Αποκαλυπτικός Κάρλος στο ThrakiSportS: Η αφιέρωση του τίτλου στον Μιχάλη, η καταπληκτική σεζόν με το Σιδηροχώρι, η πίκρα για τα μπαράζ και το μέλλον του…

Συνέντευξη στον Κώστα Καραγιάννη

Ένα από τα παιδιά που έχει ξεχωρίσει στα γηπεδα της Θράκης την τελευταία διετία, λόγω των εμφανίσεών του αλλά και του λατινικού ονόματός του είναι ο Νίκος Κάρλος από την Κώ που φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ροδόπη με την Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου και ήταν βασικότατο στέλεχος της ομάδας του Σπύρου Κουτσογιάννη.

Ο Κώος Νίκος Κάρλος μίλησε στο ThrakiSportS για την διετή εμπειρία του στα γήπεδα της Θράκης προερχόμενος από τα γηπεδα της Δωδεκανήσου:

Είσαι δυο χρόνια χρόνια στο προσκήνιο τού ερασιτεχνικού ποδόσφαιρου της Θράκης με τρεις διαφορετικές ομάδες. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;
Ο Πόντος Κομοτηνής με βοήθησε ως πρωτάρη στην Ροδόπη να δείξω μέρος από τις δυνατότητες μου με την βοήθεια τού κόουτς Κυνηγοπουλου που σε ένα εξάμηνο με έφερε στον Άρη Αβατου που αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική. Εκεί δεν πήρα τις ευκαιρίες που θα περίμενα, ωστόσο ήταν σχολείο για μένα η συνεργασία με τον κ. Μπεδρελή και το να προπονούμαι σε μια ομάδα οικογένεια όπως ο Άρης. Έκανα την αυτοκριτική μου και αυτό με βοήθησε στην Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου όπου έχοντας ένα «δάσκαλο» στο πάγκο για μένα και τα υπόλοιπα νέα παιδιά πήραμε το πρωτάθλημα δίκαια και εγώ με ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν καί με πίστεψαν από την πρώτη στιγμή. Πιστεύω τους δικαίωσα αν δεν έχω δείξει ούτε το μισό των δυνατοτήτων μου.

Πώς βλέπεις το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Θράκη σε σχέση με αυτό στα Δωδεκάνησα;
Είναι σε πολύ καλό σημείο οι περισσότερες ομάδες, το περίμενα χαμηλότερου επιπέδου. Υπάρχει πολύ ταλέντο και πολλά νεαρά ταλαντούχα παιδιά από το Πανεπιστήμιο κυρίως, αλλά λείπει ο επαγγελματισμός που συναντάμε κυρίως στα Δωδεκάνησα. Οι ομάδες εκεί έχουν περισσότερους έμπειρους ποδοσφαιριστές από Κω, Ρόδο και όχι μόνο και έχουν περισσότερες απαιτήσεις από τους ποδοσφαιριστές τους λόγω και των μεγαλύτερων μπάτζετ που διαθέτουν.

Ποιες είναι η προσωπικές σου φιλοδοξίες; Πώς βλέπεις το μέλλον σου σε μια δεκαετία; Θα εισαι ακόμα στο ποδοσφαιρο; Φέτος τελειώνεις τη σχολή στα ΤΕΦΑΑ. Μπορουν να συνδυαστούν σπουδές με μπάλα;
Θέλω να βλέπω τήν κάθε μέρα ξεχωριστά. Να βελτιώνομαι μέρα με την μερα και να απολαμβάνω το παιχνίδι. Σίγουρα θα ήθελα να παίξω σε επαγγελματικό επίπεδο και ελπίζω να τα καταφέρω. Οσο για το μέλλον μου την επόμενη δεκαετία σίγουρα θα συνεχίσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο.Βασικός μου στόχος ωστόσο είναι να τελειώσω και τίς σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο στα ΤΕΦΑΑ. Σίγουρα το να συνδυάσεις σπουδές και ποδόσφαιρο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα αλλά πιστεύω ότι αν το θες πραγματικά όλα μπορούν να γίνουν.



Είσαι σε μια ομάδα όπου όλοι σχεδόν είναι συμφοιτητές σου; Ήταν εύκολη η προσαρμογή;
Η προσαρμογή με την ομάδα της Δόξας ήταν πραγματικά η κατάλληλη. Δέθηκα αμέσως με την ομαδα και τα παιδιά και μας βοήθησε ο προπονητής μας ο κ. Κουτσογιάννης που χρόνια δουλεύει με νέα παιδιά. Μια χρόνια αξεχαστη, ο πρώτος μου συλλογικός τίτλος πρωταθλητή, είχα πάρει στην Κω μόνο το κύπελλο.

Αφιερώνεις κάπου τον τίτλο;
Στους δικούς μου ανθρώπους, αλλά όπως και το έκανα, φόρεσα μια μπλούζα του και το αφιέρωσα εκεί ψηλά στον αγαπημένο μου φίλο και συμπαίκτη Μιχάλη που χάσαμε άδικα πριν 4 χρόνια.

Πώς σου φάνηκαν τα μπαραζ ανόδου; Θεωρείς οτι μπορούσατε να κάνετε κάτι καλύτερο; Ποια ομαδα σου άρεσε περισσότερο;
Τα μπάραζ ήταν μια διοργάνωση πολύ απαιτητική και απρόβλεπτη μέχρι το τέλος της για το ποια ομάδα θα ανέβει στην επόμενη κατηγορία. Είχαμε μια καταπληκτική χρονιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά θα ήταν ακόμη καλύτερη αν συνδυαζόταν και με την άνοδο μας στην Γ’ Εθνική και με καλύτερες εμφανίσεις. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας και πληρώσαμε την απειρία μας. Του χρόνου η ομάδα θα διαφορετική ομάδα και πολύ καλύτερη, είμαι δεν είμαι εκεί. Τα πρώτα ματς και ιδίως η ήττα από τον Πετεινό μας στοίχησε. Η Νίκη Ευκαρπίας ήταν μια πολύ καλά δουλεμενη ομάδα και δίκαια πήρε την πρώτη θέση, ενώ μου άρεσε και ο Ορέστης Ορεστιάδας.

Οι γονείς σου σε υποστηρίζουν στην ενασχόλησή σου με το ποδόσφαιρο;
Οι γονείς μου από την αρχή που μπήκα στον χώρο του ποδοσφαίρου μέχρι και σήμερα δεν έχουν σταματήσει να με υποστηρίζουν σε ότι και αν κάνω και θέλω με την ευκαιρία που μου δίνεται να τους το πώ και δημόσια.

Ποιο είναι το ιδαλμα σου; Αγωνιζεσαι στα πλαγια και λόγω ονόματος πολλοί σε θεωρούν Λατινο. Αληθεια τι σου λενε;
Ίνδαλμα μου είναι ο Ρομπερτσον της Λιβερπουλ. Ωστόσο το Κάρλος αλήθεια δεν είναι ελληνικό και πολλοί με ρωτούσαν από που είμαι. Έπαιζε και ο Ρομπέρτο Καρλος στην θέση μου και μου βγήκε και το όνομα.

Σε ποια θέση πιστεύεις ότι αποδίδεις καλύτερα;
Όλες οι θέσεις στην αριστερή πλευρά πιστεύω ότι μου ταιριάζουν αλλά νομίζω καλύτερα αποδίδω σαν αριστερο φουλ μπακ και δευτερυόντας σαν εξτρεμ.

Αργεντινή ή Γαλλία;
Ελλάδα πρώτα και μετά Αργεντινή. Τι λατίνοι είμαστε εξάλλου…

Τι λέει για φέτος το μελλον σου; Υπάρχουν προτάσεις; Μένεις στην Δόξα;
Για το αν μείνω στην ομάδα της Δόξα δεν το γνωρίζω ακόμα θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Έχω προτάσεις. Θα μάθετε σύντομα…