Η «Κυρά του Έβρου» απέκτησε δορυφορικό τηλέφωνο και ίντερνετ!

Η 67χρονη κυρία Άρτεμις Παπακωστίδου, που ζει από τα 25 της σε ένα σημείο στο Δέλτα του Έβρου περίπου 2 χιλιόμετρα από την Τουρκία απέκτησε δορυφορικό τηλέφωνο και ίντερνετ. Η ίδια είναι ιδιαίτερα χαρούμενη με αυτό!

«Νιώθω πολύ καλά που βρίσκομαι σε αυτό το σημείο τη Ελλάδας και πολύ καλύτερα σήμερα αφού με τίμησαν με την παρουσία τους και με την ωραία δορυφορική κεραία που έβαλαν και έτσι είμαι πολύ χαρούμενη», ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104.9FM».

«Τώρα θα μπορώ να επικοινωνώ με τα παιδιά μου, με τους φίλους μου και με όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα το σκεφτόμουν μην τελειώσει η κάρτα και χάσουμε και τα περισσευούμενα μας…»

Η «Κυρά του Έβρου» δήλωσε πως δεν νιώθει φόβο να ζει στην άκρη των συνόρων και είναι υπερήφανη που έζησε τόσα χρόνια στη συγκεκριμένη γωνιά της Ελλάδας και «σηκώνει την ελληνική σημαία» δύο χιλιόμετρα από την γειτονική Τουρκία πάνω από τη στέγη της καλύβας, παρέα φυσικά με τον άνδρα της, τον «βράχο» της όπως τον αποκαλεί, κύριο Νίκο Παπακωστίδη.

Ο κύριος Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat από την αυλή του ζευγαριού στο Δέλτα του Έβρου δήλωσε:

«Μόλις ενώσαμε το δορυφορικό τηλέφωνο της κυρίας ‘Αρτεμης Παπακωστίδου που πλέον θα έχει και φωνητική επικοινωνία αλλά και Instagram και πρόσβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα είναι σε επαφή με όποιον θέλει ζωντανά. Μέχρι σήμερα η κυρία ‘Αρτεμης επικοινωνούσε μέσω Τουρκίας καθώς οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, όπως συμβαίνει σε ακριτικά μέρη, δεν έχουν εγκαταστήσει πομπούς και είναι πάρα πολύ δύσκολο να επικοινωνήσει κάποιος. Θα έπρεπε μάλιστα, όπως της είχε εξηγηθεί, να πληρώσει μερικές χιλιάδες ευρώ για να έχει επικοινωνία στην καλύβα της».

Από την πλευρά του ο ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Αθανάσιος Στάβερης είπε: «Το νέο αίτημα τώρα της κυρίας Παπακωστίδου είναι να της φτιάξουμε λογαριασμούς στο Instagram, το Facebook ώστε να μπορεί να επικοινωνεί…».

Η «κυρά του Έβρου» έκλεισε λέγοντας:

«Για εμάς, τους Ευρίτες ή αυτούς που βρίσκονται στο Καστελόριζο, δεν είναι περίεργο που είμαστε ακρίτες στα σύνορα της Ελλάδας. Όλοι (σ.σ όσοι κατοικούν σε αυτές τις γωνιές της Ελλάδας) δεν αισθάνονται φόβο. Όλοι όσοι ζούμε εδώ, είναι η πατρίδα μας και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε εδώ πέρα. Το μόνο που θέλουμε είναι την πολιτεία δίπλα μας».