Τέλος ο περίφημος Καλπαζίδης από το «Σαλέ» – Ουκρανός ο νέος ιδιοκτήτης – Το αγόρασε μέσω εταιρείας με κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ!!!

Η ανακοίνωση που εξέδωσε μεσοβδόμαδα ο ΑΟΞ και μέσω της οποίας γνωστοποιούνταν συμφωνία με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του «Σαλε» για την χρήση των γηπέδων του περιελάμβανε μια σημαντική είδηση που διέλαθε της προσοχής των περισσοτέρων.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, «ο Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης ανακοινώνει την συμφωνία του με την εταιρεία “HERMES” για την εκμίσθωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου “Le Chalet”». Μάλιστα, η διοίκηση του ΑΟΞ «ευχαριστεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της “HERMES” Γραμματόπουλο Παναγιώτη και τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου Δημοσθένη Τζιώρτζη για την συνεργασία τους».

Η ανακοίνωση με λίγα λόγια αποκαλύπτει ότι δεν είναι πλέον η «VIALAND» που είχε δημιουργηθεί το 2002 από τους Πανόπουλο-Συγγελίδη και πουλήθηκε στον Καλπαζίδη, ανιψιο του Ιβάν Σαββίδη, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Σαλέ» αλλά μια άγνωστη μέχρι σήμερα στους περισσότερους εταιρεία με το όνομα «HERMES». Και είναι λογικό να είναι άγνωστη, αφού ιδρύθηκε μόλις πριν μερικούς μήνες, έχει έδρα τα Κιμμέρια Ξάνθης και κεφάλαιο μόλις… 1.000 ευρώ.

Η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία «HERMES» με βάσει της επίσημα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου συστάθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 2022. Μοναδικός εταίρος της, δηλαδή ιδιοκτήτης, εμφανίζεται ο Ολεξαντρ Κχουντόμπιν, επιχειρηματίας με Ουκρανική ιθαγένεια, ο οποίος όμως δηλώνει μόνιμος κάτοικος Ελλάδας και συγκεκριμένα στον Πειραιά. Ο ίδιος εμφανιζεται και ως διαχειριστής της ΙΚΕ «Hermes» μαζί με τον Παναγιώτη Γραμματόπουλο (τον οποίο ευχαρίστησε ο ΑΟΞ), Έλληνα προφανώς επιχειρηματία, ο οποίος δηλώνει ως διεύθυνση κατοικίας την Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Από όλα αυτά τα στοιχεία προκύπτει το συμπέρασμα ότι το «Σαλέ», εξαιτίας της πώλησης του οποίου στον Καλπαζίδη (ανιψιό Σαββίδη) τεκμηριώθηκε από την ΕΕΑ η περίφημη «πολυϊδιοκτησία» εξαιτίας της οποίας ουσιαστικά η Ξάνθη οδηγήθηκε στον υποβιβασμό από την SL1 και εν τέλει στην διάλυση, αφού βρέθηκε για μερικά χρόνια στην ιδιοκτησία Καλπαζίδη έχοντας ζημιογόνους ισολογισμούς, πλέον έχει πιθανότατα φύγει από αυτήν και έχει νέο αφεντικό τον Ουκρανό Ολεξάντρ Κχουντόμπιν. Αν μη τι άλλο, σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία, είναι από μόνο του είδηση ότι ένας Ουκρανός επιχειρηματίας αποφασίζει να επενδύσει στην Ξάνθη αγοράζοντας (;?) ένα ζημιογόνο ξενοδοχείο.

Πάντως, σύμφωνα τουλάχιστον με το ΓΕΜΗ, εξακολουθεί να είναι ενεργή εταιρεία και η VIALAND, στην οποία άνηκε το «Σαλέ». Πρόκειται για την εταιρεία που ιδρύθηκε το 2002 με τη νομική μορφή της Ανώνυμης Εταιρίας, με την απόφαση του Νομάρχη Ξάνθης που ενέκρινε την απόσχιση του ξενοδοχειακού κλάδου από την ΠΑΕ “ ΞΑΝΘΗ” Α.Ο. και την εισφορά με απορρόφηση από την “VIALAND”. Μοναδικός μέτοχος της εταιρείας με βάση και τον τελευταίο ισολογισμό παρέμενε η κυπριακή «RFA Trading and consulting limited REG», της οποίας ως γνωστόν ιδιοκτήτης είναι ο Ιωάννης Καλπαζίδης, ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη δηλαδή.

Πάντως, αυτήν την στιγμή (17/6) ως έδρα της VIALAND αναφέρονται τα Κιμμέρια Ξάνθης, ως επίσημη ιστοσελίδα της VIALAND αναφέρεται το «www.lechalet.gr» και ως διαχειριστής της ο Δημοσθένης Τζώρτζης. Δηλαδή το ίδιο πρόσωπο που ευχαρίστησε με την ανακοίνωσή του ο νέος ΑΟΞ αποκαλώντας τον «υπεύθυνο του ξενοδοχείου», όπως είναι δηλαδή εδώ και πολλά χρόνια, ακόμα και επί προηγούμενης ιδιοκτησίας Πανόπουλου και όχι μόνο πρόσφατα, επί ιδιοκτησίας Καλπαζίδη, οπότε και αναβαθμίστηκε και σε διαχειριστή της Μονοπρόσωπος ΙΚΕ.

Η κατασταση δείχνει ομιχλώδης αλλά η ουσία είναι ότι με βάση την ανακοίνωση του ΑΟΞ για την συμφωνία παραχώρησης τεσσάρων γηπέδων του «Σαλέ», το τελευταίο φέρεται να έχει περάσει εδώ και μερικούς μήνες σε Ουκρανικά χέρια. Και κυρίως, δείχνει να έχει απαλλαγεί (;?) απο την ιδιοκτησία του Γιάννη Καλπαζίδη ή ενδεχομένως να βρισκόμαστε σε μια τέτοια διαδικασία που δεν έχει ακόμα επισήμως ανακοινωθεί στις αρμόδιες αρχές…