Γ’ Εθνική: Έσπασε το αήττητο 15 αγώνων του Νέστου ο Πανθρακικός με συνήθη ύποπτο Χρήστο Βάσκο

Σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 πανηγύρισε ο Πανθρακικός επί του Νέστου Χρυσούπολης στο ΔΑΚ Κομοτηνής στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Κόντρα στην έντονη φημολογία και τα προγνωστικά ο θεωρητικά αδιάφορος Πανθρακικός επικράτησε με 1-0 του Νέστου Χρυσούπολης που καιγόταν για βαθμούς αφού δεν έχει ακόμα σωθεί, σπάζοντας του αήττητο 15 αγώνων και παίρνοντας μια άτυπη ρεβανς για την ήττα του πρωτου γύρου.

Η ομάδα του Νίκου Μπαχαριδη επαιξε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και έφτασε τους 41 βαθμούς, καθάρισε την παραμονή, ενώ ο Νέστος του Νίκου Κεχαγιά έδειξε μια καλοδουλεμένη ομάδα με δύο δοκάρια και απέδειξε πως δίκαια κάνει πορεία πρωταθλητισμού στο β’ γύρο και αξίζει μια θέση στην κατηγορία. Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Πανθρακικός ήταν η ομάδα που η Χρυσούπολης έκανε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και αυτή μετά από 15 ματς που της έσπασε το αήττητο 15 αγώνων με 9 νικες και 6 ισοπαλίες.

Ο Νέστος μπήκε καλύτερα στο 3′ είχε απ’ ευθείας φάουλ του Γκατζολαρι με τον Ζωγράφο που ξεκίνησε πάλι βασικος να πετάγεται στο γαμα της εστίας του και να διώχνει σε κόρνερ, ενω στο 10 σουτ του Οκάν η μπαλα βρήκε στο δοκάρι και στην συνέχεια μπλόκαρε ο Ζωγράφος. Στο 20′ κόντρα στην εξέλιξη του ματς ο Γιαννακιτσιδης βρήκε στον κενό χώρο ο τον συνήθη ύποπτο Βάσκος που πρόλαβε την έξοδο του Νομικού και με σουτ ψηλά στην εστία έκανε το 1-0 πετυχάινοντας το δωδέκατο τέρμα του. Στο 32′ σε σέντρα του Καλογρανά το μονοκόμματο σουτ του Στοινοβιτς πέρασε λίγο άουτ, όπως και στο 40′ το απ’ ευθείας φάουλ του Γιαννακιτσιδη.

Στο β’ μερος η μπάλα πήγαινε πανω κάτω και στο 49′ σε φάση διαρκείας το σουτ του Βασκου πέρασε άουτ. Στο 52′ ο Νέστος ήταν πάλι άτυχος όταν ο Ράνος εκμεταλλεύθηκε αδράνεια της άμυνας των πρασίνων έπιασε ωράιο σουτ αλλά η μπαλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Πανθρακικού. Στο 67ο λεπτό ο Χακάν είδε τον Νομικό εκτός εστίας, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Στο 75′ και πάλι ο Ζωγράφος αντέδρασε έξοχα στο σουτ του Τουρσίδη, απομακρύνοντας σε κόρνερ, ενώ η τελευταία ευκαιρία στην αναμέτρηση ανήκε στον Νέστο με τον ίδιο παίκτη, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ στις καθυστερήσεις.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε με τον πέμπτο Πανθρακικό να ανεβαίνει στους 41 βαθμούς, ενώ ο Νέστος έμεινε στους 33 στη μάχη για παραμονή στην κατηγορία.

Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα της Κομοτηνής θα παίξει μέσα στο Ορφάνι, ενώ ο Νέστος θα υποδεχτεί τον Θερμαϊκό.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μπαχαρίδης): Ζωγραφος, Καλογρανάς, Αρετάς (82′ Φουρλατάρας), Σιδηρόπουλος, Σαπνάρας, Χακάν, Γιαννακιτσίδης (82′ Χιντζίδης), Κωσταρέλης, Βάσκος, Αντωνιάδης (61′ Μπαικαρά), Στοΐνοβιτς (34′ Γκουτσίδης).

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (Κεχαγιάς): Νομικός, Πανταζής, Οκάν (73′ Τουρσίδης), Αδαμίδης, Πολικός, Ζαχαράκης, Γκατζολάρι (46′ Τσαταλμπασίδης), Ράνος (87′ Τσάκωνας), Μενίκου, Κούτεφ (46′ Γιάνκοβιτς).