Παρουσίαση των παραολυμπιακών αθλημάτων γκόλμπολ, μπότσια και βόλεϊ καθημένων από φοιτητές του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ σε μαθητές Δημοτικού

Ημέρα παραολυμπιακών αγωνισμάτων στον αύλειο χώρο του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ. Η δράση θα γινόταν το περασμένο φθινόπωρο αλλά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αυτή πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί.

«Εδώ και καιρό θέλαμε να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με τα παραολυμπιακά αθλήματα και έχουμε τον καλύτερο σύμμαχο το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής», ανέφερε ο διευθυντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής Μαρίνος Κωνσταντινίδης. Μέσω των σχολείων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης η σχέση των μαθητών με τα παραολυμπιακά αθλήματα όλο και βελτιώνεται, σύμφωνα με τον διευθυντή και ενισχύεται η πολιτική προς τα ΑμεΑ.

Τα παιδιά της Ε’ και Στ’ του σχολείου αφού ενημερώθηκαν με βιντεοπροβολέα για τα είδη των παραολυμπιακών αθλημάτων από δύο φοιτητές του τμήματος, εφάρμοσαν στην πράξη τις γνώσεις που έλαβαν. Παρών ήταν και ο υπεύθυνος του μαθήματος πρακτικής άσκησης της φυσικής αγωγής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση Μιχάλης Πολυτσάκης. Συγκεκριμένα, η Κατερίνα Περρή και ο Δημήτρης Σιώμος πραγματοποίησαν ενημέρωση για τα παραολυμπιακά αγωνίσματα στα οποία κλήθηκαν να εξασκηθούν οι μαθητές: το goalball, το boccia και το βόλεϊ καθούμενων.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξήχθησαν για πρώτη φορά το 1960 στη Ρώμη. Οι αγώνες διαχωρίζονται στους χειμερινούς και θερινούς. Προβάλουν την ισότητα μεταξύ των ατόμων και την παροχή ίσων ευκαιριών όπως πρεσβεύει και το έμβλημα των αγώνων που συμβολίζει τον μέγιστο σκοπό της ανθρώπινης ύπαρξης, σώμα, ψυχή και πνεύμα μέσω τριών σταγόνων (πράσινη, μπλε και κόκκινη). Στα παραολυμπιακά αθλήματα μπορούν να αγωνιστούν άτομα που έχουν ακροτηριαστεί, με αναπηρίες όπως ο νανισμός, η σκλήρυνση κατά πλάκας και με νοητική υστέρηση.