Γ’ Εθνική: Τρίποντο χτύπημα ανατροπής με Μαλτέζο στις καθυστερήσεις η Αλεξανδρούπολη επί του Βύρωνα Καβάλας

Τη νίκη με σκορ 2-1 πανηγύρισε η αδιάφορη βαθμολογικά αλλά όχι αγωνιστικά σε ένα ακόμα ματς Αλεξανδρούπολη FC επί του Βύρωνα Καβάλας παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο «Φώτης Κοσμάς», στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ο Ιβανίδης έβαλε μπροστά τους Καβαλιώτες με απευθείας εκτέλεση φάουλ για το 0-1 με τη συμπλήρωση 15 λεπτά αγώνα στο ματς, βάζοντας δύσκολα από νωρίς στους Εβρίτες.

Η Αλεξανδρούπολη ούσα με την πλάτη στον τοίχο ανέβασε ρυθμό και πίεσε τους παίκτες του Βύρωνα, χωρίς να έχει ωστόσο την πολύ μεγάλη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, με το 0-1 να είναι το σκορ της ανάπαυλας.

Από στημένη φάση βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά με τον ίδιο τρόπο ήρθε και το γκολ της ισοφάρισης για την ομάδα του Πασχάλη Ζαπαρτίδη. Στο 65ο λεπτό ο Παπαγεωργίού με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Αθανασίου για το 1-1, ύστερα από ωραία εκτέλεση φάουλ-ασίστ του Τζατζανά.

Λίγο έλλειψε μέσα σε ένα δίλεπτο να έρθει η ολική ανατροπή για την Αλεξανδρούπολη, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση μετά το γκολ της ισοφάρισης, το σουτ του Παπαγεωργίου πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 70ο λεπτό ο Κασκαντάμης που απέκρουσε και ο Τζατζανάς πάνω στην γραμμή κράτησαν όρθια την ομάδα τους, σε πλασέ στο τετ-α-τετ του Δερμιτζάκη, κρατώντας το 1-1.

Ο Βύρωνας Καβάλας έχασε ακόμα δύο μοναδικές ευκαιρίες για να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ, αφού τόσο το σουτ του Τανζού στο 76ο λεπτό, όσο και του Σιδηρόπουλου λίγα λεπτά μετά, σταμάτησαν στο οριζόντιο δοκάρι του Κασκαντάμη, με τους Εβρίτες να έχουν την τύχη με το μέρος τους σε αμφότερες τις ευκαιρίες.

Ο Βύρωνας Καβάλας έχασε ακόμα μια σημαντική ευκαιρία και πάλι με σουτ του Ξανθιώτη Ιμπράμ Τανζού στο 84ο λεπτό να φεύγει λίγο άουτ.

Η Αλεξανδρούπολη μάλιστα ολοκλήρωσε το… «ιδανικό ριφιφί» στο ματς στο 92ο λεπτό, με τον Μαλτέζο να βρίσκεται μέσα στην μεγάλη περιοχή και να πλασάρει ιδανικά τον Αθανασίου για το 2-1, μετά ωραία προσπάθεια και νέα ασίστ του Τζατζανά (τρίτη σε 2 αγώνες) που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

H Aλεξανδρούπολη έμεινε στην 14η θέση με 12 βαθμούς και στο -14 από την παραμονή φιλοξενώντας με αρκετές ελλείψεις ωστόσο στο Θρακιώτικό ντερμπι τον Ορφέα Ξάνθης που καίγεται για την νίκη, ενώ ο Βύρων Καβάλας είναι και αυτός κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, με 24 πόντους χάνοντας 5 βαθμούς από τους δυο ουραγούς που πιθανώς να του κοστίσουν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ FC (Ζαπαρτίδης): Κασκαντάμης, Τσιτσεκίδης, Τζατζανάς, Παπαγεωργίου, Τσιεγκελίδης, Πατσιώρας Α. (56′ Μαλτέζος), Τοπάλι (56′ Μουρατίδης), Παπάζογλου (73′ Ράλλης), Γκαϊδατζής (87′ Ευθυμιάδης), Πατσιώρας Κ., Κυριζάκης (87′ Ντέμπροβα).

ΒΥΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ (Καζεπίδης): Αθανασίου, Τσέρπες, Ιβανίδης, Τουμανίδης, Ουζούνογλου, Δερμιτζάκης, Τανζού, Πτηνόπουλος (75′ Παπαδόπουλος), Καρίπογλου (75′ Κούρτογλου), Σιδηρόπουλος, Δερμιτζάκης.