ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Μια πεντάδα tips για τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Λεύκιππο Ξάνθης και ΓΑΣ Κομοτηνή (19:00, LIVE ThrakiSportS)

Ολοκληρώνεται το βράδυ του Σαββάτου η σεζόν για Λεύκιππου Ξάνθης και ΓΑΣ Κομοτηνή με τον μεγάλο τελικό του 17ου Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ «Τάσος Χαραλαμπίδης».

Το ThrakiSportS παρουσιάζει μια πεντάδα tips για να παρακολουθήσετε ενημερωμένοι τον μεγάλο αγώνα:

1. Αυτός είναι ο πρώτος τελικός στην ιστορία των δύο ομάδων, που έχουν συναντηθεί στο Κύπελλο αλλά σε προγενέστερες φάσεις. Ο Λεύκιππος Ξάνθης έχει κατακτήσει το τρόπαιο δύο φορές σε τρεις μέχρι σήμερα συμμετοχές, ενώ ο ΓΑΣ Κομοτηνή παίζει για πρώτη φορά τελικό. Η βίβλος των τελικών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και όλοι οι νικητές με ένα κλικ εδώ.

2. Ο Λεύκιππος Ξάνθης έπαιξε τρία παιχνίδια, όλα εκτός έδρας, μέχρι να προκριθεί στον μεγάλο τελικό, που είναι ο δεύτερος συνεχόμενος μετά τον περσινό κόντρα στην Ασπίδα Ξάνθης, όπου κατέκτησε και το τρόπαιο. Η διαδρομή του Λεύκιππου Ξάνθης μέχρι τον τελικό με ένα κλικ εδώ.

3. Ο ΓΑΣ Κομοτηνή έπαιξε τέσσερα παιχνίδια για να φτάσει ως τον τελικό, ένα παραπάνω δηλαδή από τον Λεύκιππο. Ωστόσο εκτός από τον ημιτελικό στις Σέρρες, όλα ήταν στο Κλειστό Κομοτηνής. Η διαδρομή του ΓΑΣ Κομοτηνή μέχρι τον τελικό με ένα κλικ εδώ.

4. Ο τελικός ορίστηκε σε ουδέτερο γήπεδο όπως προβλέπει η προκήρυξη της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου στις 7 στο Κλειστό της Καλαμίτσας «Αλ. Δημόγλου». Η είσοδος είναι δωρεάν και αναμένεται μεγάλη προσέλευση τόσο από την πόλη της Ξάνθης, όσο και της Κομοτηνής για την γιορτή του μπάσκετ. Όπως σε όλα τα μεγάλα ραντεβού, το ΤhrakiSportS θα είναι στην Καβάλα και θα μεταδώσει ζωντανά λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα.

5. Λόγω της κρισιμότητας του τελικού, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης όρισε έμπειρους διαιτητές για αυτό το παιχνίδι που ολοκληρώνει τη σεζόν για τους δύο συλλόγους. Το ματς θα διευθύνουν οι Ξεκικάκης, Ράπτης και Κατρακάρης με κομισάριο τον Μπακλατζή.