε μία πόλη που αγαπάει το βόλεϊ, με τον κόσμο να γεμίζει τις κερκίδες σε όλα τα ματς. Στόχος μου είναι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να συμβάλλω όσο μπορώ στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της ομάδας. Θέλουμε πολύ τη στήριξη των φιλάθλων και φέτος, ώστε με τον κόσμο στο πλευρό μας να πανηγυρίσουμε πολλές νίκες και επιτυχίες»

Η διοίκηση του ΤΑΑ Άθλος Ορεστιάδας καλωσορίζει τον Σωτήρη στην οικογένεια του συλλόγου και του εύχεται μία νέα σεζόν με υγεία, μακριά από τραυματισμούς και επιτυχίες για τον ίδιο και την ομάδα μας.

Αναλυτικά το βιογραφικό του:

2012-2018 Ακαδημίες Ολυμπιακού (1η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων 2017, 2η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων 2016, Κορυφαίο λίμπερο Final 4 του Πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων)

2018-2019 Παμβοχαϊκός

2019-2020 ΑΟΠ Κηφισιάς

2020-2022 Παναθηναϊκός (1η θέση Πρωτάθλημα, 1η θέση Λιγκ Καπ “Ν. Σαμαράς” , 3η θέση Challenge Cup 2021/22)».