Πρωταθλητές τα αγόρια του 2ου ΓΕΛ και τα κορίτσια του 1ου ΕΠΑΛ στο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Το πρωί της Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο του ΑΟΞ οι δύο τελικοί του σχολικού πρωταθλήματος, σε αγόρια και κορίτσια, ποδοσφαίρου του Νομού Ξάνθης, όπου νικητές και Κυπελλούχοι αναδείχθηκαν τα αγόρια του 2ου ΓΕΛ και τα κορίτσια του 1ου ΕΠΑΛ.

Στον τελικό των αγοριών προηγήθηκε το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης με ένα πέναλτι που κέρδισε στο 39′ και εκτέλεσε εύστοχα ο Δεμένικος, όμως οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης απάντησαν άμεσα. Συγκεκριμένα μόλις τρία λεπτά αργότερα, στο 42′ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Καδή βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι και με άνετη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το παιχνίδι φαινόταν πως θα κριθεί στην παράταση, αλλά σε μια περίεργη φάση στο τέλος των καθυστερήσεων το 1ο ΓΕΛ κέρδισε πέναλτι, με τον Τυριάκη να το εκτελεί εύστοχα και να το πανηγυρίζει έξαλλα μαζί με όλους τους συμμαθητές του, διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό 2-1.

2ο ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ (Καραλίδης): Πιτσόλης, Γουναρίδης, Καδή, Αμπατζής, Μαλκότς, Βρίγκος, Τυριάκης, Λιαπάκης, Σιδηράς, Τσαπατώλης, Μπουτζικούδης.

1ο ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ (Παρλίτση): Σαϊλάκης, Δεμένικος, Παρασκευάς, Πιστόλας, Αμανατιάδης, Παπαθεοδώρου, Σιδηρόπουλος , Νικολαΐδης, Βαγιανός, Κασσίδης, Μοσχίδης.

Από την άλλη, στα κορίτσια ήταν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, αφού οι μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ επικράτησαν πιο άνετα επί του 2ου ΕΠΑΛ, με σκορ 3-0. Για τη νικήτρια ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ, το ένα γκολ σημείωσε η Καραμανάβη, ενώ τα άλλα δύο ήρθαν από την Σκουμπρή.

Στον αγώνα τον κοριτσιών που προηγήθηκε, πρώτος διαιτητής ήταν ο Κοντογιάννης Κωνσταντίνος, με βοηθούς τους Κούλαλη Ηλία και Τζελέπη Βασίλη. Από την άλλη στον δεύτερο τελικό, αυτό των αγοριών, πρώτος διαιτητής ήταν ο Τζελέπης Βασίλης, με βοηθούς τους Κούλαλη Ηλία και Κοντογιάννη Κωνσταντίνο.

1ο ΕΠΑΛ ΞΑΝΘΗΣ (Τερζόγλου): Γιαννέλη, Καλτσά, Καραβασιλειάδου, Καραμανάβη, Λεντζάκη, Ράικου, Σαμαρά, Σαρή, Σκουμπρή, Τονικίδου, Χαριτίδου.

2ο ΕΠΑΛ ΞΑΝΘΗΣ (Καγκασίδου): Βουρνούκα, Γενιτζέ, Αραμπατζή, Καζαντζίδου Α.Μ., Ελευθεριάδου, Καντουχάρ, Συμεωνίδου, Σεβδιλή, Καζαντζίδου Σ., Ελευθεριάδου, Τουρουνίδου.

Αμφότερες οι δύο νικήτριες ομάδες, περιμένουν πλέον να μάθουν τον επόμενο αντίπαλο τους, που όπως έγινε γνωστό θα είναι ο νικητής σε αγόρια και κορίτσια του Νομού Δράμας.