Θεόδωρος Κοκκάλας για τον νέο ΑΟΞ: «Να βοηθήσουν τον σύλλογο οικονομικά, ειδάλλως ας μην ξεκινήσουν καθόλου, το γήπεδο θα πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στον ΑΟΞ»

Συνέντευξη στο Super88 Radio και τον Γιάννη Κοκκαλίδη παραχώρησε ο ιστορικός πρόεδρος του ΑΟΞ Θεόδωρος Κοκκάλας σχετικά με το νέο εγχείρημα του Ερασιτέχνη και τις επερχόμενες εκλογές.

Έγινε ξεκάθαρος ότι για να λειτουργήσει αυτό το εγχείρημα, το γήπεδο του ΑΟΞ θα πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στον Ερασιτέχνη και όχι στον Δήμο ή οπουδήποτε αλλού, θέμα τι οποίο πρέπει να λύσει άμεσα η νέα διοίκηση.

Ως αναφορά το οικονομικό, δήλωσε χαρακτηριστικά: …αυτοί που θα αναλάβουν ως νέα διοίκηση ας ζυγίσουν τα πράγματα, ώστε να βοηθήσουν τον σύλλογο οικονομικά για να μπορέσει να λειτουργήσει, ειδάλλως ας μην ξεκινήσουν καθόλου», ενώ πρόσθεσε: «…υπάρχει αρκετός κόσμος με οικονομική επιφάνεια στην Ξάνθη».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις:

«Η ομάδα έπρεπε να πέσει. Δόθηκε εντολή, διώξανε τους παίκτες. Ενώ όλες οι άλλες ομάδες συσπειρώνονται για αυτούς τους αγώνες, ο ΑΟΞ έδιωξε τους παίκτες και ήταν αναπόφευκτο να πέσει κατηγορία».

Για τον λόγο που έγινε αυτό: «Εγώ αποδέχομαι την άποψη της πολιτείας ότι υπήρχε πολυϊδιοκτησία. Από εκεί και πέρα όποιος θέλει το πιστεύει και όποιος δεν θέλει δεν το πιστεύει».

Για τον Ερασιτέχνη ΑΟΞ: «Υπάρχει μια κίνηση από κάποιους νέους ανθρώπους να προχωρήσουν τον σύλλογο. Η δική μου θέση είναι ότι πρώτα απ’ όλα για να γίνουν όλα αυτά, το γήπεδο θα πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στον ΑΟΞ και χωρίς εκκρεμότητες στον Δήμο ή σε άλλους εμπλεκόμενους».

Για τις εγκαταστάσεις στα Πηγάδια: «Οι εγκαταστάσεις στα Πηγάδια δεν έγιναν από κάποιον ιδιώτη, υπήρχε για γενναία επιχορήγηση από το κράτος για να γίνουν όλα αυτά. Ήταν μια δωρεά του κράτους στην ΠΑΕ, όπως έγινε κάτι τέτοιο τώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Για τις εκλογές του Ερασιτέχνη και το οικονομικό: «Το οικονομικό ισχύει για όλες τις ομάδες. Και για τον Ορφέα Ξάνθης και για τον Άρη Αβάτου και για όλους. Αυτοί που θα αναλάβουν ως νέα διοίκηση ας ζυγίσουν τα πράγματα, ώστε να βοηθήσουν τον σύλλογο οικονομικά για να μπορέσει να λειτουργήσει, ειδάλλως ας μην ξεκινήσουν καθόλου. Υπάρχει αρκετός κόσμος με οικονομική επιφάνεια στην Ξάνθη».

Για το ενδεχόμενο της εμπλοκής του με το νέο εγχείρημα του ΑΟΞ: «Εγώ δεν μπορώ να ξαναμπλέξω. Απέχω αρκετά χρόνια από τα δρώμενα. Αν μπορώ σε κάτι θα βοηθήσω».