Πρώην παίκτης του Πανθρακικού κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του σε από πλειστηριασμό για το ποσό των 100.000 ευρώ

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Κώστας Καπετάνος και μίλησε για το ζήτημα των απλήρωτων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα. Μάλιστα, στον ίδιο οφείλονται 300.000 ευρώ και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του από πλειστηριασμό για το ποσό των 100.000 ευρώ.

Αρχικά, ο άλλοτε παίκτης του Πανθρακικού, είπε: «Έχω μία λίστα με ονόματα 20 ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν πάρα πολλά προβλήματα και μακάρι και αυτοί να μπορέσουν να μιλήσουν. Γιατί πρέπει».

Για τα νομικά τρικ με τα οποία οι ομάδες δεν πληρώνουν τους Έλληνες παίκτες σε αντίθεση με όσους προσφεύγουν στη FIFA και παίρνουν τα λεφτά τους: «Αυτό δεν μπορούμε να καταλάβουμε κι εμείς. Τι ακριβώς γίνεται στα ελληνικά δικαστήρια και πώς αντιδρούν οι δικαστές όταν βλέπουν ένα ελληνικό όνομα. Δεν γίνεται συμπαίκτες μου ξένοι να έχουν πληρωθεί στο 100% ή να παίρνουν κάποιον διακανονισμό κι εμάς να μας απορρίπτουνε ή να μας λένε στην επόμενη, δεν καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Η οφειλή είναι από τον Άρη, πήγα τη σεζόν 2011-12, έφυγα το 2014 και από τότε έχουμε προβλήματα».

Αν έχει ποτέ συζητήσει με τους ανθρώπους του Άρη: «Αν θυμάμαι καλά ήταν 6 μήνες μετά που έφυγα από τον Άρη, είχε έρθει ο κ. Ηλιάδης και τότε με φώναξε να κάνουμε έναν διακανονισμό, ήθελε να μπει στην ομάδα αν δεν κάνω λάθος. Αλλά έκατσε δύο μήνες, υπογράψαμε κάτι χαρτιά και πάλι εξαφανίστηκαν».

Για το κοινωνικό ζήτημα που προκύπτει όταν ποδοσφαιριστές αυτοκτονούν είτε φτάνουν στα πρόθυρα της αυτοκτονίας λόγω των οφειλών προς αυτούς: «Εγώ δεν βλέπω οι φίλαθλοι των ομάδων να δείχνουν το ίδιο πάθος όταν γίνεται κάτι σε έναν φίλαθλο και σε έναν ποδοσφαιριστή. Όταν, δηλαδή, αυτοκτόνησε ο Νίκος Τσουμάνης βλέπουμε ότι οι φίλαθλοι των ομάδων το πέρασαν έτσι. Κι αυτό πιστεύω δεν είναι καθόλου σωστό

Θέλω να πω δύο πράγματα. Κατ’ αρχήν, πρέπει να γίνει κάτι με τον ΠΣΑΠ, να μη φοβούνται να πάρουν αποφάσεις. Άμα δεν μπορούν πρέπει να φύγουν από αυτήν τη θέση, να αλλάξουν, να έρθουν νέα μέλη ώστε να τα βάλουν με τις ομάδες και την ΕΠΟ, να είναι υπέρ των ποδοσφαιριστών. Οι ποδοσφαιριστές είναι ο ΠΣΑΠΠ. Όπως γίνεται στο εξωτερικό πρέπει να γίνεται και στην Ελλάδα. 

Δεύτερον, μαζεύτηκαν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής τώρα που έχει και παιχνίδια η ομάδα. Ένας αρχηγός δεν έχει βγει να μιλήσει για το πρόβλημα των ποδοσφαιριστών. Και πάλι τα παιδιά που είναι καλά οικονομικά, πάλι κρύβονται. Που πιστεύω ότι ο λόγος τους μπορεί να περάσει. Άμα βγουν και μιλήσουν, μπορεί να το θέσουν το θέμα και μπορούν να βοηθήσουν. Από εκεί και πέρα, πρέπει να γίνει κάτι ώστε να τελειώσει αυτό με την ΕΠΟ. Δε γίνεται συνέχεια η ΕΠΟ να έρχεται στο προσκήνιο για άσχημους λόγους, είτε οικονομικούς, είτε με διαιτητές, είτε με οτιδήποτε. Πρέπει το ποδόσφαιρο να αρχίσει να πηγαίνει μπροστά, να αφήσουμε το παρελθόν».