Απολογισμός της χρονιάς από τον Ματθαίο Σαββίδη: «Εκ του αποτελέσματος είμαι ικανοποιημένος, θα διορθώσουμε όλα τα λάθη και τις αστοχίες μας»

Τον απολογισμό της χρονιάς έκανε για το μπασκετικό τμήμα του Λεύκιππου Ξάνθης ο πρόεδρος Ματθαίος Σαββίδης, με την ομάδα να ολοκληρώνει τη σεζόν τερματίζοντας στην 5η θέση, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα συμμετέχει ούτε στα πλέι οφ αλλά ούτε και στα πλέι άουτ.

Ο πρόεδρος του συλλόγου δήλωσε εκ του αποτελέσματος ικανοποιημένος, καθώς η ομάδα κινδύνεψε να παίξει στα πλέι άουτ παρότι ο στόχος από την αρχή της σεζόν ήταν η τριάδα, ωστόσο φάνηκε απόλυτα συνειδητοποιημένος για τα λάθη και τις αστοχίες, τις οποίες υποσχέθηκε ότι θα διορθώσει την επόμενη χρονιά.

Αρχικά, δήλωσε: «Εκ του αποτελέσματος είμαι ικανοποιημένος. Θα μπορούσε βέβαια αυτό που λέμε να είναι το ακριβώς αντίθετο και να είμαι δυσαρεστημένος. Ξέραμε ότι η φετινή χρονιά είναι δύσκολη και ταυτόχρονα περίεργη. Μια νίκη σε οδηγούσε στα πλέι οφ και μια ήττα στα πλέι άουτ. Ήταν μικρό πρωτάθλημα με λίγες ομάδες και πλήρωνες τα λάθη σου, με αποτέλεσμα ακόμα και την τελευταία στιγμή η ομάδα να διακυβεύεται να παίξει στα πλέι άουτ. Τέλος καλό, όλα καλά. Έχουμε σημειώσει όλα τα λάθη και τις αστοχίες μέσα στη σεζόν, αναλαμβάνουμε την ευθύνη και υποσχόμαστε ότι την καινούρια χρονιά θα διορθώσουμε τα λάθη μας».

Στη συνέχεια, σχολίασε τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία της σεζόν: «Ως αναφορά τα θετικά, μίλησα στο τελευταίο παιχνίδι με έναν γονιό. Μου είπε ότι είδε το παιχνίδι με τον γιο του, ο οποίος είναι παίκτης των ακαδημιών του Λεύκιππου και του είπε ως αναφορά τη συμμετοχή του Ζάβουρα: ”πατέρα αυτός είναι πρότυπο για εμάς”. Αυτό που δεν καταφέραμε φέτος αλλά θέλουμε να πετύχουμε του χρόνου είναι τα νέα παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου να πάρουν ευκαιρίες. Αυτό ήταν το μεγαλύτερό μας λάθος. Τα παιδιά που έχουν μέλλον, δεν μπορέσαμε να τους δώσουμε τον κατάλληλο χρόνο συμμετοχής, ώστε να είναι χαρούμενοι και να προσφέρουν στην ομάδα αυτά που μπορούν. Έχουμε πολλά τέτοια παιδιά στην ομάδα και θα τους δοθούν οι ευκαιρίες».