ΕΠΣ Ξάνθης: Από τη Γ’ και όχι τη Β’ Κατηγορία τη νέα σεζόν ο ΑΟΞ εφόσον προλάβει να δηλωθεί αλλά πολύ πιθανή η αναδιάρθρωση

Σε αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει η ΕΠΣ Ξάνθης το φετινό καλοκαίρι, καταργώντας ουσιαστικά την Γ’ Κατηγορία και δημιουργώντας δύο ομίλους στην Β’ Κατηγορία.

Αυτή είναι η σκέψη που έχουν κάνει οι άνθρωποι της ΕΠΣ Ξάνθης, ήδη από τον χειμώνα. Μάλιστα, η πρόταση αυτή έχει ήδη υπερψηφιστεί από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ, που έχει δώσει την εξουσιοδότηση στο ΔΣ της ΕΠΣ Ξάνθης να προχωρήσει σε αυτήν την περίφημη αναδιάρθρωση.

Εφόσον συμβεί αυτό, κάτι όχι ακόμα δεδομένο αλλά εξαιρετικά πιθανό, τότε ο νέος ΑΟΞ που τρέχει αυτήν την περίοδο για να πάρει αθλητική αναγνώριση και στην συνεχεια να εγγραφεί στα μητρώα της ΕΠΟ και της ΓΓΑ, θα εκκινήσει πράγματι από την Β’ Κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν προχωρήσει η αναδιάρθρωση, τότε ο ΑΟΞ θα πρέπει να ξεκινήσει από την Γ’ Κατηγορία ως ένα εντελώς νέο σωματείο, αφού δεν ήταν καν εγγεγραμμένο στα μητρωα της ΕΠΣ Ξάνθης μέχρι πριν από μερικούς μήνες παρά την ύπαρξη της ΠΑΕ.

Βέβαια για να συζητήσουμε σε ποια κατηγορία θα μετέχει ο ΑΟΞ, θα πρέπει πρώτα να ξεπεραστούν μια σειρά από ζητήματα και να δηλωθεί ο σύλλογος στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Ξάνθης. Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που εκτιμούν ότι αν προλάβει ο ΑΟΞ τότε η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει, αν όχι, τότε και η αναδιάρθρωση θα μείνει στις καλένδες.