Όλος ο Νομός δίπλα στο Άβατο! Κίνδυνος να μην έχει ομάδα στις εθνικές κατηγορίες η Ξάνθη μετά από 63 χρόνια…

Οι θετικές εξελίξεις στον ΑΟΞ με την παραίτηση του προέδρου του ερασιτέχνη και οι καταιγιστικές εξελίξεις που αναμένονται το προσεχές δεκαήμερο έχουν δώσει μεγάλη χαρά στους υγιείς φιλάθλους της Ξάνθης που περιμένουν με αγωνία να δουν τον αγαπημένο τους ΑΟΞ ξανά στο γήπεδο την νέα σεζόν.

Η χαρά αυτή έχει μεταφερθεί και στον Άρη Αβάτου, οι άνθρωποι της ομάδα αγαπούν και τον ΑΟΞ αφού είναι Ξάνθη από παιδιά και αυτή την στιγμή αγωνίζονται να σώσουν την αξιοπρέπεια της ποδοσφαιρικής Ξάνθης στις εθνικής κατηγορίες.

Ο Άρης Αβάτου με την παρουσία και του κόσμου της Ξάνθης, θέλει στο κατάμεστο μικρό γήπεδο της Φελώνης το θετικό αποτέλεσμα και εαν γίνεται νίκη κόντρα στον Πανδραμαικό που παλεύει και αυτός για την παραμονή του. Σε περίπτωση ήττας και υποβιβασμού του Αβάτου στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα μετά και τον μαθηματικό υποβιβασμό και του Ορφέα, για πρώτη φορά κινδυνεύει η Ξάνθη να μην έχει ομάδα στα Εθνικά πρωταθλήματα από την σεζόν 1959-60 όταν έγιναν για πρώτη φορά Εθνικες κατηγορίες και η Β’ Εθνική.

Πέρυσι δυστυχώς η Ξάνθη έζησε μια πολύ δύσκολη σεζόν με τον αφανισμό του ΑΟΞ και την μη συμμετοχή σε καμιά κατηγορία από την ίδρυσή του μετά το 1967 και το να μην έχει του χρόνου καμιά ομάδα ο Νομός στις πρώτες τρεις κατηγορίες θα γραφτεί μια ακόμη «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του Ξανθιώτικου ποδοσφαίρου μετά την αναγέννηση που ελπίζουμε θα έρθει προσεχώς μέσω κυρίως του ΑΟΞ…