Super League: Πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό ο Εβρίτης Πασχάλης Τουφάκης – Έπαιξε βασικός στον δραματικό τελικό των 9 γκολ με ΠΑΟΚ

Πρωταθλητής Ελλάδος με την ομάδα Κ17 του Ολυμπιακού αναδείχθηκε ο Εβρίτης Πασχάλης Τουφάκης, ο οποίος ξεκίνησε ως βασικός στον τελικό με τον ΠΑΟΚ αλλά η αντικατάστασή του έμελλε να αποδειχθεί χρυσή για τους ερυθρολεύκους.

Στο τρομερό ματς που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό, ο Ολυμπιακός νίκησε με 5-4 στην παράταση και στέρησε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης τον τρίτο συνεχόμενο στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Το σκορ για τον Δικέφαλο άνοιξε με σουτ ο Κεσίδης στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, σε μία φάση όπου οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν θεωρώντας ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή.

Το 2-0 σημείωσε ο Καλαϊτσίδης με κεφαλιά στο 51′, όμως εννιά λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός μείωσε με κεφαλιά του Κωστούλα.

Στο 75′ ο Τουφάκης αντικαταστάθηκε από τον Λίγδα και αυτός έμελλε στο 81′ να ισοφαρίσει με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, στέλνοντας τον τελικό στην παράταση.

Εκεί, μόλις στο πρώτο λεπτό ξανά ο Λίγδας σκόραρε με πλασέ εξ επαφής πετυχαίνοντας την ολική ανατροπή για τους Πειραιώτες, σε φάση όπου ωστόσο υπήρχε υποψία οφσάιντ.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και ισοφάρισε με κεφαλιά του Τσομπάνη στο 103′, αλλά όπως και στο ξεκίνημα της παράτασης, ο Ολυμπιακός «χτύπησε» με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου αυτής.

Με σκόρερ τον Κωστούλα, που βρήκε δίχτυα με εξαιρετικό βολ πλανέ, έγινε το 4-3 και πριν περάσουν πέντε λεπτά είχαμε το πέμπτο γκολ για την ομάδα του Δημήτρη Μαυρογενίδη που πέτυχε ο Λιατσικούρας στο 110′ και έδωσε προβάδισμα ασφαλείας.

Ούτε και τότε ο τελικος έληξε όμως αφού ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει με πλασέ του Τσομπάνη στο 119′ και να δωσει άλλ ενδιαφέρον στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης που βρήκεένα κουβάρι τους παικτες του Ολυμπιακου.