Απάντησε στον Ορφέα η νέα διοίκηση του ΑΟΞ: «Εσείς στείλατε πρώτοι εξώδικο με απαιτήσεις για το γήπεδο, εμείς δεν θέλουμε δικαστήρια»

Στην ανάρτηση του Ορφέα Ξανθης σχετικά με το εξώδικο που του έστειλε η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΑΟΞ απάντησε η νέα διοίκηση του ΑΟΞ.

Με ένα εκτενές δελτίο Τυπου που εκδόθηκε το πρωι της Κυριακής, περίπου 36 ώρες μετά την ανάρτηση του Ορφέα, ο ΑΟΞ απαντά ότι πρώτος εκείνος έλαβε εξώδικο και αυτό που παρουσιάστηκε από το προφίλ του Ορφέα ήταν ένας μέρος της απάντησής του, η οποία μάλιστα ητήθηκε εντός προθεσμίας τριών ημερών.

Από τον Ερασιτέχνη ΑΟΞ εκφράζεται η επιθυμία να μην οδηγηθεί η διένεξη στα δικαστήρια αλλά διευκρινίζεται ότι η δεν θα εκχωρηθεί κανένα δικαίωμα στο γήπεδο του ΑΟΞ, το οποίο αποτελεί περιουσιακό στοιχεία του Ερασιτέχνη. Σε σχέση με την διαγραφή τω Χατζημεστή και Μουρτζανού, αναφέρεται ότι αν θέλουν μπορουν να προσέλθουν και να εγγραφουν όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος ως νέα μέλη.

Αναλυτικά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή πρόσφατες αναρτήσεις στον ιστότοπο του Facebook, που με τη μέθοδο «της κοπής και της ραφής» δημοσιεύουν μέρη των εγγράφων μας, με αποκλειστικό και μοναδικό σκοπό να διχάσουν και να παραπλανήσουν τον φίλαθλο κόσμο, αλλά και να εμποδίσουν την αναγέννηση της ομάδας του Α.Ο.Ξ, η Διοίκηση του Α.Ο.Ξ. γνωστοποιεί, προς αληθή ενημέρωση και ορθή πληροφόρηση του φίλαθλου κόσμου και κάθε ενδιαφερόμενου, τα εξής:

Την 26.5.2023 κοινοποιήθηκε στον Α.Ο.Ξ. εξώδικη δήλωση – πρόσκληση από το αθλητικό σωματείο «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ», τον κ. Μουρτζανό Χρήστο, προσωπικά, και τον κ. Χατζημεστή Χαράλαμπο, προσωπικά.

Με το ανωτέρω εξώδικό τους τα παραπάνω πρόσωπα ζήτησαν:
α) να προσέλθει ο Α.Ο.Ξ. για τη σύναψη με τον Ορφέα Ξάνθης, έγγραφης σύμβασης χρησιδανείου αορίστου χρόνου, για την παραχώρηση χρήσης χωρίς αντάλλαγμα στον Ορφέα Ξάνθης, όλων των εγκαταστάσεων και χώρων του γηπέδου μας και
β) να επανεγγράψουμε τα ανωτέρω φυσικά πρόσωπα, ως μέλη του σωματείου μας.

Για να προβούμε στα παραπάνω, μας έταξαν «εύλογη» προθεσμία 3 ημερών, δηλαδή μέχρι την 29.5.2023, ενώ σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της προθεσμίας αυτής, δήλωσαν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και λοιπών δικαστικών ενεργειών.

Την 29.5.2023 ο Α.Ο.Ξ., νομίμως εκπροσωπούμενος, προκειμένου να μην προσφύγουν τα ανωτέρω πρόσωπα στη Δικαιοσύνη και με σκοπό να αποφευχθεί η όποια μεταξύ μας δικαστική διαμάχη, απάντησε ως όφειλε εντός των 3 ημερών της προθεσμίας, δηλώνοντας:
α) ότι αναφορικά με την επανεγγραφή των παραπάνω φυσικών προσώπων στο σωματείο μας, αυτοί μπορούν να προσέλθουν για να αιτηθούν την εγγραφή τους στο σωματείο μας και να εγγραφούν σε αυτό υπό τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, όπως συμβαίνει με όλο τον φίλαθλο κόσμο που καθημερινά προσέρχεται για εγγραφή,
β) ότι δεν πρόκειται να συναφθεί αυτό το χρησιδάνειο,
γ) ότι πρέπει να αποδοθεί ελεύθερο και κενό το γήπεδο και οι εγκαταστάσεις στον ιδιοκτήτη τους, τον Α.Ο.Ξ., εντός προθεσμίας 20 ημερών και
δ) ότι πρέπει να απέχουν από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια αναφορικά με το γήπεδο που τείνει σε προσβολή των δικαιωμάτων του Α.Ο.Ξ.

Παράλληλα, αναφερόμενοι και αναγνωρίζοντας την ιστορική διαδρομή του Ορφέα Ξάνθης, ο Α.Ο.Ξ., κάλεσε τον Ορφέα Ξάνθης να μας απαντήσει και μάλιστα χωρίς προθεσμία εάν επιθυμεί να του παραχωρηθεί, εκ μέρους μας, η χρήση του γηπέδου μας και 2 αποδυτηρίων για τους αγώνες της ανδρικής του ομάδας, όταν η ανδρική ομάδα του Α.Ο.Ξ. θα αγωνίζεται εκτός έδρας. Αυτό το προτείναμε ως διοίκηση του Α.Ο.Ξ., καθώς το γήπεδο του Α.Ο.Ξ., εκτός των άλλων εκδηλώσεων που ούτως ή άλλως μόνο ο ίδιος ο Α.Ο.Ξ. έχει δικαίωμα να διοργανώνει, θα χρησιμοποιείται μόνο για τους αγώνες της ανδρικής μας ομάδας, ενώ οι προπονήσεις τόσο της ανδρικής μας ομάδας όσο και των ακαδημιών μας θα γίνονται σε άλλο προπονητικό κέντρο, προκειμένου να μην επιβαρύνουμε τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.

Σημειώνουμε ότι έχουμε ξεκινήσει ήδη εντός του γηπέδου μας ενέργειες για την ολική τακτοποίησή του με σκοπό τη σταδιακή του αναμόρφωση και τον πλήρη εκσυγχρονισμό του.

Ως Διοίκηση του Α.Ο.Ξ. το τελευταίο πράγμα που επιθυμούμε είναι οι δικαστικές διαμάχες. Για τον λόγο αυτό δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι θέλουμε να τις αποφύγουμε, χωρίς αυτό να σημαίνει, όμως, ότι θα εκπέσουμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ως αποκλειστικοί κύριοι του γηπέδου μας. Προφανώς, κάθε -αθλητικό και μη- σωματείο της πόλης είναι τιμή μας να φιλοξενηθεί στο γήπεδό μας. Ωστόσο δεν πρόκειται να προβούμε σε καμία είδους ενέργεια (πράξη ή παράλειψη) που θα είναι επιζήμια για το σωματείο μας.

Το γήπεδό μας, το γήπεδο του Α.Ο.Ξ. είναι το σπίτι μας, το σπίτι του φίλαθλου κόσμου της Ξάνθης.
Είναι η αρχή της τεράστιας πορείας του συλλόγου μας και το θεμέλιο της αναγέννησης της ομάδας μας. Από αυτό το γήπεδο θα συνεχίσουμε να γράφουμε την ιστορία μας.

Ξάνθη, 4 Ιουνίου 2023

Μετά τιμής,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο.Ξ.
Ψωμάς Κωνσταντίνος
Γιαλάογλου Αλέξανδρος
Μπουναρτζής Ηλίας
Δάγκας Παύλος
Κιολεϊδης Απόστολος