Επέτειος: Η αποθεωτική υποδοχή του Πανθρακικού στην κατάμεστη πλατεία Κομοτηνής για την πρώτη άνοδο στην Α’ Εθνική

Απόγευμα Δευτέρας 2 Ιουνίου ήταν όταν όλη η πόλη της Κομοτηνής μετακόμισε στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής για να υποδεχθεί τους «ήρωες» του Πανθρακικού, που μια ημέρα πριν κερδίζοντας στο γήπεδο του Ζωγράφου είχαν ανεβάσει την ομάδα για πρώτη φορά στην Super League.

Αν και θεωρητικά υπήρχε η δυνατότητα η ομάδα να ανέβει πίσω στην Κομοτηνή ήδη από το βράδυ της Κυριακής (1ης Ιουνίου) ή από το πρωί της Δευτέρας (2ας Ιουνίου), εξ αρχης αποφασίστηκε η πτήση της επιστροφής να πάει απόγευμα για να μπορέσουν άπαντες στην Αθήνα να γιορτάσουν στα μπουζούκια την άνοδο και ακολούθως να κοιμηθούν το πρωί και να προετοιμαστούν για το νέο γλέντι στην Κομοτηνή, παρέα και με τους περίπου 1.000 Κομοτηναίους που είχαν κατέβει κυρίως οδικώς στην Αθήνα και επιθυμούσαν να είναι και πίσω στην Κομοτηνή για τον δεύτερο γύρο των πανιγυρισμων.

Ετσι μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ηλυσιακό στο γήπεδο του Ζωγράφου, το πρώτο γλέντι στα εκεί αποδυτήρια και τη μεγάλη βραδιά που ακολούθησε στην Παραλιακή της Λεωφόρου Ποσειδώνος στο κέντρο όπου τραγουδούσε ο Νίκος Βέρτης, ήρθε η δεύτερη δόση με την επιστροφή της ομάδας στην Θράκη. Ήδη από την προσγείωση του αεροσκάφους της ομάδας στο αεροδρόμιο Δημόκριτος έγινε αντιληπτό τι θα συμβεί, αφού έκεί είχαν σπεύσει περίπου 60 φίλοι του Πανθρακικού οι οποίοι στην συνέχεια με τις μηχανές και τα αυτοκίνητα συνόδευσαν το πούλμαν της ομάδας μέχρι και την κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Εκεί περίμενε η μεγάλη μάζα, μια από τις ελάχιστες φορές που γέμισε για οποιονδήποτε λόγο τόσο ασφυκτικά η πλατεία Ειρήνης της Κομοτηνής στην διάρκεια του αιώνα μας. Η υποδοχή ήταν αποθεωτική με τους παίκτες και το υπολοιπο τιμ να ανεβαίνουν σε μια εξέδρα που είχε στηθεί και να παρουσιάζονται ένας ένας (την παρουσίαση είχαν αναλάβει ο Γιώργος Μαυρίδης και ο Κωνσταντίνος Μαυρομάτης). Ακολούθως η μεγάλη γιορτή συνεχίστηκε για δεύτερο σερί βράδυ στο κλεισμένο από την ομάδα «Ηχοδρόμιο».

Η πρωτεύουσα της Ροδόπης έμοιαζε με μεθυσμένη πολιτεία για το καμάρι της πόλης, το οποίο έμεινε στα μεγάλα σαλόνια της Super League για συνολικά έξι σεζόν την επόμενη 10ετία, αλλά πέρασε μεγάλη περιπέτεια μετά τον υποβιβασμό της, ξεκίνησε από την τελευταία κατηγορία του τοπικού και πλέον επιχειρεί την αναγέννησή της ευρισκόμενη στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής…