Ο άνθρωπος που έφερε τον Αλμέιδα στην ΑΕΚ! Αξίζει και ο Γιάννης Παπαδημητρίου ένα από τα μετάλλια του 13ου τίτλου και ας μην πήρε…

Ο Ματίας Αλμέιδα ήταν το βράδυ της Κυριακής ο μεγάλος σταρ κατά την απονομή του 13ου πρωταθλήματος της ΑΕΚ. Ο προπονητής που αναμόρφωσε εντελώς την ΑΕΚ και κατάφερε μέσα σε μια χρονιά να την αναδείξει πρωταθλήτρια, όταν πέρυσι δεν είχε καν καταφέρει να εξασφαλίσει έξοδο στην Ευρώπη.

Σε αυτήν την στιγμή του νέκταρ, καλό είναι όλοι στην Ένωση να θυμηθούν ότι πίσω από τη πρόσληψη του Αλμέιδα πριν ένα χρόνο ήταν ένας άνθρωπος που έχει γράψει μεγάλη ιστορία στην Ξάνθη, ο οποίος όμως πλέον δεν ανήκει στον οργανισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ και μοιραία δεν ανέβηκε στην εξέδρα να παραλάβει και αυτός ένα μετάλλιο, όπως όλοι οι υπόλοιποι. Ο λόγος για τον Γιάννη Παπαδημητρίου, τότε εκτελεστικό διευθυντή των κιτρινόμαυρων, ο οποίος έδωσε μάχη πριν έναν χρόνο για να πείσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη να προσληφθεί ο Αργεντίνος τα κατάφερε, βάζοντας μπροστά τα στήθη του όταν αρκετοί άλλοι κρύβονταν.

Ηταν τόσο βέβαιος ο Γιάννης Παπαδημητρίου για την επιλογή του, όταν βάλλονταν και ο ίδιος προσωπικά από παντού λόγω της αποτυχημένης σεζόν, που σε αντίθεση με όσα μας είχε συνηθίσει τόσα χρόνια στην Ξάνθη, είχε σπεύσει να διαφημίσει αυτήν την επιλογή στήνοντας ακόμα και ένα μικρό… «σόου» κατά την έλευση του Αλμέιδα στο αεροδρόμιο. Αντί εκεί να υπάρξει μια γρήγορη υποδοχή και αποχώρηση, υπήρξε φωτογράφιση, χειραψίες, χαριεντίσματα, στήσιμο στην κάμερα για να βγουν μαζί με τον Αλμέιδα χαμογελαστοί, μια καθαρή επίδειξη επικράτησης του Παπαδημητρίου απέναντι στις άλλες λύσεις.

Ακολούθως, σε ένα ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, πριν ακόμα κλείσει οριστικά και φυσικά πολύ πριν κάτσει στον πάγκο της Ενωσης, εκ νέου ο Γιάννης Παπαδημητρίου ήταν εκείνος που βρισκόταν σε κάθε κίνηση του Αλμέιδα δίπλα του. Όταν η αποστολή αποχώρησε για την Αθήνα μετά το ματς, ο Αργεντινός έμεινε για διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη και μαζί του έμεινε και ο Παπαδημητρίου, για να συζητήσουν θέματα της ομάδας. Θέλησε να γίνει ο άνθρωπος του Αλμέιδα, ο συνδετικός κρίκος με την ομάδα, εκείνος που θα ελέγχει τα πάντα γύρω από τον Αργεντινό. Και θα γινόταν, αν λίγο καιρό μετά δεν πλήρωνε το μάρμαρο της απαράδεκτης για την ομάδα περσινης σεζόν, που την άφησε εκτός Ευρώπης.

Εναν χρόνο μετά από εκείνες τις στιγμές, όλοι στην ΑΕΚ αναγνωρίζουν ότι η μεταμόρφωση οφείλεται στην Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντίνος γνώρισε την μεγαλύτερη αποθέωση από τους φίλους της ομάδας στην Αγιά Σοφιά. Αλλα ο Αλμέιδα δεν θα ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα και την ΑΕΚ αν δεν υπήρχε ο Γιάννης Παπαδημητρίου και αν δεν επέμενε ο ίδιος τόσο πολύ στην πρόσληψή του, μια επιλογή την οποία τότε ουδείς άλλος στήριζε στον οργανισμό που λέγεται ΑΕΚ.

Μάλιστα, ο άνθρωπος που ανακάλυψε και σύστησε στην ελληνική ποδοσφαιρική σκηνή τον Ματίας Αλμέιδα, ο πρώην παίκτης, αρχηγός, τεχνικός διευθυντής και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθη Γιάννης Παπαδημητρίου, έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Αργεντινό τεχνικό μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ μεσα από το προφίλ του στο facebook, θυμίζοντας σε κάποιους που ξεχνούν εύκολα ότι έβαλε και αυτός το λιθαράκι του για αυτό το πρωτάθλημα που πονηγυρίζουν στην Ενωση.

Η ανάρτηση τουο Γιάννη Παπαδημητρίου:
Ήμουν βέβαιος από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε , από την πρώτη στιγμή που έφτασες στην Ελλάδα ,ότι θα τα καταφέρεις .
Οι αποφάσεις στο ποδόσφαιρο γίνονται απλές όταν διαβάζεις σωστά τους αριθμούς και αναλύεις κάθε παράμετρο . Και αν κάποια στιγμή υπάρχει φόβος , ανησυχία και αμφιβολία ,η δουλειά , οι αξίες , η προσωπικότητα , η πίστη αλλά και το ίδιο το ποδόσφαιρο ,σε δικαιώνει .

Συγχαρητήρια σε εσένα Αλμέιδα , στο team σου , στους παίκτες και σε όλα τα άτομα που δούλεψαν γι’αυτό το πρωτάθλημα.