Ευρωλίγκα: Πανηγυρικό ποστ του Βασίλη Τοροσίδη για την πρόκριση του μπασκετικού Ολυμπιακού για 12η φορά σε Final Four

Η συγκλονιστική πορεία στην κανονική περίοδο των 34 αγωνιστικών έδωσε στον Ολυμπιακό να παίξει το Game 5 με την Φενέρμπαχτσε στο γήπεδό του. Και εκεί, στο κολασμένο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οι Πειραιώτες κατάπιαν με 84-72 την τουρκική ομάδα, έκαναν το 3-2 στη σειρά και προκρίθηκαν στο Final Four του Κάουνας (19-21/5).

Μαγική εμφάνιση από τον Κώστα Σλούκα που ηγήθηκε σε ένα σπουδαίο 15-0 στη δεύτερη περίοδο, αρχηγική εμφάνιση από τον Κώστα Παπανικολάου που έπαιξε μετά από μία ασθένεια που τον ταλαιπώρησε, ο Σάσα Βεζένκοβ ακολούθησε μπροστά στα μάτια του Μάικ Μπράουν που παρακολούθησε τον αγώνα από τα επίσημα και οι Πειραιώτες επιβράβευσαν τους εαυτούς τους γι’ αυτούς τους οκτώ μήνες στους οποίους τα έχουν ζήσει όλα. Και τώρα, Μονακό ή Μακάμπι, όποια πάρει το Game 5 που θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης (10/5) στο Μόντε Κάρλο.

Ο Μάρκο Γκούντουριτς ήταν ο μοναδικός που προβλημάτισε με διάρκεια και με συνέπεια τον Ολυμπιακό. Σκόραρε κατά ριπάς από την περιφέρεια, την ώρα που ο Δημήτρης Ιτούδης έπαιρνε από ελάχιστα έως καθόλου από τον Νικ Καλάθη, από τον Νάιτζελ Χέιζ, από τον Ντάισον Πιέρ, από τον Κάρσεν Έντουαρντς, από παίκτες που πρωταγωνίστησαν στη σειρά. Δεν έπαιξε ο Σκότι Γουίλμπεκιν, που ήταν για δεύτερο σερί παιχνίδι στη δωδεκάδα αλλά ανέτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του.

Πανηγυρικό το κλίμα των φίλων του Ολυμπιακού στη Θράκη, που κατέκλεισε τις καφετέριες και τα μαγαζιά που είχαν σε μετάδοση την μεγάλη αναμέτρηση. Από την άλλη, αντίστροφα τα συναισθήματα για τους φίλους της Φενέρ, που έχουν ισχυρή βάση οπαδών και στην Θράκη μας, μεταξύ των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας. Πάντως αναμεσα στους πανηγυρίζοντες είναι και ο Ξανθιωτης πρώην αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Βασίλης Τοροσίδης, που έσπευσε να κοινοποιήσει το ποστ της μπασκετικη ομάδας του Ολυμπιακού με τον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του…