Σταματάει το βόλεϊ μετά από μισό αιώνα ο τεράστιος Σάκης Μουστακίδης: «Κουράστηκα, 50 χρόνια είμαι στο βόλεϊ, φτάνει…»

Ο Σάκης Μουστακίδης είναι ο κορυφαίος πασαδόρος όλων των εποχών στο ελληνικό βόλεϊ με πάνω από 15 χρόνια και 400 συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα.

Παράλληλα, μετά το τέλος της καριέρας του σαν παίκτης, αναδείχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους προπονητές του αθλήματος στην χώρα αλλά και παιδαγωγό, καθότι ο καταγόμενος απο του Σουφλί Μουστακίδης διδάσκει το άθλημα στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης.

Μάλιστα, δυο φορές την τελευταία δεκαετία αναδείχθηκε κορυφαίος θρακιώτης προπονητής της χρονιάς από όλα τα σπορ, στους ετήσιους σχετικούς ανασκοπησιακούς διαγωνισμούς του ThrakiSportS στο τέλος κάθε έτους.

Για όλους έρχεται κάποτε το πλήρωμα του χρόνου και αυτό συμβαίνει και με τον Σάκη Μουστακίδη που αποφάσισε να εγκαταλείψει τον χώρο μετά από μισό αιώνα. Την αποκάλυψη την έκανε στον Θέμη Σινάνογλου, σε μεγάλη συνέντευξη στο «Φως».

Συγκεκριμένα, απαντώντας τι κάνει αυτήν την περίοδο ο 61χρονος θρύλος της ελληνικής πετοσφαίρισης απάντησε: «Ζω στην Αλεξανδρούπολη, είμαι καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ, είμαι προπονητής στη Νίκη Αλεξανδρούπολης στην Α2 στις γυναίκες, θα σταματήσω φέτος. Κουράστηκα. 50 χρόνια είμαι στο βόλεϊ, φτάνει».

Πάντως εντελώς να εγκαταλείψει τον χώρο του αθλητισμού αποκλείεται, αφού όπως αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, θέλει άλλα έξι χρόνια για να βγει στην σύνταξη. Συνεπώς θα συνεχίσει στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής να υπηρετεί τον χωρο του αθλητισμού, αλλά όχι πλέον ως προπονητης.

Είμαι 61.

Από τα ΤΕΦΑΑ πότε θα πάρετε σύνταξη;Έχω άλλα έξι χρόνια.