Διάσημοι αθλητές που άλλαξαν σπορ

Ο κόσμος των σπορ είναι γεμάτος ιστορίες πετυχημένων αθλητών που έγραψαν το όνομά τους με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία. Μεγάλα ονόματα του αθλητισμού λατρεύονται από το κοινό και οι άνθρωποι πίσω από τις μεγάλες επιτυχίες έχουν κάθε λόγο να περηφανεύονται για τα κατορθώματά τους. Τι συμβαίνει, όμως, όταν για κάποιον λόγο τα φώτα φύγουν από πάνω τους ή όταν κατακτήσουν τόσα πολλά που δεν έχουν πλέον άλλα κίνητρα;

Οι περισσότεροι αθλητές αναζητούν το επόμενο βήμα τους σε επιχειρήσεις, σε επενδύσεις, σε τηλεσχολιασμούς ή σε άλλες δραστηριότητες, όπως η προπονητική και η ανάληψη επιτελικών ρόλων σε ομάδες. Υπάρχουν, όμως, και λίγοι που δοκίμασαν την τύχη τους στο λάθος σπορ και τελικά έγιναν διάσημοι όταν άλλαξαν άθλημα. Ή εκείνοι που δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι οι αγωνιστικοί χώροι δεν τους χωράνε και ψάχνουν κάτι νέο. Η λίστα είναι μεγάλη και το ιδανικό ξεκίνημα θα ήταν η αναφορά σε έναν διάσημο ποδοσφαιριστή, όπως είναι ο Λόταρ Ματέους, που δεν θέλησε ποτέ να εγκαταλείψει τα σπορ.

Ο ζωντανός θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου θέλει πάντοτε να πρωταγωνιστεί. Μέσα στα γήπεδα ήταν διάσημος για τον εγκέφαλο-κομπιούτερ που διέθετε και που τον έστρεψε προς το πόκερ, ακόμη κι όταν ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστής. Ο Ματέους έχει παραδεχτεί ότι έπαιζε το αγαπημένο του παιχνίδι, το Texas Hold’em, ακόμη και μεταξύ των προπονήσεων και των αγώνων του. Έζησε την online επέκταση του αθλήματος, αφού στη διάρκεια της καριέρας του, το online πόκερ δεν υπήρχε καν σαν ιδέα.

Αλλά όσο πλησίαζε το τέλος του προηγούμενου αιώνα, η τεχνολογία έφερε επανάσταση στο πόκερ και το έβαλε στον ψηφιακό κόσμο. Ως τότε, ήταν ένα άθλημα που μπορούσε κανείς να παίξει με φυσική παρουσία. Στον online κόσμο σήμερα, όλοι έχουν πρόσβαση και πολλές πλατφόρμες προσφέρουν όλες τις πληροφορίες και την ορολογία που χρειάζεται κάποιος ώστε να απολαύσει το σπορ. Οι πλατφόρμες αυτές έχουν μετατρέψει το παιχνίδι σε ψηφιακή εμπειρία, όπου μπορεί κάποιος να διασκεδάσει, να συνομιλήσει με άλλους παίκτες ή απλώς να παρακολουθήσει τους χρήστες να αγωνίζονται, σαν να βρίσκεται εκεί. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ματέους εξακολουθεί να παίρνει περιστασιακά μέρος σε τουρνουά, παρότι παραδέχεται ότι βλέπει το πόκερ περισσότερο ως χόμπι.

Ο θρύλος του μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν, έχει κερδίσει δεκάδες τίτλους και τρόπαια και έχει σπάσει κάποια από τα μεγαλύτερα ρεκόρ. Κάτι που ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν είναι η στιγμή που αποφάσισε να δοκιμάσει το μπέιζμπολ, μόλις αποχώρησε από το άθλημα για το οποίο ο κόσμος τον λάτρεψε. Η ώθηση για αυτή την απόφαση είχε δοθεί από τον μπαμπά του τεράστιου μπασκετμπολίστα, ο οποίος πίστευε ότι ο Μάικλ θα πετύχαινε και στο μπέιζμπολ. Η ιστορία δεν γράφτηκε, όπως ίσως φαντάζονταν και οι δύο, με τον Τζόρνταν να μην γίνεται ποτέ το «αστέρι» του μπέιζμπολ, κάθε άλλο μάλλον, με τον ίδιο να επιστρέφει πολύ σύντομα στο αγαπημένο του άθλημα, το μπάσκετ.

Ο Ντουέιν Τζόνσον κατάφερε να κερδίσει την αγάπη του κόσμου και μία μεγάλη καριέρα στο σινεμά, περνώντας πρώτα, όχι από ένα αλλά από δύο αθλήματα. Μέχρι το 2000, ο αγαπημένος «The Rock» δοκίμασε τις δεξιότητές του στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο και στη συνέχεια στην επαγγελματική πάλη, μέχρι τη στιγμή που τον κέρδισε η μεγάλη οθόνη.

Ο Αμερικανός Μάικλ Φελπς, αναμφισβήτητα είναι στη λίστα με τους καλύτερους κολυμβητές, αφού μόλις στην εφηβεία του κατέρριψε ένα από τα μεγαλύτερα ρεκόρ. Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιονίκης κολυμβητής, μετά την αποχώρησή του από το άθλημα που του χάρισε έναν τεράστιο αριθμό διακρίσεων, συνέχισε να διαπρέπει, αυτή τη φορά στο γκολφ, καθώς η συμμετοχή του πριν κάποια χρόνια σε τουρνουά του χάρισε ένα ακόμη ρεκόρ.

Ο Ιρλανδός Κόνορ ΜακΓκρέγκορ, μπορεί να έγινε διάσημος για την πορεία του στις μεικτές πολεμικές τέχνες, η αγάπη του όμως για τον αθλητισμό ξεκίνησε πολύ νωρίς, πρώτα από το ποδόσφαιρο και αργότερα περνώντας από την πυγμαχία.

Η Βικτόρια Πέντλετον έχει γράψει τη δική της ιστορία, ως δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης στην ποδηλασία. Πλέον, η φήμη της έχει περάσει και στην ιππασία. Λίγο μετά την αποχώρησή της από το άθλημα που την έκανε διάσημη, η Πέντλετον πήρε μέρος σε αγώνες ιππασίας, με τις δεξιότητές της και τον τερματισμό της να κερδίζουν σχόλια θαυμασμού.