Η «Vialand» εξακολουθεί να δηλώνει εταιρεία του Καλπαζίδη και ιδιοκτήτρια του «Σαλέ» και των γηπέδων του

Μπορεί ο ΑΟΞ να ευχαρίστησε την εταιρεία «Hermes» ουκρανικών συμφεροντων και μέσω αυτής της ανακοίνωσης να γνωστοποιήθηκε – όπως ανέφερε προ εβδομάδας το ThrakiSportS – ότι πιθανότατα το Σαλέ να πωλήθηκε από τον Γιάννη Καλπαζίδη, ωστόσο με βάση τα επίσημα έγγραφα του ΓΕΜΗ, το Σαλε ανήκει ακόμα στην Vialand και κατά συνέπεια στον ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη.

Με ημερομηνία 7 Δεκεμβρίου 2022 έχουν δημοσιευθεί οι εγκεκριμένες από τις 31 Οκτωβρίου του ιδίου έτους οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας Vialand. Ενα από τα πρακτικά με ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου που εγκρίνεται από την ΓΣ της Vialand επιβεβαιώνει ότι αφενός η μεν Vialand ανήκει στην κυπριακή RFA του Γιάννη Καλπαζίδη, αφετέρου ότι για τον σκοπό επιτευξης των δραστηριοτήτων της εταιρείας, αυτή «κατέχει στην ιδιοκτησία της κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής χωρητικότητας 5.671,44 τ.μ (συμπεριλαμβανομένου και των βοηθητικών χώρων, όπως είναι η πισίνα)», δηλαδή το Σαλέ.

Βέβαια, όπως προκύπτει απο τις ημερομηνίες και με δεδομένο ότι η ουκρανικών συμφερόντων «Hermes» που φέρεται ως νέα ιδιοκτήτρια του «Σαλέ» συστάθηκε ως ΙΚΕ στις 2 Οκτωβρίου, θα μπορούσε το «Σαλέ» να έχει πωληθεί στην συνέχεια, το επόμενο χρονικό διάστημα. Ενδιαφέρον στοιχείο ωστόσο είναι το γεγονός ότι η Vialand ακόμα και σήμερα δηλώνει ως διεύθυνση το «Κιμμέρια 0, Ξάνθη, 67100» (την ίδια δηλαδή που δηλώνει και η «Hermes») αλλά παραλληλα δηλώνει και ως ηλεκτρονιική διευθυνση το www.lechalet.gr που όπως μπορεί να διαπιστώσει όποιος το κλικάρει είναι η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου. Αξιζει ν σημειωθεί οτι αυτό δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα, ενώ από την πλευρά της η «Hermes» δεν δηλωνει κάποια ηλεκτρονική διεύθυνση.

Πολλά θα ξεκαθαρίσυν στις επόμενες οικονομικές καταστάσεις, εκτός και αν κάποια από τις δύο εμπλεκόμενες εταιρείες κάνει κάποια δημοσια ανακοίνωση πιο πριν. Αναλυτικά όσα αναφέρονται στις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις της Vialand αφενός για το ιδιοκτησιακό της καθεστώς, αφετέρου για τους σκοπούς της εταιρείας, τα οποία ως προς αυτά τα σημεία δεν διαφέρουν από τις αντιστοιχες οικονομικές καταστάσεις των τελευταίων τριών ετών:

«Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2002 με τη νομική μορφή της Ανώνυμης εταιρίας, με την απόφαση του Νομάρχη Ξάνθης που ενέκρινε την απόσχιση του ξενοδοχειακού κλάδου από την ΠΑΕ “ ΞΑΝΘΗ” Α.Ο. και την εισφορά με απορρόφηση από την “VIALAND”.
Μοναδικός μέτοχος της εταιρείας είναι η RFATradingandconsultinglimited REG Nr HE321833 Λευκωσία Κύπρος, Τεμπών 30 Εγκωμή .
Δραστηριότητες της επιχείρησης αποτελούν: οι υπηρεσίες ξενοδοχείου, οι υπηρεσίες αθλητικών εγκαταστάσεων και οι υπηρεσίες οργανωμένης εστίασης, μέσω της ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχείου.
Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο ολοκληρωμένης μορφής, με σημαντικές υποδομές, που καθιστούν την επιχείρηση να ενέχει κυρίαρχο ρόλο στην τοπική αγορά της Ξάνθης και ικανή να προσελκύει τόσο τοπικούς πελάτες όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών εστίασης, όσο και τους πελάτες άλλων περιοχών όσον αφορά τις υπηρεσίες διαμονής και την εκμετάλλευση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Το γεγονός, αυτό που έχει τη δυνατότητα να ασκεί παράλληλα πολλές δραστηριότητες, καθιστά την επιχείρηση ευέλικτη με προοπτική αύξησης της αποδοτικότητας της, μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης των διαφορετικών δραστηριοτήτων.
Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού, η εταιρία κατέχει στην ιδιοκτησία της κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής χωρητικότητας 5.671,44 τ.μ (συμπεριλαμβανομένου και των βοηθητικών χώρων, όπως είναι η πισίνα), οι οποίες είναι κτισμένες σε ιδιόκτητα αγροτεμάχια συνολικών εκτάσεων 84.409 τ.μ,.
Στελεχωμένη από εξειδικευμένο και υψηλού επιπέδου γνώσεων και εμπειρίας προσωπικό και τεχνίτες σχετικά με τη συντήρηση του ξενοδοχείου , έχει τη δυνατότητα να ενέχει κυρίαρχο ρόλο στους τομείς δραστηριότητας της στην τοπική αγορά της Ξάνθης, αλλά και γενικότερα στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.