«Έδεσε» στην Αλεξανδρούπολη φρεγάτα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού

Το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης φρεγάτα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού  FS Languedoc και θα παραμείνει στο λιμάνι ως την Μεγάλη Πέμπτη.

Η παρουσία της στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τον Έβρο γενικίτερα, εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας-Γαλλίας σε Άμυνα και Ασφάλεια και της διασφάλισης των κοινών συμφερόντων σε Ανατολική Μεσόγειο και Ευρώπη.

Στην  Φρεγάτα FS Languedoc του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού αναμένεται να δοθεί σε λίγη ώρα δεξίωση, παρουσία του πρέσβη  της Γαλλίας Patrick Maisonnave που έρχεται γι΄ αυτό στην Αλεανδρούποη, ενώ έχουν κληθεί δεκάδες θεσμικοί εκπρόσωποι της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Το σημαντικό επίσης είναι, ότι από σήμερα ή το αργότερο αύριο Τρίτη κα ως την Μεγάλη Πέμπτη, οι περίπου 400 στρατιωτικοί που επιβαίνουν στην Φρεγάτα, θα ξεχυθούν στην Αλεξανδρούπολη και όχι μόνο, προκειμένου να γνωρίσουν την πόλη, την διασκέδαση αλλά και γαστρονομία της. Μάλιστα ήδη έχουν ναυλωθεί αρκετά λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν από το σημείο που έχει αγκυροβολήσει το πολεμικό πλοίο, στην πόλη.

Πηγή: evros-news.gr