Στην διαιτητική ομάδα του επετειακού 1.000ού αγώνα της Εθνική Γερμανίας με την εμπόλεμη Ουκρανία ο Ξανθιώτης Χασάν Κούλα

Με θρακιώτικη παρουσία στην διαιτητική τριπλέτα πραγματοποιήθηκε η… γιορτή για την συμπλήρωση 1.000 αγώνων στην ιστορία της Εθνικής Γερμανίας, που ήταν μια φιλική αναμέτρηση με την πολύπαθη Εθνική Ομάδα της εμπόλεμης Ουκρανίας που ήταν αρκετά χορταστική σε σκορ και θέαμα.

Ο Χασάν Κούλα της ΕΠΣ Ξάνθης ήταν βοηθός του Τάσου Σιδηρόπουλου στην φιλική αναμέτρηση που έληξε με σκορ 3-3, στην οποία βοηθός ήταν και ο Αθηναίος Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ ενώ τέταρτος διαιτητής ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Μάλιστα, οπως έγραψε ο γερμανικός Τύπος, οι Ελληνες διαιτητές απαρνήθηκαν την αμοιβή τους και ζήτησαν να διατεθεί για τα παιδιά της Ουκρανίας, όπου θα πάνε και τα πιο πολλά από τα έσοδα της φιλικής αναμέτρησης.

Για την ιστορία, ο αγωνας ήταν συγκλονιστικός σε εξέλιξη. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν μόλις στο 6ο λεπτό απο σουτ του Βολφ, αλλά η Ουκρανία απάντησε στο 18′ με τον Τσιγκάνκοφ και πήρε προβάδισμα πέντε λεπτά μετά με σκόρερ τον Μούντρικ. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, παρόλο που η νασιοναλμανσαφτ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις αλλά το φαουλ του Σανέ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεκάλεπτο της επανάληψης ο Τσιγκάνκοφ διαμόρφωσε το 3-1 για την Ουκρανία, που έδειξε ικανή να χαλάσει την γιορτή για το χιλιοστο ματς των Γερμανών. Ομως με τους Γερμανους ποτέ δεν λες ποτέ και έτσι ο Χάβερτς πέρασε ως αλλαγή στο ματς και λίγο μετά μείωσε στο 83′, ενώ στις καθυστερήσεις μ εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κίμιχ διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα 3-3.