Κύπελλο Ελλάδος: Μετά τα «όχι» από Βόλο, Ηράκλειο, Κύπρο, Αγγλίες και Αυστραλίες, πρόταση για διεξαγωγή του τελικού στη Θράκη

Από ανατροπή σε ανατροπή η υπόθεση της έδρας διεξαγωγής του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και ενώ βρισκόμαστε πλέον λιγότερες από 20 μέρες πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή του, στις 24 Μαΐου.

Την Παρασκευή (5/5) συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ για την έδρα του τελικού του Κυπέλλου και σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε τη διεξαγωγή του στο Αγρίνιο και το γήπεδο του Παναιτωλικού. Είχε προηγηθεί επιστολή στον ιδιοκτήτη του Παναιτωλικού Φώτη Κωστούλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων υπήρξε διαφωνία από πλευράς Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς “παραβιάζεται η προκήρυξη του Κυπέλλου”, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού αλλά και της Super League να επιφυλάσσεται για νομικές κινήσεις εφόσον προχωρήσει αυτή η απόφαση.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές του Αγρινίου, υπάρχει για την ώρα αρνητική στάση της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης για να φιλοξενηθεί εκεί ο τελικός που έχει γίνει πλέον… ανέκδοτο.

Μία ημέρα πριν λέγεται ότι απάντησε αρνητικά ο Δήμος Ηρακλείου στην πρόταση για διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου στο Παγκρήτιο. Υπενθυμίζεται και το όχι του Δήμου Βόλου του Αχιλλέα Μπέου στο Πανθεσσαλικό, που είναι η προβλεπόμενη από την προκήρυξη ως έδρα του τελικού όταν υπάρχουν ομάδες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όχι είπε και η Λάρισα, που αποτέλεσε σύμφωνα με πληροφορίες εναλλακτική λύση. Πέρα από το Αγρίνιο ακούστηκε έντονα και η Λαμία, ενώ υπενθυμίζεται ότι επισήμως η ΕΠΟ είχε λάβει απόφαση να διεξαχθει ο φετινός τελικός Κυπέλλου στην… Κύπρο, αλλά τελικά η απόφαση αυτή πάρθηκε πίσω όταν διαφώνησε η Κυπριακή Αστυνομία.

Επισήμως επίσης η ΕΠΟ, που έχει προβλέψει στην φετινή προκήρυξη την δυνατόητα φιλοξενίας του τελικού στο εξωτερικό, είχε ανακοινώσει προχωρημένες επαφές με ομάδες για φιλοξενία του τελικού Κυπέλλου στην Αγγλία όπου είναι έντονο το ομογενειακό στοιχείο, στην Γερμανία, ενώ ακούστηκαν μέχρι και οι ΗΠΑ και η Αυστραλία.

Με το ενδεχόμενο αυτό ωστόσο διαφωνούν έντονα οι φιναλίστ, που θέλουν να τελειώσει όσο πιο σύντομα η σεζόν για να ξεκουραστούν οι παίκτες τους. Μπροστά στο αδιέξοδο, που έχει καταντήσει ανέκδοτο, έπεσε πλέον η πρόταση διεξαγωγής του φετινού τελικού Κυπέλλου στην Θράκη.

Μάλιστα την πρόταση την έκανε μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο facebook ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου της περιοχής με παρουσία ως παίκτης, προπονητής αλλά και διαιτητής. Μάλιστα, με την τελευταία ιδιότητα είχε σφυρίξει σπουδαία παιχνίδια επιπέδου Α’ Εθνικής.

Ο λόγος για τον Ρωμανό Κοντογαννίδη, που έκανε την πρόταση το περίφημο ματς που έχει γίνει μήλον της έριδος να φιλοξενηθεί στα Πηγάδια της Ξάνθης, που μαραζώνουν τον τελευταίο ένα χρόνο. Αναλυτικά έγραψε (μεταξυ σοβαρού και αστείου, αλλά ως γνωστόν έτσι γράφονται και οι μεγαλύτερες αλήθειες):

Συγνώμη η Ξάνθη με τα χίλια χρώματα με γήπεδο έτοιμο με τα μπιτς και τα αλλά γιατί δεν κάνει επίσημη πρόταση διοργανώσεις τελικου στο ποδόσφαιρο με οπαδούς και των δυο Ομάδων και εισιτήρια να δώσει σε φιλάθλους μεχρι και την. Δράμα άνετα θα γεμίσει το γήπεδο του Αοξ στα πηγάδια και φασαρίες δεν θα γίνουν κι κόσμο θα έχει και τελικός θα γίνει !!!!!!;;;;;; Εεεεεεεεεε;;;;;;;;