Με απόλυτη επιτυχία και εντυπωσιακό φινάλε διεξήχθη το 1ο Διεθνές τουρνουά Catchball στο Σουφλί (+photos)

Με απόλυτη επιτυχία, συμμετοχή ομάδων από τρεις ηπείρους και εκατόν είκοσι παίκτριες από την Ρουμανία, το Ισραήλ, την Αφρική (Ουγκάντα) και φυσικά την Ελλάδα, διεξήχθη το Διεθνές τουρνουά με την ονομασία 1ο Βαλκανικό τουρνουά Catchball  29 και 30 Απριλίου στο Σουφλί.

Στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στα κλειστά γυμναστήρια Σουφλίου και Τυχερού,  την Ελλάδα εκπροσώπησαν 5 ομάδες. Δύο από το Σουφλί, η Ίριδα 1 και Ίριδα 2 Σουφλίου, η νεοσύστατη ΡΕΑ Διδυμοτείχου και  δύο ομάδες από το νομό Καβάλας.

Οι διεθνείς συμμετοχές ήταν 4 ομάδες από τη Ρουμανία, ενώ τιμώμενες χώρες με 4 ομάδες ήταν το Ισραήλ από τη Μ. Ανατολή και με μία ομάδα η Ουγκάντα από την Αφρική, για το Catchball που παίζεται σε γήπεδο του βόλεϊ, με 6 παίκτριες σε κάθε ομάδα, αλλά επιτρέπεται να πιάνουν την μπάλα κανονικά.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, με την διεξαγωγή του τελικού στο Κλειστό Γυμναστήριο Σουφλίου και την πρώτη θέση να κερδίζει ομάδα από την Ρουμανία, είχαμε  τις απονομές κυπέλλων, μεταλλίων αλλά και ατομικών, τιμητικών διακρίσεων σε αθλήτριες που διακρίθηκαν.

Τις απονομές έκαναν ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος στις τρεις πρώτες ομάδες του Διεθνούς τουρνουά εν μέσω αποθέωσης από όλους τους συμμετέχοντες για τους τρεις πρώτους  νικητές.

Άλλωστε ο δήμος Σουφλίου είχε σημαντική συμμετοχή και συνεισφορά στην διεθνή αυτή διοργάνωση που έφερε πάνω από 150 άτομα στην “πόλη του μεταξιού” για τρεις ημέρες, λειτουργώντας άλλη μια φορά με την εξωστρέφεια που χρόνια είχε να δει η πόλη και η περιοχή.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής και Κτηνοτροφίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Βασίλης Δελησταμάτης, αφού η Περιφέρεια ΑΜΘ είχε επίσης συμβολή στην διοργάνωση.

Το παρόν έδωσε και έκανε απονομές ο βουλευτής Έβρου και εκ νέου υποψήφιος Χρήστος Δερμεντζόπουλος, αλλά και ο Αντιδήμαρχος Τυχερού Δημήτρης Δαρούσης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Γκαϊδατζής. 

Το καλύτερο και το πιο εντυπωσιακό ήταν το φινάλε, αφού όλες οι αθλήτριες από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, αγκαλιασμένες χόρεψαν συρτάκι υπό τους ήχους της ελληνικής μουσικής και ανανέωσαν το ραντεβού τους σε νέες διοργανώσεις του Catchball, ενός αθλήματος που η διεξαγωγή του Διεθνικούς 1ου Βαλκανικού Τουρνουά στο Σουφλί, μπορεί να δώσει ώθηση για δημιουργία και άλλων ομάδων στον Έβρο.

Πηγή: e-evros.gr