Μπαράζ Πρωταθλητών ΕΠΣ: Με 11 ανεβαίνεις, με 10… περιμένεις! Τα σενάρια για την τελική βαθμολογία και την άνοδο στη Γ’ Εθνική

Δυο μόλις αγωνιστικές απέμειναν για την λήξη των μπαράζ ανόδου στην Γ΄Εθνική, ωστόσο αν και κάποιες ομάδες έχουν αποκτήσει κάποιο πλεονέκτημα για την προνομιούχα τριάδα όλες οι ομάδες πλην της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου έχουν τις πιθανότητες τους αρκετές ή λίγες ώστε να βρεθούν στις Εθνικές κατηγορίες.

Οι άλλες δυο ομάδες της Θράκης ο Αρης Πετεινού (9 βαθμοί) και ο Ορεστης Ορεστιάδας (8 βαθμοί) έχοντας δυο ακόμα ματς να δώσουν και έχοντας και τις καλύτερες διαφορές τερμάτων θέλουν τουλάχιστον να φτάσουν στους 10 βαθμούς ώστε ακόμα και στις ισοβαθμίες να υπερισχύσουν των αντιπάλων τους (δεν είναι πρώτο κριτήριο οι μεταξύ τους αγώνες).

Ο Αρης Πετεινού με τον Τάσο Νεοφυτίδη και το επιτελείο του να οδηγούν από τον πάγκο μαεστρικά την ομάδα και τον Βασίλη Τοροσίδη διοικητικά να ενθαρρύνει με τις εμπειρίες του, έχουν εκπλήξει τους πάντες με την απόδοσή τους ιδίως στην έδρα τους και ίσως ακόμα και με ένα βαθμό σε Ορεστιάδα ή κυρίως με τον Βώλακα να μπορούν να πανηγυρίσουν την άνοδο για πρώτη φορά στην Γ’ Εθνική.

Ο Ορεστης Ορεστιάδας παρόλο που δεν έχει εκμεταλλευτεί και να σκοράρει στην έδρα του έχει πολλές πιθανότητες και αυτός όπως και ο Πετεινός για την άνοδο ακόμα και εαν δε κερδίσει σε κανένα αγώνα παίρνοντας δυο ισοπαλίες. Με μια νίκη ωστόσο φτάνοντας τους 11 βαθμούς θα πανηγυρίσει την επιστροφή του μετά από 25 χρόνια στην Γ’ Εθνική ελπίζοντας να γίνει αυτό μπροστά στο κοινό του κόντρα στον Πετεινό.

Πολλές πιθανότητες έχει και η Νίκη Ευκαρπίας (7 βαθμοί) που υποδέχονται την αδιάφορη Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου και τα παίζει όλα για όλα στις Σερρες με την Αμμουδιά που με την σειρά της θέλει το 2/2 στο φινάλε ώστε να ελπίζει στις ισοβαθμίες ώστε με 10 βαθμούς να παρει την άνοδο. Η Δόξα Βώλακα που ισοβαθμεί στην κορυφή με τον Πετεινό με 9 βαθμούς, έχοντας ρεπό την Κυριακή θελει μόνο νίκη στην Ξάνθη με τον Πετεινό ώστε να είναι σίγουρη για την τριάδα, αφού πιθανότατα με ισοπαλία μένει εκτός.

Τέλος ο Ορφέας Ελευθερούπολης μετά την συντριβή του στον Πετεινό, θεωρητικά βέβαια έχει ελπίδες ανόδου αλλά είναι περισσότερο ρυθμιστής αφού εκτός του 2/2 πρέπει να καλύψει και το -4 στα τέρματα μετά την πεντάρα με την συντριβή στον Πετεινό θέλοντας όχι μόνο νίκες με Αμμουδιά και Ορεστιάδα αλλα με διαφορά 6-7 τερμάτων για να ΄έχει ελπίδες στις ισοβαθμίες.

Τα σενάρια είναι ακόμα πολλά ιδίως στους 10 βαθμούς παίζει ενδεχόμενο ακόμα και με τετραπλή ισοβαθμία (Ορεστης 11+, Πετεινός 10, Ευκαρπία 10, Βώλακας 10, Αμμουδιά 10 ή Πετεινός 11, Ορέστης 10, Βώλακας 10, Ευκαρπία 10, Αμμουδιά 10) – αλλά περισσότερα θα φανούν και θα ξεκαθαρίσουν αργά το απόγευμα της Κυριακής, πριν την τελευταία αγωνιστική.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 5 ΑΓΩΝΕΣ)
1. Άρης Πετεινού 9 (9-3, +6): Ορεστιάδα (εκτός), Βώλακας (εντός) Εκτίμηση: 9-13 βαθμοί
2. Δόξα Βώλακα 9 (8-7, +1)*: ΡΕΠΟ, Πετεινός (εκτός) Εκτίμηση: 9-12 βαθμοί
3. Ορέστης Ορεστιάδας 8 (5-0, +5): Πετεινός (εντός), Ελευθερούπολη (εκτός) Εκτίμηση: 10-12 βαθμοί
——————————————-
4. Νίκη Ευκαρπίας 7 (4-2, +2): Ν. Σιδηροχώρι (εντός), Αμμουδια (εκτός) Εκτίμηση: 10-13 βαθμοί
5. Ηρακλής Αμμουδιάς 4 (4-5, -1): Ελευθερούπολη (εντός), Ευκαρπία (εντός) Εκτίμηση: 5-10 βαθμοί
6. Ορφέας Ελευθερούπολης 4 (3-7, -4): Αμμουδιά (εκτός), Ορεστιάδα (εντός) Εκτίμηση: 4-7 βαθμοί
Η ομάδα που δεν έχει κάνει το ρεπό της