Η απουσία πτυχίου αιτία της καθυστέρησης ανακοίνωσης του νέου προπονητή του ΑΟΞ

Η απουσία πτυχίου είναι η αιτία που καθυστέρησε τόσο η ανακοίνωση της επιλογής νέου προπονητή στον ΑΟΞ.

Πολύ πρόσφατα ο Συνδεσμος Προπονητών Ξάνθης δημοσιοποίησε την λίστα με τους 70 προπονητές – μέλη του. Αυτή η δημοσίευση περιέπλεξε ακόμα περισσότερο τα πράγματα ως προς την ανακοίνωση του νέου προπονητή του ΑΟΞ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση αλλά και ο νέος τεχνικος διευθυντής Νίκος Κεχαγιάς έχουν αποφασίσει ως κόουτς ένα αγαπητό πρόσωπο, ξανθιώτη, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή με εμπειρία και σε μεγάλες ομάδες, ο οποίος ως προπονητής έχει επιτυχίες στα τοπικά πρωταθλήματα αλλά και στις ακαδημίες. Μια από αυτές μάλιστα πολύ πρόσφατα και σε περιφερειακό επίπεδο.

Ωστόσο το πρόσωπο αυτό ακόμα δεν έχει το δίπλωμά του, αν και βρίσκεται στην τελική ευθεία για να το αποκτήσει. Επειδή η παρουσία πτυχιούχου προπονητή είναι πλέον προϋπόθεση και για την συμμετοχή στα τοπικά πρωταθλήματα αλλά και για την έγκριση του κάθε σωματείου στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, δεν ήθελαν στον ΑΟΞ να δοθούν πατήματα για σχόλια.

Ωστόσο την ίδια ώρα η πίεση της κοινής γνώμης είναι μεγάλη για να ανακοινωθεί ο νέος προπονητής και να φανεί ότι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι κινήσεις για την επιστροφή του ΑΟΞ στα αγωνιστικά δρώμενα από την επόμενη κιολας περίοδο. Και ίσως αυτή τελικά υπερισχύσει…