«Έφυγε» ο επίτιμος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Αναστάσιος Σουλακάκης…

Τον  επίτιμο Δήμαρχο  της Αναστάσιο Σουλακάκη  ο οποίος έφυγε από την ζωή το απόγευμα του Σαββάτου σε ηλικία 92 ετών αποχαιρετά  η Αλεξανδρούπολη στις 16:30 στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής.

Ο Αναστάσιος Σουλακάκης διετέλεσε Δήμαρχος επί 3 τετραετίες, εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1978 με τον Συνδυασμό «Συνεργασία Δημοκρατικής Αλλαγής» και  ήταν εκείνος που έστησε βασικές υποδομές στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και άλλαξε την μορφή της.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης τον αποχαιρετά γράφοντας:

«Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τον Άνθρωπο, Δήμαρχο και Οικογενειάρχη, Τάσο Σουλακάκη. Οι λέξεις δε φτάνουν για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για όσα προσέφερε στην αγαπημένη του Αλεξανδρούπολη».

Ο κ. Γιάννης Λασκαράκης  εκδότης της «Γνώμης» o οποίος διατέλεσε και αντιδήμαρχος επί θητείας του γράφει  μεταξύ άλλων:

«Ο εμβληματικός  δήμαρχος που κατά τη διάρκεια της δωδεκάχρονης θητείας του  άλλαξε η μορφή της Αλεξανδρούπολης και μπήκαν τα θεμέλια για την ανάπτυξή της σε όλους τους τομείς. Νέα μεγάλα έργα υποδομής υλοποιήθηκαν στην ύδρευση, την αποχέτευση, στην οδοποιία, στα σχολικά κτήρια, στον πολιτισμό, στην αποκομιδή των απορριμμάτων, στο βιολογικό καθαρισμό, στον πολεοδομικό  σχεδιασμό.  Αλλά και πρωτοπόροι  νέοι  θεσμοί εγκαινιάσθηκαν  με την ίδρυση  πέντε δημοτικών επιχειρήσεων Η ΔΕΥΑΑ, η ΔΕΠΕΑ, η ΕΠΑΔΑ, η τουριστική επιχείρηση του Κάμπιγκ, η επιχείρηση των Λουτρών Τραϊανούπολης, υπήρξαν καινοτόμες μονάδες που παρήγαγαν πλούτο, νέες θέσεις εργασίας και υπηρεσίες ποιότητας στους δημότες. Θεσμοθετήθηκαν τα συνοικιακά συμβούλια με δικούς τους πόρους και οι συνοικιακές συνελεύσεις. Το ωδείο έγινε κυψέλη μουσικής δημιουργίας νέων ταλέντων. Λειτούργησε το Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο, στηρίχθηκε ο αθλητισμός, το  βόλεϊ, το ποδόσφαιρο. Ιδρύθηκε η Ιατρική σχολή και  αργότερα το Παιδαγωγικό».

Ακόμη, ο εκλιπών Δήμαρχος εκλέχθηκε στο Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης  Δήμων και κοινοτήτων ΚΕΔΚΕ και διετέλεσε και Α΄ Αντιπρόεδρός της.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του…