O Ντίνος Στουρνάρας στο Web Radio της ΕΟΚ για την παραμονή της Ασπίδας: «Πανηγυρίσαμε τη σωτηρία σαν πρωτάθλημα»

Η Ασπίδα Ξάνθης κέρδισε με 68-67 το Ανατόλια και, κάνοντας το 3-1 στη μεταξύ τους σειρά, παρέμεινε στη Γ’ Εθνική. Ο γκαρντ των νικητών, Ντίνος Στουρνάρας, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη.

Αναλυτικά είπε:

Για την παραμονή τους στην κατηγορία: «Πριν το παιχνίδι με τον Αρίωνα δώσαμε μια υπόσχεση στον εαυτό μας σαν ομάδα ότι θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε στη σειρά των play-out, καθώς το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θεωρείται ένα απ’ τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών. Στο παιχνίδι με το Αρίωνα προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε τα πράγματα που θα εφαρμόζαμε και στα play-out. Με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς πιστεύαμε ότι ήμασταν ποιοτικότεροι σαν σύνολο και ήταν στο χέρι μας να ανατρέψουμε το 0-2. Η 2η ήττα μας απ’ τον Απόλλωνα ήταν εντός έδρας πριν το ματς με τον Αρίωνα και τότε ουσιαστικά ξεκινήσαμε ν’ ανακάμπτουμε μέσω των προπονήσεων και των οδηγιών των προπονητών μας. Όλοι κάναμε «θυσίες» αυτόν τον μήνα, ήμασταν αποκλειστικά αφοσιωμένοι στο μπάσκετ, ό,τι υποχρεώσεις κι αν έχουμε, με αποτέλεσμα να καταφέρουμε τη μεγάλη παραμονή, ακόμα και κόντρα στο Ανατόλια που έχει πολύ παιγμένους παίκτες στην κατηγορία. Κερδίσαμε δίκαια και με σκληρή προπόνηση. Το πανηγυρίσαμε σαν πρωτάθλημα και ακόμα παραπάνω».

Για την πίστη τους στην παραμονή: «Σε αυτό βοήθησε πάρα πολύ ο κόουτς Δώδος, που κάθε φορά μάς μιλούσε και μάς έλεγε ότι πίστευε σ’ εμάς και ότι αδικούμε τους εαυτούς μας ουσιαστικά. Και όντως είχε δίκιο, γιατί αυτό που κάναμε δε μπορούν να το κάνουν πολλές ομάδες. Ευχαριστούμε και τον κόσμο της Ξάνθης που μάς βοήθησε σε όλο αυτό, το γήπεδο ήταν γεμάτο ακόμα και από φιλάθλους άλλων ομάδων, όπως του Λεύκιππου και του Αρίωνα, γιατί θέλουν το μπάσκετ της πόλης να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο».

Για το τι χρειάζεται για να μην κινδυνεύσουν τη νέα σεζόν: «Η Ασπίδα πιστεύω ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, καθώς δίνει την ευκαιρία σε νέα παιδιά να πάρουν χρόνο συμμετοχής σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως η Γ’ Εθνική. Ακόμα και αν δεν έχουμε κάποια σημαντική ενίσχυση τη νέα σεζόν, έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο και πιστεύω το δείξαμε αυτό, είμαστε πολύ «δεμένη» ομάδα, νιώθουμε σαν οικογένεια, παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Αν παίζουμε όπως παίξαμε στα play-out, δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα τη νέα χρονιά».

Για το πόσο τον βοήθησε η Ασπίδα: «Η Ασπίδα μού συμπεριφέρθηκε πάρα πολύ καλά σαν ομάδα, με «αγκάλιασε», μου έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής για ν’ αποδείξω ότι μπορώ να σταθώ στη Γ’ Εθνική και γιατί όχι και στο ψηλότερο επίπεδο. Βελτιώθηκα πάρα πολύ σε ατομικό επίπεδο, καθώς ο καθένας στην ομάδα είχε τις ευθύνες του, το κομμάτι του και το ρόλο του».