Βαλκανικό Πρωτάθλημα Νέων Ορεστιάδας: Σε Ρουμανία και Τουρκία τα χρυσά στο διπλό μεικτό – Τα ζευγάρια των ημιτελικών σε μονά και διπλά

Οι τελικοί του διπλού μεικτού ανέδειξαν αργά το βράδυ του Σαββάτου τους πρώτους νικητές στα ατομικά αγωνίσματα του Βαλκανικού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων της Ορεστιάδας.

Το αγώνισμα ολοκληρώθηκε τόσο στην κατηγορία εφήβων-νεανίδων (Under 19) όσο και σε εκείνη των παίδων-κορασίδων (Under 15) και η απονομή των επάθλων θα γίνει αύριο Κυριακή 02/07 στην τελευταία μέρα των αγώνων στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς».

Πρώτοι Βαλκανιονίκες στο διπλό μικτό U19 είναι για το 2023 οι Ρουμάνοι Χόρια Ουρσούτ/Μπιάνκα Μέι Ρόζου και στο διπλό μικτό U15 οι Τούρκοι Γκορκέμ Οτσάλ/Μπούσρα Ντεμίρ. Μέσα στους νικητές βεβαίως και οι Γιώργος Κοσμάς/Μαύρα Κοντοπούλου από την παιδική κατηγορία. Το χάλκινο μετάλλιό τους ήταν για την Ελλάδα το μοναδικό στην Ορεστιάδα από τα ατομικά αγωνίσματα και προστέθηκε στο ασημένιο της εθνικής εφήβων και το χάλκινο της εθνικής παίδων. Επίσης στην προτελευταία μέρα των αγώνων προέκυψαν οι αθλητές και οι αθλήτριες, που θ’ ανέβουν στο βάθρο σε απλό και διπλό των τεσσάρων κατηγοριών.

Στο διπλό μικτό εφήβων-νεανίδων οι Ρουμάνοι Χόρια Ουρσούτ/Μπιάνκα Μέι Ρόζου ήταν καλύτεροι στον τελικό από τους Βούλγαρους Ερέν Μπεκίρ/Τσετελίνα Γκεοργκίεβα και επικράτησαν με 3-0 σετ (11-6, 11-8, 11-7). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Τούρκοι Ουγκουρτσάν Ντουρσούν/Ζεϊνέπ Καράκα και οι Ρουμάνοι Ράρες Γκουεσντεάν/Έβελιν Ουνγκβάρι.

Στο διπλό μικτό παίδων-κορασίδων οι Τούρκοι Γκορκέμ Οτσάλ/Μπούσρα Ντεμίρ έκαμψαν με 3-0 σετ (11-7, 12-10, 11-7) το ρουμανικό δίδυμο των Ρόμπερτ Ιστράτε/Αντρέα Μπαϊάζου, το οποίο λίγο νωρίτερα είχε νικήσει τους Κοσμά/Κοντοπούλου σε συγκλονιστικό ημιτελικό. Στην 3η θέση πέρα από το ελληνικό δίδυμο, έφτασαν και οι Ρουμάνοι Ρόμπερτ Πόνταρ/Αντρέα Γίφκου.

Τα αγωνίσματα του απλού και του διπλού προχώρησαν σήμερα μέχρι τα ημιτελικά. Από τις 09:30 αρχίζουν οι 4άδες, από τις 12:00 οι τελικοί. Τα ζευγάρια των ημιτελικών:

Απλό εφήβων:
Χακάν Ισίκ (Τουρκία)-Ουγκουρτσάν Ντουρσούν (Τουρκία)
Λούκα Όπρεα (Ρουμανία)-Γιοάν Βελίτσκοφ (Βουλγαρία)

Απλό νεανίδων:
Ιοαάνα Σινγκεορζάν (Ρουμανία)-Ζεϊνέπ Καράκα (Τουρκία)
Τσετελίνα Γκεοργκίεβα (Βουλγαρία)-Μπιάνκα Μέι Ρόζου (Ρουμανία)

Απλό παίδων:
Ρόμπερτ Ιστράτε (Ρουμανία)-Μουσταφά Νεμπχάν (Τουρκία)
Γκορκέμ Οτσάλ (Τουρκία)-Ρόμπερτ Πόνταρ (Ρουμανία)

Απλό κορασίδων:
Εκατερίνα Σίρεακ (Μολδαβία)-Ελιφνάζ Ντινσέρ (Τουρκία)
Μπούσρα Ντεμίρ (Τουρκία)-Ασούντε Σίμσεκ (Τουρκία)

Διπλό εφήβων:
Ντουρσούν/Ισίκ (Τουρκία)-Βελίτσκοφ/Ντμιτρόφ (Βουλγαρία)
Ούρσουτ/Οπρέα (Ρουμανία)-Γκουεσντεάν/Όρος (Ρουμανία/Σερβία)

Διπλό νεανίδων:
Σινγκεορζάν/Μέι Ρόζου (Ρουμανία)-Πέρσοβα/Φίλτσεβα (Βουλγαρία)
Γκβοζντένοβιτς/Ράντακ (Σερβία)-Γκεοργκίεβα/Μούτλου (Βουλγαρία)

Διπλό παίδων:
Πόνταρ/Ιστράτε (Ρουμανία)-Νεμπχάν/Νάγκι (Τουρκία/Ουγγαρία)
Οτσάλ/Καχραμάν (Τουρκία)-Κριβοκάπιτς/Ράντονιτς (Μαυροβούνιο)

Διπλό κορασίδων:
Λεσίνσκαγια/Σίρεακ (Μολδαβία)-Τσέριτς/Σαντόγιε (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)
Ντεμίρ/Σίμσεκ (Τουρκία)-Γίφκου/Μπαϊάζου (Ρουμανία)