Super League: Πέταξε δύο βαθμούς από τον «μισό» ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός – Για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα μαζί Ιωαννίδης – Σπόραρ

Ο Παναθηναϊκός αν και προηγήθηκε 1-0 του ΠΑΟΚ τελικά αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την ομάδα της Θεσσαλονίκης στη Λεωφόρο για την 8η αγωνιστική των Play Off, με τους πράσινους να χάνουν σωρεία ευκαιριών στο δεύτερο μέρος, να έχουν δοκάρι με τον Μαντσίνι ενώ ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες την αναμέτρηση μετά την αποβολή με απευθείας κόκκινη του Σένκεφελντ στο 86′.

Στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς άνοιξαν το σκορ νωρίς, μόλις στο 9′ με τον Μαντσίνι έπειτα από ασίστ του Σπόραρ. Όμως, ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και σόκαρε τον Παναθηναϊκό με τον Μπράντον Τόμας να ισοφαρίζει σε 1-1 με ένα πανέμορφο γκολ στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στην συνέχεια οι «πράσινοι» έχασαν κλασσικές ευκαιρίες να βρεθούν ξανά μπροστά στο σκορ όμως ήταν άστοχοι. Μάλιστα αναγκάστηκαν να παίξουν με παίκτη λιγότερο τα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε ο αρχηγός Σένκεφελντ.

Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ο Γιοβάνονιτς ξεκίνησε με 2 επιθετικούς τον αγώνα, τον Κομοτηναίο Φώτη Ιωαννίδη και τον Άντραζ Σπόραρ, κάτι που προέκυψε λόγω των απουσιών αλλά δεν τον άφησε ικανοποιημένο και αντικατέστησε τον Σπόραρ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ιωαννίδης είχε έναν πιο δημιουργικό ρόλο και με δικές του πάσες ξεκλείδωσε αρκετές φορές την άμυνα του ΠΑΟΚ, χωρίς όμως κάποια από αυτές να μετουσιωθεί σε γκολ.

Απουσίες είχε και ο ΠΑΟΚ με τον άλλοτε προπονητή της Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου να ξεκινάει στο κέντρο της άμυνας, τους Κετζιόρα και Νάσμπεργκ και ελπίζει να έχει ετοιμοπόλεμους τους Ίνγκασον και Κουλιεράκη για τις αναμετρήσεις που έρχονται.