Κι όμως! Άλλο έμβλημα ψήφισε ο κόσμος και άλλο παρουσιάστηκε επίσημα ως «το νέο σήμα του ΑΟΞ»!!!

Ο ΑΟΞ ανακοίνωσε επίσημα αργά το βράδυ του Σαββάτου το νέο έβλημα της ομάδας. Προς έκπληξη ορισμένων παρατηρητικών όμως, αυτό δεν ήταν εκείνο που τέθηκε στην ψηφοφορία και υπερψήφισε κατά πλειοψηφία ο κόσμος της ομάδας.

Για την ακρίβεια, ίδιο έμβλημα είναι αλλά υπάρχει μια διαφορά. Για άλλους επουσιώδης, για άλλους εξαιρετικά ουσιώδης.

Στις προτάσεις που τέθηκαν σε ψηφοφορία κάτω από τον Δημόκριτο υπήρχε αναγεγραμμένο το ΑΟΞ F.C. και με λίγο πιο μικρά κόκκινα γράμματα από κάτω το 1967, δηλαδή το έτος ίδρυσης της ομάδας.

Στο σήμα που παρουσιάστηκε ως new logo ωστόσο, κάτω από τον Δημόκριτο και το ΑΟΞ που αναγράφεται μέσα στο πλαίσιο, ξαναγράφεται από κάτω το ΑΟΞ, σκέτο, χωρίς το «F.C.» ενώ είναι σαφώς πιο μεγάλη η γραμματοσειρά της χρονολογίας 1967.

Προφανώς οι ιθύνοντες διάβασαν τα σχόλια που γράφτηκαν από αρκετούς (κυρίως διαφωνούντες) οπαδούς και αντελήφθηκαν το άτοπο στο οποίο είχαν οδηγηθεί με το να επιλέξουν να υπάρχει και το F.C. κάτω από τον Δημόκριτο.

Οπως χαρακτηριστικά είχε επισημάνει ο Νίκος Σαρίδης, καταγόμενος από την Ξάνθη αρχισυντάκτης της Sportday, «πέρα από το εικαστικό, που εξ ορισμού έχει μία υποκειμενικότητα, έχουμε δύο σήματα που γράφουν ΑΟΞ F.C. (και μάλιστα μισοί ελληνικοί χαρακτήρες και μισοί λατινικοί!), δηλαδή δύο αρκτικόλεξα (!) τα οποία -σε πλήρη ανάπτυξη- σημαίνουν Αθλητικός Όμιλος Ξάνθη Ποδοσφαιρικός Όμιλος. Και πρέπει να… τσακωθεί κόσμος για το ποιο απ’ τα δύο είναι λογικό να επιλεγεί! Τι Ρεάλ, τι… σουρεάλ!».

Πέραν ωστόσο του πλεονασμού, το F.C. παραπέμπει ευθέως σε συγκεκριμένο άθλημα, το ποδόσφαιρο, ενώ εκπεφρασμένη θέση της νέας διοίκησης του ΑΟΞ είναι ότι σύντομα σκοπεύει να επεκταθει και σε άλλα αθλήματα (έχοντας ήδη παρουσιάσει προ εβδομάδας και τον πρώτο αθλητή του… «ΑΟΞ Running Team»). Συνεπώς κάποιοι κατάλαβαν την γκάφα στην οποία υπέπεσαν και στην οποία καθοδήγησαν και τον κόσμο – αφού το F.C. υπήρχε και στις δύο προτάσεις που παρουσιάστηκαν – και φρόντισαν να την διορθώσουν στο αποτέλεσμα. Πλέον μένει αργά η γρήγορα να διορθωθεί και το όνομα της σελίδας του ΑΟΞ στο facebook που κάνει το ίδιο ακριβώς λάθος, αφού ονομάζεται Α.Ο. Ξάνθη – ΑΟΧ FC.

Πάντως, το νέο έμβλημα όπως παρουσιάστηκε και μπορεί πλέον να το δει ο καθένας με… άλλο μάτι, έχει και μια άλλη ξεχωριστή «σουρεάλ» εικόνα: αναγράφει δύο φορές το ΑΟΞ (και αυτά είναι τα μόνα γράμματα σε αυτό, κανένα άλλο), μια εντός πλαισίου κάτω ακριβώς από τον Δημόκριτο με τα περίεργα ψιλοκυριλλικά γράμματα σαν ασπίδα και μια ακόμα ακριβώς από κάτω από αυτά, λες και… χρειάζεται μετάφραση (που για κάποιους πιθανά και να χρειάζεται, όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς αν διαβάσει τα σχόλια που έχουν γίνει στο επίσημο facebook της ομάδας)…