Κύπελλο Ελλάδας: Κλείδωσε την θέση στον τελικό ο ΠΑΟΚ με Ζίβκοβιτς βασικό

Στην 2η αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ΠΑΟΚ και Λαμία αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο γήπεδο της Τούμπας με τον «Δικέφαλο» να κλειδώνει την θέση του στον μεγάλο τελικό μετά και το 1-5 του πρώτου αγώνα στην Λαμία.

Με βασικό τον πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης, Ζίβκο Ζίβκοβιτς η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου υποδέχθηκε την Λαμία του Λεωνίδα Βόκολου στην «τυπική» ρεβάνς για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι δύο προπονητές παράταξαν τις ομάδες με αρκετές αλλαγές δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν αγωνίζονται πολύ στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Ζβάμπ στο 25ο λεπτό μετά από χέρι του Σλίβκα σε σουτ του Τάισον.

Η Λαμία βρήκε την απάντηση της στο 2ο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 51ο λεπτό με τον Μανούσο. Μετά από ωραία αντεπίθεση από αριστερά ο Ασκόβσκι έδωσε στον Μανούσο ο οποίος πλάσαρε εύστοχα νικώντας τον Ζίβκοβιτς για το 1-1 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι ο «Δικέφαλος» σφράγισε την πρόκριση στον τελικό όπου τον περιμένει από χθες η ΑΕΚ. Το μόνο που απομένει είναι να βρεθεί η έδρα και η μέρα του τελικού καθώς τόσο ο Αχιλλέας Μπέος αρνήθηκε να παραχωρήσει το «Πανθεσαλλικό» για τον τελικό, όσο και η Κυπριακή ομοσπονδία το «ΓΣΠ» της Λευκωσίας αμφότεροι για λόγους ασφαλείας.