Α2 Γυναικών: Υποβιβάστηκε στο τοπικό μετά από πολλά χρόνια στα εθνικά πρωταθλήματα η Νίκη Αλεξανδρούπολης

Η Νίκη Αλεξανδρούπολης τερμάτισε 9η στον Βόρειο Όμιλο της Α2 Ανδρων και μετά την ολοκλήρωση της Pre League και τον υποβιβασμό τριών ομάδων από την Βόρεια Ελλάδα, υποβιβάζεται και αυτή στο γυναικείο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΘΡ

Συγκεκριμένα, μετά τον υποβιβασμό των ΧΑΝΘ, Αίαντα Ευόσμου και Μακεδόνων από την Pre League στην Α2, εφαρμόζεται η προκήρυξη της ΕΟΠΕ που δηλώνει: «σε περίπτωση υποβιβασμού 3 ομάδων από την Pre League οι οποίες ανήκουν στην Β’ Ζώνη (ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης), στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών, από την Β’ Ζώνη θα υποβιβαστούν οι ομάδες που τερμάτισαν από την 9η θέση και κάτω».

Η διοίκηση της Νίκης Αλεξανδρούπολης αποχαιρετάει την κατηγορία με μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook με την οποία ευχαριστεί τις αθλήτριες και τις οικογένειες τους:

«Μετά την ολοκλήρωση των Play Out της Pre League η ομάδα μας δεν κατάφερε να παραμείνει στην Α2 κατηγορία (διότι από τον όμιλο μας πέφτουν στην Β εθνική 5 ομάδες σύμφωνα με την προκήρυξη την ΕΟΠΕ και αυτό εξαρτάται από το πόσες ομάδες θα πέσουν από την Pre League και από ποια γεωγραφική περιφέρεια). Έτσι την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα αγωνιζόμαστε στην Β εθνική με στόχο την επάνοδο μας.
Ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολλά προβλήματα, πολλές και μακρινές μετακινήσεις πολύ δουλειά από την πλευρά των αθλητριών. Το φετινό νεανικό ρόστερ της ΝΙΚΗΣ έχει αθλήτριες πολλά υποσχόμενες για το άθλημα, προπονητή ένα δάσκαλο του βόλεϊ τον Θανάση Μουστακίδη ο οποίος μαζί με τις αθλήτριες αφιέρωσαν πολλές ώρες δουλειάς μέσα στο γήπεδο. Η Διοίκηση της ΝΙΚΗΣ ευχαριστεί τον κύριο Μουστακίδη, όλες τις αθλήτριες και τις οικογένειές τους που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους.
Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μάθαμε καλά όλα τα προηγούμενα χρόνια, 42 στον αριθμό, με αδιαπραγμάτευτη την ασφάλεια και την βελτίωση των αθλητριών, τον σεβασμό μας στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται και την υπόσχεση για επάνοδο στην Α2.
Δύναμη μας δίνουν οι αθλήτριες της Γυναικείας ομάδος οι οποίες συνεχίζουν τις προπονήσεις μαζί με τον Θανάση Μουστακίδη με αμείωτη ένταση και όρεξη. Τα αγωνιστικά τμήματα ανάπτυξης της ομάδος μας στα οποία οι Κορασίδες μας τερμάτισαν στην Δεύτερη θέση του πρωταθλήματος της Ε.Σ.ΠΕ. ΘΡ–ΑΝ. ΜΑΚ ενώ οι Παγκορασιδες μας θα αγωνιστούν μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων ομάδων της Ε.Σ.ΠΕ. ΘΡ–ΑΝ. ΜΑΚ, για την πρωτιά του πρωταθλήματος. Ευχαριστούμε τους προπονητές της ανάπτυξης Δήμητσα Ιπποκράτη, Δημοσθένη Τούμπο και Χατζηνικολάου Μαρία.
Για το τέλος θα δανειστούμε κάτι πολύ εύστοχο που είπε ένας μεγάλος Έλληνας αθλητής ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: “Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Κάποιες φορές είσαι πετυχημένος, κάποιες όχι. Κάποιες φορές είναι η σειρά σου και κάποιες όχι. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν νικάς πάντα. Φέτος θα νικήσει κάποιος άλλος”».