Διψάει για μπάσκετ η Θράκη! Κατάμεστα τα Κλειστά Ευμοίρου και Κομοτηνής για τα μπαράζ Ασπίδας και ΓΑΣ

Μια πανέμορφη Κυριακή ολοκληρώθηκε στα παρκέ της Θράκης για την Γ’ Εθνική, καθώς ο ΓΑΣ επικράτησε με 80-64 του ΚΑΟΔ και ισοφάρισε τη σειρά των μπαράζ ανόδου σε 2-2, ενώ η Ασπίδα Ξάνθης με τη νίκη επί του Ανατόλια με 68-67 υπέγραψε την παραμονή της στις εθνικές κατηγορίες.

Το πιο θετικό απ’ όλα; Δεν έπεφτε καρφίτσα και στα δύο γήπεδα!

Αφενός το Κλειστό Κομοτηνής γέμισε ασφυκτικά από νωρίς για το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του ΓΑΣ. Μάλιστα φιλοξενήθηκαν και περίπου 30 Δραμινοί που ήρθαν να στηρίξουν την ομάδα τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα έπαιζε και ο ποδοσφαιρικός Πανθρακικός στο ΔΑΚ κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα, αλλά ο φίλαθλος κόσμος επέλεξε… μπασκετάκι, καθώς το παιχνίδι ήταν σαφώς πιο κρίσιμο.

Ίδιο σκηνικό και στο Κλειστό Ευμοίρου, με τους φίλους της Ασπίδας να γεμίζουν από νωρίς το γήπεδο και να γίνονται ο 6ος παίκτης των «μπλε» που τους χάρισε την σωτηρία, όπως είχε ζητήσει ο σύλλογος με το σχετικό κάλεσμα λίγα 24ωρα πριν την αναμέτρηση.

Το συμπέρασμα; Είτε για τα πλέι οφ, είτε για τα πλέι άουτ, ο κόσμος της Θράκης διψάει για μπάσκετ και το αποδεικνύει περίτρανα, με την παρουσία του σε κάθε αναμέτρηση των εθνικών κατηγοριών αλλά και του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, την ίδια στιγμή που σε μεγάλους συλλόγους των Αθηνών κόβονται… 94 (!!) εισιτήρια για τα πλέι οφ της Basket League!

Το απέδειξε και όταν γέμισε το Αμοιρίδειο της Ξάνθης για τα παράθυρα του Ευρωμπάσκετ της Εθνικής Γυναικών.

Γιατί λοιπόν αυτός ο κόσμος να μην ανταμειφθεί με περισσότερες μεγάλες διοργανώσεις της Εθνικής και όχι μόνο;