Κρακοβία 2023: Πρώτο χρυσό για Ελλάδα χάρη στον Τεντόγλου, χάλκινος ο Χαμαλίδης, ξεκινά την Κυριακή προσπάθειες ο Μπακιρτζής

Ο Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.34μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων που γίνεται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Αγώνων στην Πολωνία και πέτυχε την καλύτερη επίδοση για φέτος στην Ευρώπη.

Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης από το πρώτο άλμα στα 8.08μ. πήρε το προβάδισμα και στο τελευταίο έφτασε στα 8.34μ. κατακτώντας πανηγυρικά το χρυσό στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Το μετάλλιο του Μίλτου ήταν το πρώτο χρυσό για την Ελλάδα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες και ακολούθησε η κατάκτηση του χάλκινου από τον Κωνσταντίνο Χαμαλίδη. Στα -68κ. του τάεκβοντο επικράτησε με 2-1 του Κροάτη Γκλάσνοβιτς και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε αρχικά στους «16» 2-1 τον Αζέρο Τσαβάντ Αγκάγιεφ. Στα προημιτελικά, έχασε 0-2 από τον Ισπανό Χαβιέ–Πέρεθ Πόλο κι έπεσε στα ρεπεσάζ. Εκεί, ο Χαμαλίδης νίκησε 2-1 τον Ελβετό Βάρικ Γκάλαν και στον αγώνα που έκρινε την τρίτη θέση επικράτησε 2-1 του Κροάτη.

Στο πρόγραμμα της Κυριακής έχουμε και θρακιώτικη συμμετοχή στο Μουάι Τάι, αφου ξεκινά τους αγωνες του στην διοργάνωση ο Κομοτηναίος Κυριάκος Μπακιρτζής.

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών το Σάββατο 24/06:

Στο πρόγραμμα της Κυριακής για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες ξεκινά η Ξιφασκία, το Μοντέρνο Πένταθλο και το Muaythai.

Συνεχίζουν οι Αθλητές του Ταεκβοντό, συνεχίζεται η Σκοποβολή με το πρόγραμμα του Skeet και την Άννα Κορακάκη στα 25m Pistol , ενώ επίσης συνεχίζεται το πρόγραμμα της Πυγμαχίας και ο Στίβος ολοκληρώνεται στην τελευταία ημέρα του.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 25/6 για τους Ελληνες αθλητές: