Γ’ Εθνική: Λύτρωσε τον Πανθρακικό στις καθυστερήσεις ο Βάσκος για τη νίκη-ανατροπής με τον Βύρωνα Καβάλας στο ΔΑΚ

Μεγάλη νίκη με 2-1 πανηγύρισε ο Πανθρακικός το απόγευμα της Κυριακής κόντρα στον Βύρωνα Καβάλας, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο με 0-1, με τον Βάσκο να πετυχαίνει το «χρυσό» γκολ στις καθυστερήσεις μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ο Πανθρακικός έχασε την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 5ο λεπτό με τον γκολκίπερ Αθανασίου να επεμβαίνει σε δύο χρόνους, αρχικά στο σουτ του Γιαννακιτσίδη και έπειτα στου Βάσκου, κρατώντας το μηδέν.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Καβαλιώτες ήρθε στο 8ο λεπτό, όταν ο Ουζουνόγλου εκμεταλεύτηκε το λάθος του Αρετά αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε εστία.

Στο 26ο λεπτό ήταν η στιγμή του Κοτσάκη να κρατήσει στο μηδέν τον Πανθρακικό, όταν με σπουδαία επέμβαση αποσόβησε το σουτ του Δερμιτζάκη από πλεονεκτική θέση.

Ο Βύρωνας κυριαρχούσε και συνέχισε να φλερτάρει με το γκολ, αλλά το σουτ του Παπαδόπουλου στο 27ο λεπτό «έγλυψε» το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και πέρασε άουτ.

Ένα λεπτό μετά, ήρθε το… μοιραίο για τον Πανθρακικό, όταν ο Παπαδόπουλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα ξανά στο οριζόντιο δοκάρι, αυτή τη φορά όμως ο Ναουμίδης ήταν στη σωστή θέση και άνοιξε το σκορ για το 0-1.

Ο Πανθρακικός απείλησε στο 41′ με τον Μπαϊκαρά, ωστόσο την κεφαλιά του μπλόκαρε ο γκολκίπερ Αθανασίου.

Η τελευταία αξιόλογη φάση στο πρώτο μέρος ήρθε στο 42ο λεπτό, με τους ανθρώπους του Πανθρακικού να ζητούν πέναλτι μετά από ανατροπή του Φουρλατάρα μέσα στη μεγάλη περιοχή, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Η πρώτη καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 55ο λεπτό για τον Πανθρακικό, με το σουτ του Βάσκου να περνάει άουτ.

Η ομάδα της Κομοτηνής έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 78ο λεπτό, όταν ο Αθανασίου απομάκρυνε σε πρώτο χρόνο το σουτ του Βάσκου και ο Γιαννακιτσίδης πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Η λύτρωση για τον Πανθρακικό ήρθε στο 90+5′ με τον Βάσκο να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ με γυριστό σουτ και να χαρίζει στην ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ο Πανθρακικός ανέβηκε στην 5η θέση με 28 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική παίζει μέσα στον Ορφέα Ξάνθης.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κοτσάκης, Καλογρανάς, Αρετάς, Σιδηρόπουλος, Σαπνάρας, Χακάν (77′ Βαφειάδης), Γιαννακιτσίδης, Μπαϊκαρά, Βάσκος, Ντίνας, (27′ Φουρλατάρας), Γκουτσίδης (65′ Αντωνιάδης).

ΒΥΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ: Αθανασίου, Τσερπές, Ιβανίδης, Ναουμίδης, Τουμανίδης, Σιδηρόπουλος (67′ Πτηνόπουλος), Παπαδόπουλος, Ουζουνόγλου (85′ Μπουλγουρίδης), Δερμιντζάκης Α. (67′ Κούρτογλου), Τανζού, Καρίπογλου.