Φλερτ με τον Πανθρακικό για τον Κομοτηναίο ποδοσφαιριστή που έχει παίξει μπάλα στη φιναλίστ του Champions League Ίντερ

Η Ιντερ κατάφερε να φτάσει στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της Κωνσταντινούπολης. Πόσοι θυμούνται ότι προ 13 ετών φόρεσε την φανέλα της, στα αναπτυξιακά της τμήματα, ένα Θρακιωτάκι;

Ο λόγος για τον Γιάννη Πεχλιβανόπουλο, που αγωνίζεται ως αριστερός μπακ, έχει ύψος 1.77 και την τελευταία σεζόν αγωνίζεται στη ιστορική ομάδα του Αιγάλεω στη Super League 2. Ο 29χρονος μπακ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Κομοτηνή και τις ακαδημίες της Ροδόπης Μεσούνης (Ουζουνίδης – Γκουτσίδης), ενώ το 2010 δοκίμασε την τύχη του στην Ιταλία αντασόμενος στις ακαδημίες της Ίντερ και την Κ16 και Κ17 των «νεραντζούρι», στην οποία και υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο.

Ο ποδοσφαιριστής είχε βρεθεί στο Μιλάνο στις αρχές Ιουλίου εκείνης της χρονιάς με την οικογένειά του (καθότι ανήλικος χρειαζόταν και η υπογραφή τους) και τους δύο μάνατζέρ του, Νίκο Κλιτσίδη και Αντώνη Αποστολόπουλο και υπέγραψε το συμβόλαιό του. Μάλιστα τότε η μεταγραφή του ανακοινώθηκε από το επίσημο site της Ίντερ- με την μπλε κάρτα να φτάνει άμεσα και να ξεκινά αμέσως την καριέρα του στην τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης του Μουρίνιο (είχε νικήσει την Μπάγερν στον τελικό εκείνης της χρονιάς).

Ένα χρόνο μετά επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Νίκης Βόλου, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Κόρινθο (2012-13), Φωκικό (2013-14), Τύρναβο (2014-15) και Παναργειακό (2014-15). Την περίοδο 2015-16 φόρεσε την φανέλα της Ζακύνθου με την οποία συμμετείχε στη Football League. Την επόμενη 4αετία ο Θρακιώτης μπακ «μετακόμισε» στην Κύπρο όπου αγωνίστηκε στην ΠΑΕΕ Κερύνειας (2016-17), στην Ένωση Νέων ΘΟΙ Λακατάμιας (2017-19), στην Αγία Νάπα (2019-20) και στον Διγενή Ακρίτα Μόρφου.

Το καλοκαίρι του 2020 επέστρεψε στην Ελλάδα αγωνιζόμενος με τη Ρόδο στη Football League, ενώ την πριν δυο χρόνια διακρίθηκε με τον Αστέρα Βλαχιώτη στον Β όμιλο της Super League 2 και την τρέχουσα σεζόν διαπρέπει με την ιστορική ομάδα του Αιγάλεων. Όσο πάντως και αν φαντάζει δύσκολο, λέγεται ότι ο Γιάννης Πεχλιβανόπουλος ως Κομοτηναιος αποτελεί διακαή πόθο και των διοικούντων στον Πανθρακικό, υπάρχει σταθερό εν εξελίξει φλερτ μαζί του και την κατάλληλη στιγμή θα γίνει κίνηση για να ερθει στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του (αν και επισήμως στην ταυτότητά του αναγράφεται ως τόπος γέννησης το 1994 η Βέροια). Ανεξάρτητα από την κατάλληξη του φλερτ, ο Πεχλιβανόπουλος παραμένει ο μόνος Θρακιώτης που έχει αγωνιστει με την φανέλα της φετινής φιναλιστ της Πόλης Ιντερ και μάλιστα την χρονιά που είχε κατακτήσει το Champions League.