Γ’ Εθνική: Στον όμιλο της Θράκης μία εκ των Βέροιας, Μακεδονικού ή Απόλλωνα Πόντου – Ολα κρίνονται την τελευταία αγωνιστική της SL2

Η προτελευταία αγωνιστική της Super League 2 ξεκαθάρισε την κατάσταση και σε σχέση με το πόσες ομάδες αναμένουμε από αυτήν στον όμιλο όπου θα μετέχουν οι τρεις (Πανθρακικός, Αρης Αβατου, Ορέστης Ορεστιάδας) ή τέσσερις (αν προστεθεί ο Αρης Πετεινού) σύλλογοι της Θράκης.

Με την πλάτη στα σχοινιά η Βέροια, ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής, μετά την ήττα – μαχαιριά από τον Διαγόρα του πρώην βοηθού προπονητή στον Πανθρακικό Αγγελου Διγκόζη. Η ομάδα της Ρόδου πανηγύρισε και μαθηματικά τη σωτηρία ενώ αυτή της Ημαθίας έμπλεξε για τα καλά, την ώρα που ο Ηρακλής Λάρισας ακολούθησε και μαθηματικα τον Απόλλωνα Λάρισας και τον Θεσπρωτό στην Γ’ Εθνική.

Η Βέροια παραμένει στην τελευταία τετράδα υποβιβασμού και για να κρατηθεί στην κατηγορία θα πρέπει αφενός να κερδίσει τον Ηρακλή Λάρισας την τελευταία αγωνιστική και αφετέρου είτε να μην κερδίσει ο Απόλλων Πόντου την Αναγέννηση Καρδίτσας, είτε να χάσει ο Μακεδονικός από τον ΠΑΟΚ Β. Βεβαίως, αν κερδίσει με πολλά γκολ διαφορά η Βέροια τους Λαρισαίους, μπορεί να σωθεί και σε περίπτωση ισοπαλίας του Μακεδονικού, αν υπερτερεί εντέλει στα κριτήρια ισοβαθμίας (στα μεταξύ τους υπάρχει ισορροπία σε νίκες και γκολ). 

Σε κάθε περίπτωση όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα, η τέταρτη ομάδα που θα ακολουθησει Απόλλωνα Λάρισας, Θεσπρωτό και Ηρακλή Λάρισας στην Γ’ Εθνικη θα ειναι μία εκ των Βέροιας, Μακεδονικού ή Απόλλωνα Πόντου. Οποια και από τις τρεις να είναι, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο οτι θα τοποθετηθεί στον 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής μαζί με τις ομάδες της Θράκης.