Είχαν περάσει από την Ορεστιάδα οι δυο Πακιστανοί τρομοκράτες που συνελήφθησαν πριν «χτυπήσουν» στην Αθήνα…

Πριν από πέντε χρόνια δυο, Πακιστανικής καταγωγής, τρομοκράτες είχαν περάσει στην Ελλάδα μέσω της Ορεστιάδας και σχεδίαζαν να «χτυπήσουν» την Αθήνα.

Μετά την ανακοίνωση της Αστυνομίας, μάθαμε πως οι συγκεκριμένοι Πακιστανοί δεν είχαν από τότε που πέρασαν στον Έβρο τα απαραίτητα έγγραφα. Οι αρχές πήραν τα κινητά τους και διαπιστώθηκε από την έρευνα ότι επικοινωνούσαν με έναν ομοεθνή τους στο Ιράν, ο οποίος τους έδινε εντολές προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις. Η πληροφορία ότι πυρήνας ατόμων από το Πακιστάν σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν αιματηρή επίθεση στην Αθήνα έφτασαν τον περασμένο Αύγουστο στην ΕΥΠ.

Έναν μήνα πριν, τα δύο αυτά άτομα πακιστανικής καταγωγής προσήχθησαν από την Αντιτρομοκρατική και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν νόμιμα έγγραφα και από τότε βρίσκονται υπό κράτηση.

Σύμφωνα με έρευνα της Αστυνομίας, η επίθεση σχεδιαζόταν σε εστιατόριο στου Ψυρρή όπου μάλιστα λειτουργεί και ως συναγωγή κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Στόχος τους ήταν να σκοτώσουν όσους περισσότερους Ισραηλινούς μπορούσαν. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν συμφωνήσει πως θα λάμβαναν ένα πόσο από 10.000 έως 15.000 για κάθε νεκρό.

Οι συλληφθέντες ζούσαν κυρίως στη Σπάρτη και τη Ζάκυνθο με πλαστά χαρτιά, και εργάζονταν στα χωράφια. Τον τελευταίο χρόνο είχαν έρθει στην Αθήνα και διέμεναν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην περιοχή της Ομόνοιας. Όπως διαπιστώθηκε από τα κινητά τους τηλέφωνα και τις συνομιλίες που είχαν με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της τρομοκρατικής ομάδας, έναν 30χρονο επίσης Πακιστανό υπήκοο που διαμένει στο Ιράν, σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις με πρώτη αυτή στο εστιατόριο στου Ψυρρή. Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε είχαν κάνει προετοιμασία ακόμα και κατόπτευση του χώρου.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι: Συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ποινική δίωξη κατ´ αγνώστου για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς όπως φαίνεται από τα στοιχεία οι δυο άνδρες έπαιρναν εντολές από τρίτο πρόσωπο.

Πηγή: evros-news.gr