Τέσσερις μήνες πριν τις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές υπογράφτηκε άλλη μια σύμβαση για την κατασκευή του νέου κλειστού Αλεξανδρούπολης

Παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, υπογράφηκε την Τρίτη στο γραφείο του δημάρχου Αλεξανδρούπολης η νέα σύμβαση για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστήριου της πόλης.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 6.275.213,50€ από τα οποία τα 3,9 εκατ. ευρώ δίνονται από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ (ειχαν εξασφαλιστεί επι εποχής του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη) και η σύμβαση υπογράφηκε από τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας SOLIS A.E., Στέφανο Λιάπη.

Σύμφωνα με τη μελέτη το νέο κτίριο πρόκειται να κατασκευαστεί νότια του κλειστού κολυμβητηρίου έτσι ώστε τα δύο κτίρια να δημιουργούν ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο. Είναι χωρητικότητας 1.042 ατόμων (όλες οι θέσεις σε σταθερές κερκίδες) εκ των οποίων οι 10 θέσεις προβλέπονται για ΑΜΕΑ.

Κυρίαρχο στοιχείο της αρχιτεκτονικής μελέτης είναι η δημιουργία ενός λειτουργικού, ογκοπλαστικού παραλληλογράμμου, που τοποθετείται πάνω στον άξονα Ανατολής-Δύσης και παράλληλα με το νέο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης, εξυπηρετώντας λειτουργικούς στόχους, όπως η αρτιότερη και ομαλότερη λειτουργία του κτιρίου μέσω της ανεξαρτητοποίησης των κινήσεων κοινού και αθλητών και η δυνατότητα στην κοινωνική ομάδα των ατόμων με ειδικές ανάγκες να χρησιμοποιούν το γυμναστήριο χωρίς προβλήματα. Για τον λόγο αυτό οι θέσεις ΑΜΕΑ όπως και όλοι οι χώροι που εξυπηρετούν την κοινωνική αυτή ομάδα είναι συνεπίπεδοι.

Το έργο που συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα των 36 μηνών. Παρόντες στην υπογραφή ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Θόδωρος Βουρδόλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Έβρου και εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού ΑΜ-Θ Θανάσης Τσώνης, η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Καρκάνη και ο μελετητής του έργου.

Με το πέρας της υπογραφής της σύμβασης ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης δήλωσε σχετικά: «Σε πείσμα πολλών να μη γίνει το νέο κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης, έχουμε τη συνέχιση και υλοποίηση της επιθυμίας να αποκτήσουμε νέο κλειστό γυμναστήριο για όλα τα αθλήματα σάλας. Όπως γνωρίζετε ματαιώθηκε η προηγούμενη σύμβαση, το έργο όμως δημοπρατήθηκε από την αρχή και τώρα έχουμε νέο ανάδοχο. Είναι μια μεγάλη στιγμή για τον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης καθώς αποκτά νέα στέγη μετά από 50 ολόκληρα χρόνιαΤο οφείλουμε στην τοπική μας κοινωνία».

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχω στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης. Θεωρώ ότι είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο τόσο για τους φιλάθλους όσο και για ολόκληρη την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Ένα έργο επένδυση στον αθλητισμό, τον τουρισμό, κυρίως όμως ένα έργο επένδυση στη νέα γενιά της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής. Από το 20016 που ο αείμνηστος Περιφερειάρχης μας Γιώργος Παυλίδης ενέταξε το έργο με χρηματοδότηση με 3,9 εκατ. ευρώ. Από τότε όμως μέχρι το 2021 χρειάστηκαν πολλές δικές μου παρεμβάσεις για να παραμείνει το έγο ενταγμένο και να είναι η χρηματοδότηση εξασφαλισμένη για να υπογράφουμε σήμερα την κατασκευή του. Είναι ένα έργο που και εμείς, η διοίκηση μας το πιστεύομε, το θεωρούμε σημαντικό για την πόλη και με ικανοποίηση άκουσα τον ανάδοχο να λέει ότι θα προχωρήσει γρήγορα και να αποκτήσει η Αλεξανδρούπολη ένα κλειστό γυμναστήριο που της αξίζει». 

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Θόδωρος Βουρδόλης αναφέρθηκε και αυτός από την πλευρά του στην σημαντική στιγμή της έναρξης κατασκευής του νέου κλειστού γυμναστηρίου της πόλης. Μένει να φανεί αν πράγματι σε τρία χρόνια από τώρα η πρωτεύουσα του Έβρου θα έχει πράγματι νέο κλειστό, γιατί η υπόθεση αυτή θυμίζει το γιοφύρι της Άρτας και τόσα χρόνια και τόσες εξαγγελίες μετά, τίποτα δεν έχει γίνει…