Χρυσό μετάλλιο για τον Εβρίτη Κωνσταντίνο Αλεξούδη στο Πανευρωπαϊκό Πινγκ Πονγκ της Κροατίας

Τεράστια επιτυχία για τον Εβρίτη αθλητή της Φιλίας Ορεστιάδας Κωνσταντίνο Αλεξούδη, που κατέκτησε την πρώτη θέση και πήρε το χρυσό μετάλλιο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα open Πινγκ Πονγκ της Κροατίας, στο διπλό με συμπαίκτη τον Γιάννη Κιοσελόγλου του Ποσειδώνα Λουτρακίου.

Ο 13χρονος αθλητής και μέλος της εθνικής ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στο Όπεν που διεξήχθη από τις 26 έως τις 30 Απριλίου στο Όσιγιεκ της Κροατίας και σηματοδότησε την έναρξη των European Youth Series της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU), έγραψε εντυπωσιακό φινάλε με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε μαζί με τον Γιάννη Κιοσελόγλου στο διπλό αγοριών Under 13.

Το ελληνικό δίδυμο πέτυχε συνολικά 4 νίκες για να φτάσει στην πρωτιά. Το διπλό αγοριών Under 13 είχε προχωρήσει από τον γύρο των «16». Ο δεξιόχειρας Κιοσελόγλου και ο αριστερόχειρας Αλεξούδης είχαν πετύχει δύο νίκες το Σάββατο και χθες έδειξαν από την αρχή ικανοί για την κορυφή του βάθρου.

Πράγματι συνδυάστηκαν εξαιρετικά και πέρασαν στον τελικό νικώντας το 2ο φαβορί, τους Τσέχους Όλιβερ Όλενικ/Φιλίπ Ράσακ με 3-1 σετ (11-9, 11-7, 13-15, 12-10). Στον τελικό συνάντησαν τους Γερμανούς Τέρι Τσόι/Ντάνιελ Νάγκι. Έχασαν σχετικά εύκολα το 1ο σετ αλλά ανέβηκαν κατακόρυφα κι έφτασαν στη νίκη και την πρωτιά με 3-1 σετ (3-11, 11-4, 11-7, 11-4).